Tavaszi frittata

Reggelire, ebédre vagy könnyű vacsorára is kiváló választás lehet ez a tavaszi frittata, hiszen olyan ikonikus szezonális összetevőket tartalmaz, mint a friss spárga, a sonka vagy épp a metélőhagyma. De természetesen könnyen változtathatunk a felhasznált összetevőkön, hogy igazán saját ízlésünkre formáljuk ezt a finomságot.
Ha készen állunk elkészíteni a frissítő tavaszi frittatát, akkor kapcsoljuk be a a pellet grillsütőt, és állítsuk a hőmérsékletet 150 ℃-ra. Leárva melegítsük elő 10-15 percig.
Egy közepes méretű tálban keverjük össze habverő segítségével a tojást, a tejszínt, valamint a sót és a borsot. Majd adjuk hozzá a metélőhagymát, ha szeretnénk használni (elhagyható). Végül keverjük bele a sajtot is, majd tegyük az egészet félre.
Olvasszuk fel a vajat egy nagy, tűzálló serpenyőben közepes lángon (lehetőleg tapadásmentes vagy jól előkészített öntöttvas edényt használjunk). Ha felolvadt a vaj, pároljuk rajta puhára a gombát, a spárgát és a piros kaliforniai paprikát kb. 5 perc alatt. Majd adjuk hozzá a keverékhez a sonkát is.
Ha kész, akkor ideje, hogy összeállítsuk a frittatát: a szilárdabb hozzávalókat oszlassuk el a serpenyő alján, a tojásos keveréket pedig egyenletesen öntsük rá a zöldségekre és a húsra.
Helyezzük a serpenyőt a grillrácsra és süssük a frittatát addig, amíg a közepe megszilárdul, az alja pedig enyhén megpirul, vagyis körülbelül 15-20 percig.
Ha kész, hagyjuk a frittatát kb. 5 percig hűlni, mielőtt szeletekre vágjuk és tálaljuk.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft.
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Ha készen állunk elkészíteni a frissítő tavaszi frittatát, akkor kapcsoljuk be a a pellet grillsütőt, és állítsuk a hőmérsékletet 150 ℃-ra. Leárva melegítsük elő 10-15 percig.
Egy közepes méretű tálban keverjük össze habverő segítségével a tojást, a tejszínt, valamint a sót és a borsot. Majd adjuk hozzá a metélőhagymát, ha szeretnénk használni (elhagyható). Végül keverjük bele a sajtot is, majd tegyük az egészet félre.
Olvasszuk fel a vajat egy nagy, tűzálló serpenyőben közepes lángon (lehetőleg tapadásmentes vagy jól előkészített öntöttvas edényt használjunk). Ha felolvadt a vaj, pároljuk rajta puhára a gombát, a spárgát és a piros kaliforniai paprikát kb. 5 perc alatt. Majd adjuk hozzá a keverékhez a sonkát is.
Ha kész, akkor ideje, hogy összeállítsuk a frittatát: a szilárdabb hozzávalókat oszlassuk el a serpenyő alján, a tojásos keveréket pedig egyenletesen öntsük rá a zöldségekre és a húsra.
Helyezzük a serpenyőt a grillrácsra és süssük a frittatát addig, amíg a közepe megszilárdul, az alja pedig enyhén megpirul, vagyis körülbelül 15-20 percig.
Ha kész, hagyjuk a frittatát kb. 5 percig hűlni, mielőtt szeletekre vágjuk és tálaljuk.