Töltött burger bacon lekvárral
Elkészült a tökéletes burger, amely garantáltan elnyeri az ízlelőbimbók tetszését. A sajttal és jalapeno paprikával töltött darált marhahúspogácsa gondosan meggrillezve, hogy a belső töltelék lágyan olvadjon. A pikáns bacon jam, amelyet a ropogós szalonna és karamellizált hagyma alkot, tökéletesen kiegészíti a szaftos húst. A pirított bucik ölelik át ezt a mesterművet, így egyetlen harapással elmerülünk az ízek örömében. Ez a burger igazi gasztronómiai élményt nyújt minden falatban.
A darált marhahúst fűszerezzük egy kevés kevés olívaolajjal kiegészítjük, majd a burger formázó segítségével formázzuk. Ez lesz a hús "alja".
Készítsünk egy mélyedést a hús közepébe, és helyezzünk bele sajtot, illetve ízlés szerint jalapeno paprikát. A töltött réteget egy újabb húsréteggel zárjuk le.
Helyezzük be a húspogácsákat a grillsütőbe, amit időközben melegítsünk fel 180°C-ra.
Bár a töltelék miatt nehezebb szárad ki, de azért folyamatosan tartsuk szemmel és Folyamatos süssük oldalanként néhány (kb. 3-3) percig.
A bacon jam elkészítéséhez kisebb kockákra vágjuk a szalonnát és a hagymát egyaránt.
Először a szalonnát süssük meg, majd adjuk hozzá a hagymát, és amikor üveges lesz, öntsük hozzá a barnacukrot.
Karamellizálás után adjuk hozzá a BBQ szószt, a balzsamecetet, a fűszereket és egy kis vizet. Főzzük, amíg krémes, sűrű állagú bacon jamet kapunk, ügyeljünk rá, hogy többször is átkavarjuk.
A burger összeállításához kissé pirítsuk le a kettévágott bucikat, majd kenjük meg bacon lekvárral. Helyezzük rá a húspogácsát és ellensúlyozva az édes elemeket érkezhet néhány savanyú uborka rész is, majd zárjuk le a tetejével és már fogyaszthatjuk is a finom burgerünket.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
A darált marhahúst fűszerezzük egy kevés kevés olívaolajjal kiegészítjük, majd a burger formázó segítségével formázzuk. Ez lesz a hús "alja".
Készítsünk egy mélyedést a hús közepébe, és helyezzünk bele sajtot, illetve ízlés szerint jalapeno paprikát. A töltött réteget egy újabb húsréteggel zárjuk le.
Helyezzük be a húspogácsákat a grillsütőbe, amit időközben melegítsünk fel 180°C-ra.
Bár a töltelék miatt nehezebb szárad ki, de azért folyamatosan tartsuk szemmel és Folyamatos süssük oldalanként néhány (kb. 3-3) percig.
A bacon jam elkészítéséhez kisebb kockákra vágjuk a szalonnát és a hagymát egyaránt.
Először a szalonnát süssük meg, majd adjuk hozzá a hagymát, és amikor üveges lesz, öntsük hozzá a barnacukrot.
Karamellizálás után adjuk hozzá a BBQ szószt, a balzsamecetet, a fűszereket és egy kis vizet. Főzzük, amíg krémes, sűrű állagú bacon jamet kapunk, ügyeljünk rá, hogy többször is átkavarjuk.
A burger összeállításához kissé pirítsuk le a kettévágott bucikat, majd kenjük meg bacon lekvárral. Helyezzük rá a húspogácsát és ellensúlyozva az édes elemeket érkezhet néhány savanyú uborka rész is, majd zárjuk le a tetejével és már fogyaszthatjuk is a finom burgerünket.