Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Töltött karaj (böllér szelet), pecsenye cserépben – Szoky konyhája

Töltött karaj (böllér szelet), pecsenye cserépben – Szoky konyhája


szoky töltött karaj recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Szoky karajt süt, kolbászos töltelékkel káposztás-szalonnás-hagymás ágyon cserépben.. Folyik a nyálad? Igen, a miénk is 🙂

Adag6 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő2 óra 20 percÖsszesen2 óra 50 perc
Hozzávalók:
 1 kg savanyú apró káposzta
 4 darab nyitott sertéskaraj
 200 g kolozsvári szalonna
 120 g füstölt csemege szalonna
 500 g darált sertés hús
 1 darab tojás
 100 g gersli
 3 közepes vöröshagyma
 3 gerezd fokhagyma
 
 őrölt vagy tört fekete bors
 édes nemes őrölt pirospaprika
 őrölt kömény
 3 darab babérlevél
 50 g darált édes paprika krém
 20 % tejfölízlés szerint tálaláskor
Elkészítés
1

Kezdésképpen kockázzuk fel a hagymát és a fokhagymát.

2

A finomra vágott csemege szalonnát kezdjük el pirítani egy serpenyőben, hogy kisüljön a zsírja. Két evőkanálnyit tegyünk félre későbbre.

3

Tegyük hozzá a kockázott kolozsvári szalonnát, majd pár perc sütés után következhet a hagyma, a fokhagyma és a babérlevél is.

4

Összeforgatás után érkezhet a savanyú káposzta és mehet rá a paprika, kömény, kevés só, bors. Szintén keverjük össze és 10 percig pirítsuk fedő alatt, majd tegyük át a cseréptálba.

5

Következzen a hús tölteléke. A darált húshoz tegyük hozzá a korábban félretett szalonnát, egy darab tojást, kevés sót, piros paprikát, őrölt köményt, fekete borsot, lereszelt fokhagyma gerezdeket, majd dolgozzuk át.

6

A karajt, ha kell csontozzuk ki és a zsírokat távolítsuk el róla. Ezután vágjunk belőle nyitott szeleteket. Ezt úgy érhetjük el, hogy ujjnyi szeletet kezdünk vágni, de nem vágjuk végig, hanem a szelet vastagát alulról is meghagyjuk. Pl. 2 cm széles szeletet vágva addig vágjuk, amíg alul is kb. 2 centi hús marad. A következő szeletet pedig végig vágjuk. Így kapunk egy nagyobb szeletet, amit majd ki tudunk klopfolni.

7

A cserép tálba helyezett káposztába (ha volt) tegyük bele szélre a karaj csontjait és mehet is a grillsütőbe 190-200 fokra 60 percen keresztül.

8

Addig is töltsük meg a kiklopfolt karaj húsokat. Egy picit sózzuk meg a karajt, majd 2-3 evőkanál kolbász tölteléket helyezzünk a közepére. Zárjuk be a szeletet és fogpiszkáló segítségével rögzítsük le. Ha kifolyik oldalra egy kis töltelék semmi gond, azt tegyük nyugodtan vissza a többi közé. A megmaradt töltelékből formázzunk gombócokat és majd ezt is tegyük a cserépbe.

