Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Bundázott kalács – reggeli grillen

Bundázott kalács – reggeli grillen


bundás kalács szendvics grill recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Egy játékos, grillezett reggeli következik, amely jó eséllyel NEM indulhatna a világ egyik legegyszerűbb étele díjáért. Cserébe viszont hamar elkészül, ízkarakterei pedig tökéletes harmóniát alkotnak.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő40 percÖsszesen1 óra 10 perc
Hozzávalók
 1 darab kalács
 1 csomag kukorica pehely
 8 darab tojás
 1 csomag bacon
 250 g gomba
 100 ml tej
 50 g vaj
 100 g mozzarella sajt
 só, bors
 1 fej lilahagyma
 citromlé, balzsamecet
Elkészítés
1

Vágjuk fel nagyobb szeletekre a kalácsot. (6-8 szelet)

2

Lyukasszuk ki, vagy bontsuk fel finoman a kukoricapelyhet (corn flakes), és egy nyújtó fa segítségével zúzzuk össze. A legegyszerűbb, ha ezt a pehely saját zacskójában hajtjuk végre.

3

Felverjük a négy tojást, amelyhez 100 milliliter tejet, kevés sót és borsot adunk hozzá.

4

A kalács szeleteket megmártóztatjuk a tojásban, majd a kukoricapehelyben, végül egy serpenyőnkbe tesszük, ahol kevés vajon megsütjük.

5

Durvára vágunk egy lilahagymát és lassú lángon, rettentő kevés olajon megdinszteljük.

6

Kenjük ki olajjal egy rostlapot és helyezzük az Okosgrillünkbe, majd egyúttal, indítsuk is be a masinát és emeljük a hőmérsékletet 180-200 °C-ra

7

Mossuk meg alaposan a gombát. Ezt követően, szedjük ki a törzsét és a helyére balzsamecetet, valamint egy nagyon kevés, friss citromlevet töltünk.
Végül, a bacont a szendvicseink méretéhez igazítjuk.

8

Az előkészített bacon és gomba mindkét oldalát meggrillezzük. A gomba megfordításakor nem probléma, ha a benne lévő balzsamecet és citromlé kifolyik, hiszen, addigra már kellően átjárták azt.

9

Amint a bacon elkészült, a zsírján megsütjük a tükörtojásokat. Továbbá, még a bundáskenyereket is a rostlapra helyezzük, 1-1 sajttal a tetejükön.

10

Nem maradt más hátra, mint összeállítani a szendvicseket és reggelizni egy jót!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Masala streetfood – bundás grillsajt, indiai raguvalEgy nem éppen hétköznapi streetfood étel következik, egyenesen az indiai konyha egzotikus világából. Azonban, a végeredmény garantáltan lenyűgözi vendégeinket abszolút finom, páratlan ízjegyeivel. Ráadásul, elég tartalmas ahhoz, hogy jóllakjunk vele anélkül, hogy túlzásba vinnénk a kalóriabevitelt.
Édes-füstös BBQ oldalasA sertésoldalasokat ezúttal először almalébe áztatjuk, befűszerezzük, majd alacsonyan hőfokon és lassan elkészítjük a pellet grillsütőn. Végül pedig egy édes BBQ mázzal tesszük tökéletessé az ízeket, amelyről vendégeink majd áradozni fognak.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 darab kalács
 1 csomag kukorica pehely
 8 darab tojás
 1 csomag bacon
 250 g gomba
 100 ml tej
 50 g vaj
 100 g mozzarella sajt
 só, bors
 1 fej lilahagyma
 citromlé, balzsamecet

Elkészítés

Elkészítés
1

Vágjuk fel nagyobb szeletekre a kalácsot. (6-8 szelet)

2

Lyukasszuk ki, vagy bontsuk fel finoman a kukoricapelyhet (corn flakes), és egy nyújtó fa segítségével zúzzuk össze. A legegyszerűbb, ha ezt a pehely saját zacskójában hajtjuk végre.

3

Felverjük a négy tojást, amelyhez 100 milliliter tejet, kevés sót és borsot adunk hozzá.

4

A kalács szeleteket megmártóztatjuk a tojásban, majd a kukoricapehelyben, végül egy serpenyőnkbe tesszük, ahol kevés vajon megsütjük.

5

Durvára vágunk egy lilahagymát és lassú lángon, rettentő kevés olajon megdinszteljük.

6

Kenjük ki olajjal egy rostlapot és helyezzük az Okosgrillünkbe, majd egyúttal, indítsuk is be a masinát és emeljük a hőmérsékletet 180-200 °C-ra

7

Mossuk meg alaposan a gombát. Ezt követően, szedjük ki a törzsét és a helyére balzsamecetet, valamint egy nagyon kevés, friss citromlevet töltünk.
Végül, a bacont a szendvicseink méretéhez igazítjuk.

8

Az előkészített bacon és gomba mindkét oldalát meggrillezzük. A gomba megfordításakor nem probléma, ha a benne lévő balzsamecet és citromlé kifolyik, hiszen, addigra már kellően átjárták azt.

9

Amint a bacon elkészült, a zsírján megsütjük a tükörtojásokat. Továbbá, még a bundáskenyereket is a rostlapra helyezzük, 1-1 sajttal a tetejükön.

10

Nem maradt más hátra, mint összeállítani a szendvicseket és reggelizni egy jót!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Bundázott kalács – reggeli grillen
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66