Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Muffuletta, a hedonisták szendvicstortája

Muffuletta, a hedonisták szendvicstortája


Muffuletta szendvics recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A muffuletta (muffaletta) egyfajta kerek szicíliai kenyér és egyben egy népszerű szendvics is, New Orleans-ból Louisiana államból. Ebből a kenyérből készül ugyanis az olasz bevándorlók hedonista szendvicstortája, amelyben többféle sajtot és sonkát egészít kis az olívás saláta.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő1 óra 10 percÖsszesen1 óra 30 perc
Hozzávalók
 2 darab nagy ciabatta cipó
 300 g füstölt mortadella
 300 g olasz szalámi vékonyra szeletelve
 300 g prosciutto sonkavékonyra szeletelve
 300 g fűszeres olasz szalámipéldául capocollo, soppressata vagy pepperoni
 250 g mozzarella sajtvékonyra szeletelve
 250 g provolone sajtvékonyra szeletelve
Olívasaláta
 480 g zöld olajbogyókimagozva és apróra vágva
 240 g fekete olajbogyó kimagozva és apróra vágva
 6 evőkanál kapribogyólecsepegtetve és apróra vágva
 200 g üvegesre sült paprika
 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
 2 evőkanál oregánó
 ízlés szerint tengeri só és frissen tört fekete bors
 150 ml olívaolaj
 90 ml vörösborecet
1

Melegítsük fel mindössze 80°C-ra a fa pellet grillsütőt.

2

Füstöljük a mortadellát egészben 2 órán keresztül, majd hagyjuk kihűlni és szeleteljük vékonyra.

3

Amíg a mortadella füstölődik, keverjük össze az olívasaláta hozzávalóit. Ezt a lépést korábban, akár egy nappal a grillezés előtt is elvégezhetjük, hogy jobban összeérjenek az ízek.

4

A szendvics összeállításához a ciabatta cipót vízszintesen vágjuk ketté. A salátát az olajjal és a folyadékkal együtt egyenletesen elosztjuk mind a két felére.
A ciabatta belsejét érdemes picit megnyomkodni, hogy helyet képezzünk a salátának. Ha túl sűrű a kenyér belseje, akkor távolítsunk el belőle egy keveset.

5

A kenyér alsó felére kezdjük el rétegezni a hozzávalókat: szalámi, füstölt mortadella, mozzarella, provolone, prosciutto, majd fűszeres szalámi.

6

Zárjuk le a szendvicset és szorosan csomagoljuk be fóliába, hogy az ízek összeolvadjanak és a levek beszívódjanak a kenyérbe.

7

1 órára tegyük a hűtőbe. Amikor kivesszük a szendvicset a hűtőből, távolítsuk el a műanyagot, szeleteljük 4 részre, és tálaljuk hidegen.

8

Természetesen semmi akadálya - ha szeretnék még - tovább grillezni a muffuletta szendvicset. Tegyük ezt 180°C-on, zárt grillsütőben a külső részeket vékonyan vajjal átkenve, oldalanként pár percig. Ilyenkor a sajt is összeolvad a többi réteggel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Vietnámi csirkeszárnyA vietnami pác ütős ízekkel itatja át a csirkeszárnyakat így szinte olyan, mintha Délkelet-Ázsiá-ban fogyasztanánk el az ebédet.
Armadillo tojásokHús, bacon és csípős paprika. Ebből csak jó sülhet ki, márpedig a sajttal töltött jalapeno paprika fűszeres olasz kolbászhúsban, baconnel betekerve elég menő ízvilágot sejtet. Próbáld ki az Armadillo tojások receptet még ma!
Sült sós perec sörös sajtmártássalTunkold a frissen sült perecet meleg és sörös sajtmártásba. A házilag készült lágy pereceket megsütheted egy Okosgrill segítségével, sok sóval és gazdag sör-sajtmártással párosítva. Tökéletes grillen készült meccsnézős finomság.
Fokhagymás-citromos csirkecombok parmezánnalEgészséges és finom csirkecomb recept citrommal, fokhagymával és egy kis parmezánnal. Ha ropogós csirkecombokat szeretnél hétvégi sütéskor a családnak és a barátoknak kínálni, ezzel a recepttel nem lősz mellé.

Hozzávalók

Hozzávalók
 2 darab nagy ciabatta cipó
 300 g füstölt mortadella
 300 g olasz szalámi vékonyra szeletelve
 300 g prosciutto sonkavékonyra szeletelve
 300 g fűszeres olasz szalámipéldául capocollo, soppressata vagy pepperoni
 250 g mozzarella sajtvékonyra szeletelve
 250 g provolone sajtvékonyra szeletelve
Olívasaláta
 480 g zöld olajbogyókimagozva és apróra vágva
 240 g fekete olajbogyó kimagozva és apróra vágva
 6 evőkanál kapribogyólecsepegtetve és apróra vágva
 200 g üvegesre sült paprika
 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
 2 evőkanál oregánó
 ízlés szerint tengeri só és frissen tört fekete bors
 150 ml olívaolaj
 90 ml vörösborecet

Elkészítés

1

Melegítsük fel mindössze 80°C-ra a fa pellet grillsütőt.

2

Füstöljük a mortadellát egészben 2 órán keresztül, majd hagyjuk kihűlni és szeleteljük vékonyra.

3

Amíg a mortadella füstölődik, keverjük össze az olívasaláta hozzávalóit. Ezt a lépést korábban, akár egy nappal a grillezés előtt is elvégezhetjük, hogy jobban összeérjenek az ízek.

4

A szendvics összeállításához a ciabatta cipót vízszintesen vágjuk ketté. A salátát az olajjal és a folyadékkal együtt egyenletesen elosztjuk mind a két felére.
A ciabatta belsejét érdemes picit megnyomkodni, hogy helyet képezzünk a salátának. Ha túl sűrű a kenyér belseje, akkor távolítsunk el belőle egy keveset.

5

A kenyér alsó felére kezdjük el rétegezni a hozzávalókat: szalámi, füstölt mortadella, mozzarella, provolone, prosciutto, majd fűszeres szalámi.

6

Zárjuk le a szendvicset és szorosan csomagoljuk be fóliába, hogy az ízek összeolvadjanak és a levek beszívódjanak a kenyérbe.

7

1 órára tegyük a hűtőbe. Amikor kivesszük a szendvicset a hűtőből, távolítsuk el a műanyagot, szeleteljük 4 részre, és tálaljuk hidegen.

8

Természetesen semmi akadálya - ha szeretnék még - tovább grillezni a muffuletta szendvicset. Tegyük ezt 180°C-on, zárt grillsütőben a külső részeket vékonyan vajjal átkenve, oldalanként pár percig. Ilyenkor a sajt is összeolvad a többi réteggel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Muffuletta, a hedonisták szendvicstortája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66