Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillcsirke kenőcs, pác

Grillcsirke kenőcs, pác


Szoky konyhája grillcsirke kenőcs recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky youtube csatornáján időnként Pit Boss Okosgrillen készít ételeket. Amikor grillcsirkét készített egy ínycsiklandozó sörös kencsőccsel, páccal kente át a madarakat - íme a recept.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő50 percÖsszesen1 óra 5 perc
Hozzávalók
 1 evőkanál cukor
 1 evőkanál barnacukor
 3,50 evőkanál szójaszósz
 3,50 evőkanál 3-4 evőkanál hársméz
 1 evőkanál Worcestershire-szósz
 3 evőkanál 3 evőkanál reszelt gyömbér
 2 vöröshagyma aprítva
 3 gerezd fokhagyma aprítva
 3 dl sör
 5 evőkanál evőkanál olívaolaj
 2 evőkanál darált édes paprika
 1 evőkanál mustár
 chili paprika ízlés szerint
Elkészítés
1

Kezdjük karamellizálással, keverjük össze a barna és fehér cukrot közepes lángon.

2

Kis sört adhatunk a karamellhez. Itt fontos, hogy magasfalú edénybe készüljön a kenőcs, mert felfuthat. Folyamatosan keverjük és adagoljuk hozzá a sört.

3

Beletehetjük a mézet, a reszelt gyömbért, a mustárt - további folyamatos keverés mellet.

4

A vöröshagymát és a fokhagymát minél apróbbra vágva tegyük a főzethez.

5

Kevergetés mellett adjuk hozzá az édes paprikát, olajat és a chilit is.

6

Habverő segítségével csomómentesítsük a kenőcst, majd adjunk hozzá egy evőkanál szójaszószt és Worcestershire-szószt is.

7

35-40 perc főzés közepes lángon történő főzés következik,amíg sűrű nem lesz a kenőcsünk. Időnként egy kis sört adagolhatunk a főzethez.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Kapcsolódó recept:

Sörös grillcsike

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Csípős chili szárított marhaA szárított marhahús egy ízletes és tápláló csemegének számít, amely hosszú ideig eltartható és könnyen fogyasztható, így kiváló választás túrákhoz vagy akár snacknek a moziban. Készítsd el fa pellet grillsütőn.
BBQ KocsonyaBBQ és kocsonya együtt? Két lassan készülő, hagyományos recept fúzióját mutatjuk most be nektek. Készítsétek el, hiszen zseniális a két tradicionális finomság együtt!
Füstölt, sós lazac vodkávalAlaszkai grizzly medvék a lazacot frissen kifogják a patakból és megeszik. Mi emberek ennél picit többre vágyunk, szeretnénk hozzáadni egy kis füstös ízt és fűszereket és ínyencként egy kis vodkával is megspékelhetjük a halat.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 evőkanál cukor
 1 evőkanál barnacukor
 3,50 evőkanál szójaszósz
 3,50 evőkanál 3-4 evőkanál hársméz
 1 evőkanál Worcestershire-szósz
 3 evőkanál 3 evőkanál reszelt gyömbér
 2 vöröshagyma aprítva
 3 gerezd fokhagyma aprítva
 3 dl sör
 5 evőkanál evőkanál olívaolaj
 2 evőkanál darált édes paprika
 1 evőkanál mustár
 chili paprika ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés
1

Kezdjük karamellizálással, keverjük össze a barna és fehér cukrot közepes lángon.

2

Kis sört adhatunk a karamellhez. Itt fontos, hogy magasfalú edénybe készüljön a kenőcs, mert felfuthat. Folyamatosan keverjük és adagoljuk hozzá a sört.

3

Beletehetjük a mézet, a reszelt gyömbért, a mustárt - további folyamatos keverés mellet.

4

A vöröshagymát és a fokhagymát minél apróbbra vágva tegyük a főzethez.

5

Kevergetés mellett adjuk hozzá az édes paprikát, olajat és a chilit is.

6

Habverő segítségével csomómentesítsük a kenőcst, majd adjunk hozzá egy evőkanál szójaszószt és Worcestershire-szószt is.

7

35-40 perc főzés közepes lángon történő főzés következik,amíg sűrű nem lesz a kenőcsünk. Időnként egy kis sört adagolhatunk a főzethez.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillcsirke kenőcs, pác
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66