Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Töltött karaj (böllér szelet), pecsenye cserépben – Szoky konyhája

Töltött karaj (böllér szelet), pecsenye cserépben – Szoky konyhája


szoky töltött karaj recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Szoky karajt süt, kolbászos töltelékkel káposztás-szalonnás-hagymás ágyon cserépben.. Folyik a nyálad? Igen, a miénk is 🙂

Adag6 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő2 óra 20 percÖsszesen2 óra 50 perc
Hozzávalók:
 1 kg savanyú apró káposzta
 4 darab nyitott sertéskaraj
 200 g kolozsvári szalonna
 120 g füstölt csemege szalonna
 500 g darált sertés hús
 1 darab tojás
 100 g gersli
 3 közepes vöröshagyma
 3 gerezd fokhagyma
 
 őrölt vagy tört fekete bors
 édes nemes őrölt pirospaprika
 őrölt kömény
 3 darab babérlevél
 50 g darált édes paprika krém
 20 % tejfölízlés szerint tálaláskor
Elkészítés
1

Kezdésképpen kockázzuk fel a hagymát és a fokhagymát.

2

A finomra vágott csemege szalonnát kezdjük el pirítani egy serpenyőben, hogy kisüljön a zsírja. Két evőkanálnyit tegyünk félre későbbre.

3

Tegyük hozzá a kockázott kolozsvári szalonnát, majd pár perc sütés után következhet a hagyma, a fokhagyma és a babérlevél is.

4

Összeforgatás után érkezhet a savanyú káposzta és mehet rá a paprika, kömény, kevés só, bors. Szintén keverjük össze és 10 percig pirítsuk fedő alatt, majd tegyük át a cseréptálba.

5

Következzen a hús tölteléke. A darált húshoz tegyük hozzá a korábban félretett szalonnát, egy darab tojást, kevés sót, piros paprikát, őrölt köményt, fekete borsot, lereszelt fokhagyma gerezdeket, majd dolgozzuk át.

6

A karajt, ha kell csontozzuk ki és a zsírokat távolítsuk el róla. Ezután vágjunk belőle nyitott szeleteket. Ezt úgy érhetjük el, hogy ujjnyi szeletet kezdünk vágni, de nem vágjuk végig, hanem a szelet vastagát alulról is meghagyjuk. Pl. 2 cm széles szeletet vágva addig vágjuk, amíg alul is kb. 2 centi hús marad. A következő szeletet pedig végig vágjuk. Így kapunk egy nagyobb szeletet, amit majd ki tudunk klopfolni.

7

A cserép tálba helyezett káposztába (ha volt) tegyük bele szélre a karaj csontjait és mehet is a grillsütőbe 190-200 fokra 60 percen keresztül.

8

Addig is töltsük meg a kiklopfolt karaj húsokat. Egy picit sózzuk meg a karajt, majd 2-3 evőkanál kolbász tölteléket helyezzünk a közepére. Zárjuk be a szeletet és fogpiszkáló segítségével rögzítsük le. Ha kifolyik oldalra egy kis töltelék semmi gond, azt tegyük nyugodtan vissza a többi közé. A megmaradt töltelékből formázzunk gombócokat és majd ezt is tegyük a cserépbe.

9

Amikor letelt az egy óra vegyük ki a grillből a cserépedényt és helyezzük bele a töltött karajokat. A karajokra helyezzünk egy kis káposztát így keretbe zárva és körbevéve a húsokat. Tegyük vissza (fedővel együtt) 60-80 percre a grillsütőbe, majd tálaláskor tejföllel locsolva fogyasszuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Mustáros bbq szószA klasszikus ketchupos bbq szószok mellett létezik mustáros verzió is, bár sok helyen ez a recept kissé megosztónak számít. Elmondható, hogy ezt a szószt valaki vagy nagyon szereti vagy nagyon utálja, ezért ki kell próbálni!
Grillezett görögdinnye fetasajttalA grillezett görögdinnye minden kalandos ízvilágot kedvelő számára kötelező! Könnyen elkészíthető, egyszerű recept és ezzel együtt mennyei ízeket kóstolhatunk a pellet grillről.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1 kg savanyú apró káposzta
 4 darab nyitott sertéskaraj
 200 g kolozsvári szalonna
 120 g füstölt csemege szalonna
 500 g darált sertés hús
 1 darab tojás
 100 g gersli
 3 közepes vöröshagyma
 3 gerezd fokhagyma
 
 őrölt vagy tört fekete bors
 édes nemes őrölt pirospaprika
 őrölt kömény
 3 darab babérlevél
 50 g darált édes paprika krém
 20 % tejfölízlés szerint tálaláskor

Elkészítés

Elkészítés
1

Kezdésképpen kockázzuk fel a hagymát és a fokhagymát.

2

A finomra vágott csemege szalonnát kezdjük el pirítani egy serpenyőben, hogy kisüljön a zsírja. Két evőkanálnyit tegyünk félre későbbre.

3

Tegyük hozzá a kockázott kolozsvári szalonnát, majd pár perc sütés után következhet a hagyma, a fokhagyma és a babérlevél is.

4

Összeforgatás után érkezhet a savanyú káposzta és mehet rá a paprika, kömény, kevés só, bors. Szintén keverjük össze és 10 percig pirítsuk fedő alatt, majd tegyük át a cseréptálba.

5

Következzen a hús tölteléke. A darált húshoz tegyük hozzá a korábban félretett szalonnát, egy darab tojást, kevés sót, piros paprikát, őrölt köményt, fekete borsot, lereszelt fokhagyma gerezdeket, majd dolgozzuk át.

6

A karajt, ha kell csontozzuk ki és a zsírokat távolítsuk el róla. Ezután vágjunk belőle nyitott szeleteket. Ezt úgy érhetjük el, hogy ujjnyi szeletet kezdünk vágni, de nem vágjuk végig, hanem a szelet vastagát alulról is meghagyjuk. Pl. 2 cm széles szeletet vágva addig vágjuk, amíg alul is kb. 2 centi hús marad. A következő szeletet pedig végig vágjuk. Így kapunk egy nagyobb szeletet, amit majd ki tudunk klopfolni.

7

A cserép tálba helyezett káposztába (ha volt) tegyük bele szélre a karaj csontjait és mehet is a grillsütőbe 190-200 fokra 60 percen keresztül.

8

Addig is töltsük meg a kiklopfolt karaj húsokat. Egy picit sózzuk meg a karajt, majd 2-3 evőkanál kolbász tölteléket helyezzünk a közepére. Zárjuk be a szeletet és fogpiszkáló segítségével rögzítsük le. Ha kifolyik oldalra egy kis töltelék semmi gond, azt tegyük nyugodtan vissza a többi közé. A megmaradt töltelékből formázzunk gombócokat és majd ezt is tegyük a cserépbe.

9

Amikor letelt az egy óra vegyük ki a grillből a cserépedényt és helyezzük bele a töltött karajokat. A karajokra helyezzünk egy kis káposztát így keretbe zárva és körbevéve a húsokat. Tegyük vissza (fedővel együtt) 60-80 percre a grillsütőbe, majd tálaláskor tejföllel locsolva fogyasszuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Töltött karaj (böllér szelet), pecsenye cserépben – Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66