Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Vegán pizza készítés Hévízi Ákossal – tejfölös és paradicsomos alapokkal

Vegán pizza készítés Hévízi Ákossal – tejfölös és paradicsomos alapokkal

vegán pizza készítés recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Vegán ételek grillsütőn? Miért is ne! A pizza egy népszerű étel, de sokan nem találnak megfelő vegán receptet. Ebben a videóban nekik is segítünk és egy szuper (gluténmentes) vegán pizzát mutatunk be.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő45 percÖsszesen1 óra
Házi paradicsomos pizzaszósz:
 500 g paradicsompüré
 1 evőkanál Milestone66 Italy fűszerkeverékEbben az esetben cukormentes
 ½ teáskanál fokhagymapor vagy egy gerezd fokhagyma passzírozva
 ½ teáskanál hagymapor
 1 teáskanál
 1 ízlés szerint bors
 1 teáskanál folyékonyfüstgrillsütőn készítve elhagyható
 2 evőkanál sörélesztőpehely
Házi vegán tejfölös pizzaszósz:
 1 doboz növényi joghurt/tejföl
 Milestone66 SPG+ fűszerkeverék ízlés szerint
 sörélesztőpehely
Pizzatésztához
 100 g Szafi Hajdinamentes rostcsökkentett Univerzális lisztkeverék
 3 g
 1 g szódabikarbóna
 10 g citromlé
 120 g kézmeleg víz
 5 g bambuszrostlisztgyúráshoz és nyújtáshoz
Pizzafeltétek (ízlés szerint)
 Paradicsom
 Bab
 Kukorica
 Lilahagyma
 Tofu
 Rukkola
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

Készítsük el a paradicsomos pizzaszószt: keverjük össze a hozzávalókat egy tálban, fűszerezzük ízlés szerint Milestone66 Italy fűszerkeverékkel.
A vegán tejfölös alaphoz keverjük össze a vegán tejfölt és a fűszereket, majd egészítsük ki egy kis sörélesztőpehellyel.
Már kenhetjük is a pizzánkra, de tésztaszósznak is kitűnő.

2

A tészta elkészítése nagyon egyszerű: keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat egy-egy külön edényben.

3

Keverjük össze a száraz és a nedves összetevőket, majd kézzel vagy fakanál segítségével gyúrjuk addig, amíg sűrű nem lesz.
Ezután fedjük le az edény és legalább 15 percen keresztül pihentessük.

4

Egy enyhén lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és formázzunk belőle egy kb 25 cm-es alapot. A tészta szélét kicsit visszahajthatjuk, hogy peremet képezzen és ne folyjon le róla a feltét.

5

200°C-ra előmelegített grillsütőben pizza kövön süthető is a vegán pizza kb. 40 percen keresztül, hogy ropogós legyen.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

New York style: grillezett pepperoni pizzaGrillen is készíthető ropogós szélű vékony pizza sok sajttal és csípős paprikás szalámival. Itt egy jó kis már már tradionális szalámis-sajtos recept, ami a kerti sütés sztárja szokott lenni.
Márton napi töltött liba grillenMárton napi hagyomány libás ételeket fogyasztani. Jöjjön most egy különleges, káposztás tésztával töltött egész liba receptje, amely mellett cékla is sült a pataki tálban és a grillsütőben.
Grillezett céklaAz egyik kedvenc köretünk a sült cékla. Akár vákkumcsomagolt céklát, akár egész céklát használunk mindkettőből nagyon-nagyon finom. Elég csak hozzá kis fűszerezés és már mehet is a grillsütőbe füstölődni.
Dupla sajtburgerEz a sajtburger recept csak egy kicsit különbözik a megszokottól, mégpedig a vékonyabb húspogácsában. A laposabb húskorongok alkalmassá teszik a szendvicset, hogy még több finomsággal tömjük meg. Így kerül bele vajon karamellizált hagyma és dupla sült bacon is.

Hozzávalók

Házi paradicsomos pizzaszósz:
 500 g paradicsompüré
 1 evőkanál Milestone66 Italy fűszerkeverékEbben az esetben cukormentes
 ½ teáskanál fokhagymapor vagy egy gerezd fokhagyma passzírozva
 ½ teáskanál hagymapor
 1 teáskanál
 1 ízlés szerint bors
 1 teáskanál folyékonyfüstgrillsütőn készítve elhagyható
 2 evőkanál sörélesztőpehely
Házi vegán tejfölös pizzaszósz:
 1 doboz növényi joghurt/tejföl
 Milestone66 SPG+ fűszerkeverék ízlés szerint
 sörélesztőpehely
Pizzatésztához
 100 g Szafi Hajdinamentes rostcsökkentett Univerzális lisztkeverék
 3 g
 1 g szódabikarbóna
 10 g citromlé
 120 g kézmeleg víz
 5 g bambuszrostlisztgyúráshoz és nyújtáshoz
Pizzafeltétek (ízlés szerint)
 Paradicsom
 Bab
 Kukorica
 Lilahagyma
 Tofu
 Rukkola
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Készítsük el a paradicsomos pizzaszószt: keverjük össze a hozzávalókat egy tálban, fűszerezzük ízlés szerint Milestone66 Italy fűszerkeverékkel.
A vegán tejfölös alaphoz keverjük össze a vegán tejfölt és a fűszereket, majd egészítsük ki egy kis sörélesztőpehellyel.
Már kenhetjük is a pizzánkra, de tésztaszósznak is kitűnő.

2

A tészta elkészítése nagyon egyszerű: keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat egy-egy külön edényben.

3

Keverjük össze a száraz és a nedves összetevőket, majd kézzel vagy fakanál segítségével gyúrjuk addig, amíg sűrű nem lesz.
Ezután fedjük le az edény és legalább 15 percen keresztül pihentessük.

4

Egy enyhén lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és formázzunk belőle egy kb 25 cm-es alapot. A tészta szélét kicsit visszahajthatjuk, hogy peremet képezzen és ne folyjon le róla a feltét.

5

200°C-ra előmelegített grillsütőben pizza kövön süthető is a vegán pizza kb. 40 percen keresztül, hogy ropogós legyen.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Vegán pizza készítés Hévízi Ákossal – tejfölös és paradicsomos alapokkal
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66