Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Tarja pácolás, kenőcs by Szoky konyhája

Tarja pácolás, kenőcs by Szoky konyhája


Szoky konyhája göngyölt tarja recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A göngyölt tarja egy szuper étel, amelyhez egy szuper pác illik. Íme ez a fehérboros, paradicsomos, fűszeres kenőcs, ami a tarja legjobb barátja lesz.

Adag4 főre
Előkészítési idő5 percFőzési idő21 percÖsszesen26 perc
Tarja pác, kenőcs
 100 ml száraz fehérbor
 2 evőkanál hársméz
 2 evőkanál reszelt gyömbér
 színesbors
 koriander
 1 evőkanál worcestershire szósz
 1 evőkanál szója szósz
 1 evőkanál szárított rozmaring
 3 közepes vöröshagyma
 3 gerezd zúzott fokhagyma
 3 evőkanál barnacukor
 250 ml paradicsomlé
Elkészítés
1

Közepes hőfokon karamellizáljuk a barnacukrot. Ha nincs kéznél barnacukor nyugodtan jó a fehér kristálycukor is. Figyeljünk oda a folyamatos kavargatásra, nehogy odaégjen.

2

Miután felolvadt a cukor és karamellizálódott öntsük hozzá a száraz fehérbort.

3

Folyamatosan tegyük a főzetbe a hozzávalókat. Jöhet az aprított vöröshagyma, a zúzott fokhagyma, a paradicsomlé, a hársméz, a reszelt gyömbér, a szója és a worcestershire szósz, az őrölt színesbors, az őrölt koriander és ha szeretjük egy csipetnyi szerecsnedió is.

4

A hőfokot feljebb emelve, folyamatos kavargatás mellett 30 percig főzzük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Kapcsolódó recept:

Göngyölt fűszeres tarja

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett garnélarákPercek alatt elkészül és könnyedén tengerparti ízeket idézhetünk meg ezzel a garnélarák recepttel. Csak rövid ideig szabad sütni, különben megkeményedik.
Szaftos St. Louis oldalasEzek az édes és savanyú oldalasok, biztosan sok elismerést hoznak majd a következő kerti sütögetésen, próbáljuk ki!

Hozzávalók

Tarja pác, kenőcs
 100 ml száraz fehérbor
 2 evőkanál hársméz
 2 evőkanál reszelt gyömbér
 színesbors
 koriander
 1 evőkanál worcestershire szósz
 1 evőkanál szója szósz
 1 evőkanál szárított rozmaring
 3 közepes vöröshagyma
 3 gerezd zúzott fokhagyma
 3 evőkanál barnacukor
 250 ml paradicsomlé

Elkészítés

Elkészítés
1

Közepes hőfokon karamellizáljuk a barnacukrot. Ha nincs kéznél barnacukor nyugodtan jó a fehér kristálycukor is. Figyeljünk oda a folyamatos kavargatásra, nehogy odaégjen.

2

Miután felolvadt a cukor és karamellizálódott öntsük hozzá a száraz fehérbort.

3

Folyamatosan tegyük a főzetbe a hozzávalókat. Jöhet az aprított vöröshagyma, a zúzott fokhagyma, a paradicsomlé, a hársméz, a reszelt gyömbér, a szója és a worcestershire szósz, az őrölt színesbors, az őrölt koriander és ha szeretjük egy csipetnyi szerecsnedió is.

4

A hőfokot feljebb emelve, folyamatos kavargatás mellett 30 percig főzzük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Tarja pácolás, kenőcs by Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66