Töltött tarja pisztáciával – Szoky konyhája
Grill recept videó: Ahogy lenyűgöző, kíméletlenül látványos külsejével, úgy izgalmas tartalmával egyaránt elkápráztat ez a furmányos, nem éppen hétköznapi töltött tarja. Exkluzív, kellemes és fejedelmi - de mégis roppant egyszerű!
Egy nappal a sütés előtt, előkészítjük a terepet, hogy az ízek kellően összeérjenek!
Elsősorban, a következő részműveletekkel kell kezdenünk:
• Egy üvegtálba beáztatjuk és alaposan kinyomkodjuk a zsömléket.
• A tarját 18-20 dekás szeletekre vágjuk, nejlon között kiklopfoljuk.
• A kolozsvári szalonna bőrét eltávolítjuk, majd felkockázzuk. Ezután, egy kevés zsiradékon, WOK serpenyőben, körülbelül 8-10 perc alatt kisütjük.
• A zöldhagymát gorombára, a fokhagymát pici szeletekre vágjuk, majd fél perc alatt átforgatjuk őket a szalonnával.
• Durván felaprítjuk a pisztáciát és középfinomra vágjuk a petrezselymet.
Másodsorban, összeállítjuk a tölteléket:
• 3 darab tojást ütünk a kinyomkodott zsömlékhez.
• Hozzáadjuk a serpenyőnkben lapuló hagymás szalonnát.
• Rászórjuk a sajtot, a pisztáciát, illetve a felvágott petrezselyem mennyiségének a felét.
• Sóval és borssal ízesítünk.
• Végezetül, alaposan összekeverjük az egyveleget.
Mindezek után, fűszerezzük és megtöltjük a husit:
• A tarják mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
• A szeletek méretével arányos mennyiségű tölteléket helyezünk a húsok felszínére, majd egyetlen hajtást és tömködést követően, már rögzíthetjük is az oldalakat a fogvájók segítségével.
• Ezt követően, óvatosan - rendkívül vékonyan - bekenjük mustárral a húsok külső, szabad felületét.
• Nincs más hátra, mint hogy a húsokat lefóliázzuk, majd ismét a hűtőbe helyezzük.
A sütés napja!
A húsokat tepsibe tesszük és 60-80 fokos, füstös közegbe helyezzük az Okosgrill közreműködésével.
40 perc elteltével, két és fél evőkanál olvasztott zsírt öntünk a tarjákra, picit megmozgatjuk őket, majd a fedőt a tepsire helyezve, 190 fokon sütjük az ételt. - Hozzávetőlegesen 75 percen keresztül.
Ez idő alatt, előkészítjük a köretet. Egy szivacs segítségével, pár mozdulattal átdörzsöljük, majd felvágjuk és átöblítjük a burgonyát. Ezután, a forrásponttól számított 7-8 perc leforgása alatt előfőzzük.
Itt az ideje, hogy kellemesen meglocsoljuk a tarjákat a paradicsomlével, majd fedő nélkül, 230 fokon - még körülbelül 35-40 percen keresztül - tűzpirosra sütjük őket.
Kiszedjük a grillsütőből a tűzpirosra sült húsokat és leszűrjük a szaftos, ínycsiklandó pecsenyelevet. Mely utóbbit, a végén pár darab bazsalikom levéllel is megbolondítunk.
Most az előfőzött krumpli landol a tepsinkben, a felkockázott vaj, továbbá a tegnap már felvágott, maradék petrezselyem kíséretében.
Végül pedig nem maradt más hátra, mint hogy a 230 fokon, időnként átforgatva, 10 perc alatt készre süssük.
A bazsalikomos pecsenyelevet rácsurgatjuk a husira, és máris elérkezett a tálalás lenyűgöző pillanata!
Szoky konyhája receptkönyv:
Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Egy nappal a sütés előtt, előkészítjük a terepet, hogy az ízek kellően összeérjenek!
Elsősorban, a következő részműveletekkel kell kezdenünk:
• Egy üvegtálba beáztatjuk és alaposan kinyomkodjuk a zsömléket.
• A tarját 18-20 dekás szeletekre vágjuk, nejlon között kiklopfoljuk.
• A kolozsvári szalonna bőrét eltávolítjuk, majd felkockázzuk. Ezután, egy kevés zsiradékon, WOK serpenyőben, körülbelül 8-10 perc alatt kisütjük.
• A zöldhagymát gorombára, a fokhagymát pici szeletekre vágjuk, majd fél perc alatt átforgatjuk őket a szalonnával.
• Durván felaprítjuk a pisztáciát és középfinomra vágjuk a petrezselymet.
Másodsorban, összeállítjuk a tölteléket:
• 3 darab tojást ütünk a kinyomkodott zsömlékhez.
• Hozzáadjuk a serpenyőnkben lapuló hagymás szalonnát.
• Rászórjuk a sajtot, a pisztáciát, illetve a felvágott petrezselyem mennyiségének a felét.
• Sóval és borssal ízesítünk.
• Végezetül, alaposan összekeverjük az egyveleget.
Mindezek után, fűszerezzük és megtöltjük a husit:
• A tarják mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
• A szeletek méretével arányos mennyiségű tölteléket helyezünk a húsok felszínére, majd egyetlen hajtást és tömködést követően, már rögzíthetjük is az oldalakat a fogvájók segítségével.
• Ezt követően, óvatosan - rendkívül vékonyan - bekenjük mustárral a húsok külső, szabad felületét.
• Nincs más hátra, mint hogy a húsokat lefóliázzuk, majd ismét a hűtőbe helyezzük.
A sütés napja!
A húsokat tepsibe tesszük és 60-80 fokos, füstös közegbe helyezzük az Okosgrill közreműködésével.
40 perc elteltével, két és fél evőkanál olvasztott zsírt öntünk a tarjákra, picit megmozgatjuk őket, majd a fedőt a tepsire helyezve, 190 fokon sütjük az ételt. - Hozzávetőlegesen 75 percen keresztül.
Ez idő alatt, előkészítjük a köretet. Egy szivacs segítségével, pár mozdulattal átdörzsöljük, majd felvágjuk és átöblítjük a burgonyát. Ezután, a forrásponttól számított 7-8 perc leforgása alatt előfőzzük.
Itt az ideje, hogy kellemesen meglocsoljuk a tarjákat a paradicsomlével, majd fedő nélkül, 230 fokon - még körülbelül 35-40 percen keresztül - tűzpirosra sütjük őket.
Kiszedjük a grillsütőből a tűzpirosra sült húsokat és leszűrjük a szaftos, ínycsiklandó pecsenyelevet. Mely utóbbit, a végén pár darab bazsalikom levéllel is megbolondítunk.
Most az előfőzött krumpli landol a tepsinkben, a felkockázott vaj, továbbá a tegnap már felvágott, maradék petrezselyem kíséretében.
Végül pedig nem maradt más hátra, mint hogy a 230 fokon, időnként átforgatva, 10 perc alatt készre süssük.
A bazsalikomos pecsenyelevet rácsurgatjuk a husira, és máris elérkezett a tálalás lenyűgöző pillanata!