Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Vegán burger és zsemle Hévízi Ákossal

Vegán burger és zsemle Hévízi Ákossal


vegán burger recept grill okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Vegán ételek grillsütőn? Miért is ne! A burger egy klasszikus grillétel, de ebben a rendhagyó videóban most egy vegán burgert készíteünk el Ákossal. Ez a recept #olajmentes #szójamentes #teljesértékű #vegán

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő45 percÖsszesen1 óra
Hozzávalók
 1 bögre (2,3dl) főtt barnarizs/ quinoa
 1,50 bögre főtt, leszűrt bab1 konzerv
 1 bögre nyers napraforgómag/diópirítsuk meg olaj nélkül serpenyőben pár perc alatt
 ½ evőkanál olívaolaj, extra szűzkihagyható
 1 darab hagymaapróra vágva
 1 teáskanál chili por, őrölt kömény, füstölt paprika por
 4 evőkanál paradicsomszósz
 1 evőkanál dijoni mustár
  bögre zsemlemorzsa
 2 evőkanál sörélesztőpehely
 3 gerezd fokhagyma
További hozzávalók
 ketchup
 mustár
 hagyma
 uborka
 saláta
Vegán burger zsemle
 Szafi Hajdinamentes rostcsökkentett Univerzális lisztkeverék
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

Aprítsuk fel késes aprítóval a pirított napraforgómagot a fűszerekkel, míg durva, lisztszerű állaga nem lesz. Ezzel párhuzamosan egy nagyobb tálban törjük össze a babot villával. Arra kell csak figyeljünk, hogy ne legyen teljesen pépes a bab, valamennyire maradjon darabos.

2

Helyezzük a tálba a főtt rizst, az aprított magot, a vöröshagymát, a fokhagymát és minden további hozzávalót.
Fűszerből használjunk hamburgerhez passzoló fűszereket, amiben kellemes a só, bors és fokhagyma arány. Pl. Millestone66 Magyaros, Black vagy SPG+ ajánlott.

Tipp: Ha száraz lenne adhatunk még tovább egy kis paradicsomszószt.

3

Alapos keverés után nedves kézzel formázzunk belőle pogácsákat vagy használjunk burgerpogácsa formázó eszközt.

4

A videóban látható vegán burgerzsemlét Szafi lisztkeverékben készítettük. Természetesen ez opcionális. Ha Ti is ebből készítenétek el, akkor a csomagoláson megtaláljátok a pontos arányokat és mennyiségeket.

5

180°C-ra előmelegített grillsütőben szilikon lapon (de akár közvetlenül rácson vagy vaslapon) már süthető is a vegán burgerpogácsa, kb. 30-35 percen keresztül, félidőben megfordítva.

Fontos: amennyiben pizza kövön készítjük el a bucit, akkor a már a grillsütő bekapcsolásakor helyezzük be azt a hideg grillsütőbe, hogy együtt melegedjenek fel.

6

Az összeállítás már gyerekjáték: a kettévágott zsemlébe érkezhet ketchup, mustár (vegán)majonéz és (vegán) sajt, a pogácsa és persze mindenféle zöldség: saláta, uborka, paradicsom.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillen sült egész kacsaHa már kicsit unalmas a grillcsirke, akkor semmi gond, mutatunk egy finom grillkacsa receptet. Az egész kacsa elkészítése roppant egyszerű és az egész család imádni fogja.
Pácolt marhaoldalasA pácolás kulcsa az erőteljes ízű ételekhez, és ez egy tökéletes recept ha valami szaftosra vágyunk. Hagyjuk, hogy a szósz összekovácsolja az ízeket egy éjszakán át és felejtsük el a villát, ehhez a puha húshoz nem lesz rá szükségünk.
St. Louisi oldalas csípős texasi BBQ szószbanEzek nem az átlagos oldalasok!. Ezeket a darabokat Milestone66 keverékkel fűszerezzük, és lassan készítjük olvasztott vajjal, karamellizált barnacukorral, és egy kis texasi csípősséggel, hogy kellően sós, édes és fűszeres legyen minden falat.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 bögre (2,3dl) főtt barnarizs/ quinoa
 1,50 bögre főtt, leszűrt bab1 konzerv
 1 bögre nyers napraforgómag/diópirítsuk meg olaj nélkül serpenyőben pár perc alatt
 ½ evőkanál olívaolaj, extra szűzkihagyható
 1 darab hagymaapróra vágva
 1 teáskanál chili por, őrölt kömény, füstölt paprika por
 4 evőkanál paradicsomszósz
 1 evőkanál dijoni mustár
  bögre zsemlemorzsa
 2 evőkanál sörélesztőpehely
 3 gerezd fokhagyma
További hozzávalók
 ketchup
 mustár
 hagyma
 uborka
 saláta
Vegán burger zsemle
 Szafi Hajdinamentes rostcsökkentett Univerzális lisztkeverék
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Aprítsuk fel késes aprítóval a pirított napraforgómagot a fűszerekkel, míg durva, lisztszerű állaga nem lesz. Ezzel párhuzamosan egy nagyobb tálban törjük össze a babot villával. Arra kell csak figyeljünk, hogy ne legyen teljesen pépes a bab, valamennyire maradjon darabos.

2

Helyezzük a tálba a főtt rizst, az aprított magot, a vöröshagymát, a fokhagymát és minden további hozzávalót.
Fűszerből használjunk hamburgerhez passzoló fűszereket, amiben kellemes a só, bors és fokhagyma arány. Pl. Millestone66 Magyaros, Black vagy SPG+ ajánlott.

Tipp: Ha száraz lenne adhatunk még tovább egy kis paradicsomszószt.

3

Alapos keverés után nedves kézzel formázzunk belőle pogácsákat vagy használjunk burgerpogácsa formázó eszközt.

4

A videóban látható vegán burgerzsemlét Szafi lisztkeverékben készítettük. Természetesen ez opcionális. Ha Ti is ebből készítenétek el, akkor a csomagoláson megtaláljátok a pontos arányokat és mennyiségeket.

5

180°C-ra előmelegített grillsütőben szilikon lapon (de akár közvetlenül rácson vagy vaslapon) már süthető is a vegán burgerpogácsa, kb. 30-35 percen keresztül, félidőben megfordítva.

Fontos: amennyiben pizza kövön készítjük el a bucit, akkor a már a grillsütő bekapcsolásakor helyezzük be azt a hideg grillsütőbe, hogy együtt melegedjenek fel.

6

Az összeállítás már gyerekjáték: a kettévágott zsemlébe érkezhet ketchup, mustár (vegán)majonéz és (vegán) sajt, a pogácsa és persze mindenféle zöldség: saláta, uborka, paradicsom.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Vegán burger és zsemle Hévízi Ákossal
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66