Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Tepsis rakott oldalas, tarja, káposzta, kolbász – Szoky konyhája

Tepsis rakott oldalas, tarja, káposzta, kolbász – Szoky konyhája


szoky konyhája oldalas tarja káposzta recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Szoky extra tepsis vendégvárót készített, amibe a legjobb alapanyagok kerültek: oldalas, tarja, kolbász, káposzta és füst. Ezután a recept után garantáltan éhes leszel!

Adag6 főre
Előkészítési idő1 óraFőzési idő2 óra 20 percÖsszesen3 óra 20 perc
Hozzávalók - alaplé:
 1,40 kg füstölt oldalas
 600 g füstölt sertés köröm
 5 gerezd fokhagyma
 2 darab nagyobb vöröshagyma
 egész kömény
 6 darab babérlevél
 fekete egész bors
További hozzávalók:
 3 kg sertés oldalas
 1 kg sertés tarja
 250 g bacon
 250 g füstölt kolbász
 250 g füstölt csemege szalonna
 3 kg vecsési savanyú káposzta - apró
 350 g vöröshagyma
 70 g fokhagyma
 4 darab babérlevél
 tört fekete bors
 édes nemes pirospaprika
 kis csokor friss kapor
 füstölt alaplé és víz ha túl sós az alaplé
 20% tejföl- tálaláskor
Elkészítés
1

A füstölt alaplé elkészítése: 90-95 fokos vízbe tegyük bele a füstölt oldalast, körmöt, hagymát, fokhagymát, 6 db babérlevelet, fűszereket (kömény, evőkanál feketebors) kb. 1,5 órára. Ezután szűrjük át és később az átszűrt lével fogunk majd dolgozni. Miután kihűlt betehetjük a hűtőbe.

2

Készítsük elő a hozzávalókat: a kolbászokat karikázzuk fel, a füstölt szalonnát és a bacont vágjuk kockára, az oldalast és a tarját összevágva kisebb darabokra sóval és borssal fűszerezzük, a hagymát és a fokhagymát pedig apróra vágjuk fel.

3

Első hőkezelés: a kockázott füstölt szalonnát és a bőrét tegyük a tepsibe, hogy kiengedje a levét. 10-12 percig süssük így 150 fokon. Ezután jöhet hozzá a bacon, majd sülhet még 5-6 percig tovább, együtt.

4

A kellemes sült szalonnás ágyra érkezhet a hagyma és a fokhagyma, 3-4 percig süthetjük is tovább. A kezdő és nagyon stabil alapunk ezzel el is készül.

5

A tepsit vegyük ki a sütőből és lapátoljuk rá a káposztát, oszlassuk el benne és érkezhet is néhány karika kolbász erre a rétegre.

6

Következhet a nyers és fűszerezett oldalas. Ezt is szépen tegyük a káposztára és egyenletesen oszlassuk el a tepsiben, majd jöhet újra egy káposztás réteg, de csak lazán. Nem szükséges annyit rakni, mint az első rétegnél, maradjon még káposzta egy harmadik réteghez is.

7

Következhet a tarja réteg. Az oldalashoz képest szellősebben rakjuk fel, hisz még érkezni fog a füstült réteg is. Érkezhet újabb kolbász réteg, majd pedig a füstölt oldalasok jönnek, szépen szét kell rakosgatni.

8

A füstölt körmöt nem szükséges a tepsibe rakni, mivel ez az alaplé miatt volt fontos. Természetesen semmi akadálya, ha szeretnénk nyugodtan odatehetjük, csak ebben a receptben nem szerepel rajta.

9

A szépen felszerelt tepsire jön egy újabb réteg. A maradék káposztát eloszlatjuk, majd egy kis piros paprikával megszórjuk és lassan ráöntjük az alaplevelet.

10

190 fokon mehet is a pellet grillsütőbe ez a bőség tál, kb. 1,5-2 órára. Miután lejárt az idő még 10-15 percre felemelhetjük a hőt 210 fokra. Tálaláskor tejföllel és friss petrezselyemmel javasoljuk fogyasztani.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

A tökéletes BBQ oldalasEzek az oldalasok kétségkívül díjazásra méltóak. Mintha versenyre készülnénk, a sertésbordákat Milestone66 Red és Yellow-val fűszerezzük és füstöljük, majd barna cukor és vaj keverékével leöntjük, becsomagoljuk, és tovább sütjük a tökéletesség érdekében.
BBQ gulyásEgy igazán izgalmas változatát hoztuk el a méltán híres és ízes gulyáslevesnek. Már attól nagyon extra hogy friss sertésoldalasból készül, arról nem is beszélve, hogy kedvenc húsos falatjaink 6 órát füstölődtek. A füst markáns íze és az oldalas omlós állaga egy felejthetetlen folyékony csodát varázsol az asztalra.
Csirkés fehér chiliEz a chili maga az ízek fiesztája, tele fa pellet grillen sült csirkével, fehér babbal és salsa verdével. Tálalhatjuk friss avokádóval, tejföllel és korianderrel a még krémesebb és fűszeresebb chili ízért.
Mézes császáros tésztaA most következő kellemes tésztaételt egy isteni finom, grillezett összetevővel bolondítjuk meg, amelyet a meghitt szombat esték, vagy, akár a kiadós partik alkalmával is bátran felszolgálhatunk - mindenkit boldoggá téve vele!

