Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Tarja pácolás, kenőcs by Szoky konyhája

Tarja pácolás, kenőcs by Szoky konyhája


Szoky konyhája göngyölt tarja recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A göngyölt tarja egy szuper étel, amelyhez egy szuper pác illik. Íme ez a fehérboros, paradicsomos, fűszeres kenőcs, ami a tarja legjobb barátja lesz.

Adag4 főre
Előkészítési idő5 percFőzési idő21 percÖsszesen26 perc
Tarja pác, kenőcs
 100 ml száraz fehérbor
 2 evőkanál hársméz
 2 evőkanál reszelt gyömbér
 színesbors
 koriander
 1 evőkanál worcestershire szósz
 1 evőkanál szója szósz
 1 evőkanál szárított rozmaring
 3 közepes vöröshagyma
 3 gerezd zúzott fokhagyma
 3 evőkanál barnacukor
 250 ml paradicsomlé
Elkészítés
1

Közepes hőfokon karamellizáljuk a barnacukrot. Ha nincs kéznél barnacukor nyugodtan jó a fehér kristálycukor is. Figyeljünk oda a folyamatos kavargatásra, nehogy odaégjen.

2

Miután felolvadt a cukor és karamellizálódott öntsük hozzá a száraz fehérbort.

3

Folyamatosan tegyük a főzetbe a hozzávalókat. Jöhet az aprított vöröshagyma, a zúzott fokhagyma, a paradicsomlé, a hársméz, a reszelt gyömbér, a szója és a worcestershire szósz, az őrölt színesbors, az őrölt koriander és ha szeretjük egy csipetnyi szerecsnedió is.

4

A hőfokot feljebb emelve, folyamatos kavargatás mellett 30 percig főzzük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Kapcsolódó recept:

Göngyölt fűszeres tarja

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Argentin T-bone steak chimichurri szósszalNézzétek meg, hogyan készíti el a Fald fel! csapata otthon a steaket. Egy gyönyörű szelet argentin marhához volt szerencséjük, amit a pellet grillre dobtak. Akik szeretik a szaftos húsokat, azoknak ez egy kötelező recept. T-Bone!
Csontról leomló BBQ oldalasFogj meg egy szelet oldalast és mélyítsd bele a fogaidat ebben a gyengéd, édes és fűszeres ízélménybe. Alacsony hőmérsékleten és lassan füstöljük, de határozottan megéri a várakozást.
Ricset – vegán sólet agyagedényben Hévízi ÁkossalVegán ételek grillsütőn? Miért is ne! Kezdjük is egy igazán finom étellel, amely a sólet vegán kistestvére a ricset. A zöldségekkel felturbózott gerslis egytálételt Hévízi Ákossal a veganblog.hu társalapítójával készítettük el közösen agyagedényben. Ez a recept #olajmentes #szójamentes #teljesértékű #vegán

Hozzávalók

Tarja pác, kenőcs
 100 ml száraz fehérbor
 2 evőkanál hársméz
 2 evőkanál reszelt gyömbér
 színesbors
 koriander
 1 evőkanál worcestershire szósz
 1 evőkanál szója szósz
 1 evőkanál szárított rozmaring
 3 közepes vöröshagyma
 3 gerezd zúzott fokhagyma
 3 evőkanál barnacukor
 250 ml paradicsomlé

Elkészítés

Elkészítés
1

Közepes hőfokon karamellizáljuk a barnacukrot. Ha nincs kéznél barnacukor nyugodtan jó a fehér kristálycukor is. Figyeljünk oda a folyamatos kavargatásra, nehogy odaégjen.

2

Miután felolvadt a cukor és karamellizálódott öntsük hozzá a száraz fehérbort.

3

Folyamatosan tegyük a főzetbe a hozzávalókat. Jöhet az aprított vöröshagyma, a zúzott fokhagyma, a paradicsomlé, a hársméz, a reszelt gyömbér, a szója és a worcestershire szósz, az őrölt színesbors, az őrölt koriander és ha szeretjük egy csipetnyi szerecsnedió is.

4

A hőfokot feljebb emelve, folyamatos kavargatás mellett 30 percig főzzük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Tarja pácolás, kenőcs by Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66