9

Amikor letelt az egy óra vegyük ki a grillből a cserépedényt és helyezzük bele a töltött karajokat. A karajokra helyezzünk egy kis káposztát így keretbe zárva és körbevéve a húsokat. Tegyük vissza (fedővel együtt) 60-80 percre a grillsütőbe, majd tálaláskor tejföllel locsolva fogyasszuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Marhaszegyes hot dogEz a receptünk a tökéletes lehetőséget kínál, hogy elhasználjuk a maradék szegyhúst, ha már nincs annyi, hogy még egyszer jól lakhatunk belőle. Azon se lepődjünk meg, hogy ha miután megkóstoltuk ezt a típust, akkor csak azért is elkezdjük sütni a következő adag marhaszegyet, hogy a hot dogunkra jusson belőle. Ördögi kör ez...
Bundázott kalács – reggeli grillenEgy játékos, grillezett reggeli következik, amely jó eséllyel NEM indulhatna a világ egyik legegyszerűbb étele díjáért. Cserébe viszont hamar elkészül, ízkarakterei pedig tökéletes harmóniát alkotnak.
Kétszer sült édesburgonyaBatáta, édesburgonya, teljesen mindegy. Az egyik legjobb alapanyag, hiszen annyira könnyen formálhatjuk az ízét. Sajt, bacon, tejföl... akár egy nyári lángos is lehetne itt, de ez most könnyű és nagyon finom kétszer sütött édesburgonya receptje.
Duplán sült, töltött édesburgonya grillenAz édesburgonya és a grillezés is egyre népszerűbb, így természetesen elkerülhetetlen volt a házasságuk. Íme egy izgalmas recept, a duplán sült, töltött édesburi grillen.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1 kg savanyú apró káposzta
 4 darab nyitott sertéskaraj
 200 g kolozsvári szalonna
 120 g füstölt csemege szalonna
 500 g darált sertés hús
 1 darab tojás
 100 g gersli
 3 közepes vöröshagyma
 3 gerezd fokhagyma
 
 őrölt vagy tört fekete bors
 édes nemes őrölt pirospaprika
 őrölt kömény
 3 darab babérlevél
 50 g darált édes paprika krém
 20 % tejfölízlés szerint tálaláskor

Elkészítés

Elkészítés
1

Kezdésképpen kockázzuk fel a hagymát és a fokhagymát.

2

A finomra vágott csemege szalonnát kezdjük el pirítani egy serpenyőben, hogy kisüljön a zsírja. Két evőkanálnyit tegyünk félre későbbre.

3

Tegyük hozzá a kockázott kolozsvári szalonnát, majd pár perc sütés után következhet a hagyma, a fokhagyma és a babérlevél is.

4

Összeforgatás után érkezhet a savanyú káposzta és mehet rá a paprika, kömény, kevés só, bors. Szintén keverjük össze és 10 percig pirítsuk fedő alatt, majd tegyük át a cseréptálba.

5

Következzen a hús tölteléke. A darált húshoz tegyük hozzá a korábban félretett szalonnát, egy darab tojást, kevés sót, piros paprikát, őrölt köményt, fekete borsot, lereszelt fokhagyma gerezdeket, majd dolgozzuk át.

6

A karajt, ha kell csontozzuk ki és a zsírokat távolítsuk el róla. Ezután vágjunk belőle nyitott szeleteket. Ezt úgy érhetjük el, hogy ujjnyi szeletet kezdünk vágni, de nem vágjuk végig, hanem a szelet vastagát alulról is meghagyjuk. Pl. 2 cm széles szeletet vágva addig vágjuk, amíg alul is kb. 2 centi hús marad. A következő szeletet pedig végig vágjuk. Így kapunk egy nagyobb szeletet, amit majd ki tudunk klopfolni.

7

A cserép tálba helyezett káposztába (ha volt) tegyük bele szélre a karaj csontjait és mehet is a grillsütőbe 190-200 fokra 60 percen keresztül.

8

Addig is töltsük meg a kiklopfolt karaj húsokat. Egy picit sózzuk meg a karajt, majd 2-3 evőkanál kolbász tölteléket helyezzünk a közepére. Zárjuk be a szeletet és fogpiszkáló segítségével rögzítsük le. Ha kifolyik oldalra egy kis töltelék semmi gond, azt tegyük nyugodtan vissza a többi közé. A megmaradt töltelékből formázzunk gombócokat és majd ezt is tegyük a cserépbe.

9

Amikor letelt az egy óra vegyük ki a grillből a cserépedényt és helyezzük bele a töltött karajokat. A karajokra helyezzünk egy kis káposztát így keretbe zárva és körbevéve a húsokat. Tegyük vissza (fedővel együtt) 60-80 percre a grillsütőbe, majd tálaláskor tejföllel locsolva fogyasszuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Töltött karaj (böllér szelet), pecsenye cserépben – Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66