Hozzávalók

Hozzávalók - alaplé:
 1,40 kg füstölt oldalas
 600 g füstölt sertés köröm
 5 gerezd fokhagyma
 2 darab nagyobb vöröshagyma
 egész kömény
 6 darab babérlevél
 fekete egész bors
További hozzávalók:
 3 kg sertés oldalas
 1 kg sertés tarja
 250 g bacon
 250 g füstölt kolbász
 250 g füstölt csemege szalonna
 3 kg vecsési savanyú káposzta - apró
 350 g vöröshagyma
 70 g fokhagyma
 4 darab babérlevél
 tört fekete bors
 édes nemes pirospaprika
 kis csokor friss kapor
 füstölt alaplé és víz ha túl sós az alaplé
 20% tejföl- tálaláskor

Elkészítés

Elkészítés
1

A füstölt alaplé elkészítése: 90-95 fokos vízbe tegyük bele a füstölt oldalast, körmöt, hagymát, fokhagymát, 6 db babérlevelet, fűszereket (kömény, evőkanál feketebors) kb. 1,5 órára. Ezután szűrjük át és később az átszűrt lével fogunk majd dolgozni. Miután kihűlt betehetjük a hűtőbe.

2

Készítsük elő a hozzávalókat: a kolbászokat karikázzuk fel, a füstölt szalonnát és a bacont vágjuk kockára, az oldalast és a tarját összevágva kisebb darabokra sóval és borssal fűszerezzük, a hagymát és a fokhagymát pedig apróra vágjuk fel.

3

Első hőkezelés: a kockázott füstölt szalonnát és a bőrét tegyük a tepsibe, hogy kiengedje a levét. 10-12 percig süssük így 150 fokon. Ezután jöhet hozzá a bacon, majd sülhet még 5-6 percig tovább, együtt.

4

A kellemes sült szalonnás ágyra érkezhet a hagyma és a fokhagyma, 3-4 percig süthetjük is tovább. A kezdő és nagyon stabil alapunk ezzel el is készül.

5

A tepsit vegyük ki a sütőből és lapátoljuk rá a káposztát, oszlassuk el benne és érkezhet is néhány karika kolbász erre a rétegre.

6

Következhet a nyers és fűszerezett oldalas. Ezt is szépen tegyük a káposztára és egyenletesen oszlassuk el a tepsiben, majd jöhet újra egy káposztás réteg, de csak lazán. Nem szükséges annyit rakni, mint az első rétegnél, maradjon még káposzta egy harmadik réteghez is.

7

Következhet a tarja réteg. Az oldalashoz képest szellősebben rakjuk fel, hisz még érkezni fog a füstült réteg is. Érkezhet újabb kolbász réteg, majd pedig a füstölt oldalasok jönnek, szépen szét kell rakosgatni.

8

A füstölt körmöt nem szükséges a tepsibe rakni, mivel ez az alaplé miatt volt fontos. Természetesen semmi akadálya, ha szeretnénk nyugodtan odatehetjük, csak ebben a receptben nem szerepel rajta.

9

A szépen felszerelt tepsire jön egy újabb réteg. A maradék káposztát eloszlatjuk, majd egy kis piros paprikával megszórjuk és lassan ráöntjük az alaplevelet.

10

190 fokon mehet is a pellet grillsütőbe ez a bőség tál, kb. 1,5-2 órára. Miután lejárt az idő még 10-15 percre felemelhetjük a hőt 210 fokra. Tálaláskor tejföllel és friss petrezselyemmel javasoljuk fogyasztani.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Tepsis rakott oldalas, tarja, káposzta, kolbász – Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Kategóriák

  • Kategóriák
  • Pellet kültéri-beltéri fűtés
  • Okosgrill kiegészítők
  •    Ajándéktárgyak
  •    Könyvek
  •    Kesztyűk
  •    Grillhőmérő, hússzonda
  •    Pizzasütéshez
  •    Tepsik, sütőlapok
  •    Tisztító eszközök
  •    Csomagok, szettek
  •    Öntöttvas termékek
  •    Étkészletek
  • Fa pelletek
  • Grill takaróponyva
  • Grill-barbecue fűszerek, rubok, szószok
  •    Szárnyas
  •    Sertés
  •    Marha
  •    Zöldség és gyümölcs
  •    Szarvas és vad
  •    Hal és tenger gyümölcsei
  •    Bárány
  •    Univerzális
  •    Chili
  •    GMG
  •    Traeger
  •    Milestone66
  •    Grate Goods
  • Okosgrillek
  •    Pellet grillek
  •    Faszenes grillek
  •    GMG
  •    Traeger
  •    Pit Boss
  •    Louisiana
  •    Yoder Smokers
  •    Zgrills
  •    Masterbuilt
  • Erdélyi dézsa fürdő
  • Egyéb okoseszközök
  • Savanyúság
  • Alapanyagok
  • Faszén
Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66