Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillcsirke kenőcs, pác

Grillcsirke kenőcs, pác


Szoky konyhája grillcsirke kenőcs recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky youtube csatornáján időnként Pit Boss Okosgrillen készít ételeket. Amikor grillcsirkét készített egy ínycsiklandozó sörös kencsőccsel, páccal kente át a madarakat - íme a recept.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő50 percÖsszesen1 óra 5 perc
Hozzávalók
 1 evőkanál cukor
 1 evőkanál barnacukor
 3,50 evőkanál szójaszósz
 3,50 evőkanál 3-4 evőkanál hársméz
 1 evőkanál Worcestershire-szósz
 3 evőkanál 3 evőkanál reszelt gyömbér
 2 vöröshagyma aprítva
 3 gerezd fokhagyma aprítva
 3 dl sör
 5 evőkanál evőkanál olívaolaj
 2 evőkanál darált édes paprika
 1 evőkanál mustár
 chili paprika ízlés szerint
Elkészítés
1

Kezdjük karamellizálással, keverjük össze a barna és fehér cukrot közepes lángon.

2

Kis sört adhatunk a karamellhez. Itt fontos, hogy magasfalú edénybe készüljön a kenőcs, mert felfuthat. Folyamatosan keverjük és adagoljuk hozzá a sört.

3

Beletehetjük a mézet, a reszelt gyömbért, a mustárt - további folyamatos keverés mellet.

4

A vöröshagymát és a fokhagymát minél apróbbra vágva tegyük a főzethez.

5

Kevergetés mellett adjuk hozzá az édes paprikát, olajat és a chilit is.

6

Habverő segítségével csomómentesítsük a kenőcst, majd adjunk hozzá egy evőkanál szójaszószt és Worcestershire-szószt is.

7

35-40 perc főzés közepes lángon történő főzés következik,amíg sűrű nem lesz a kenőcsünk. Időnként egy kis sört adagolhatunk a főzethez.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Kapcsolódó recept:

Sörös grillcsike

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Göngyölt szarvashús sajtos tojásos nokedlivelManapság felcsapva a netet könnyedén betudjátok szerezni a különböző vadhúsokat. Úgy hogy a most mi is így tettünk. A szarvashús mellé készítünk egy klasszikus uborkasalit, köretnek sajtos tojásos nokedlit, valamint egy juhtúrós krémet.
Márton napi töltött liba grillenMárton napi hagyomány libás ételeket fogyasztani. Jöjjön most egy különleges, káposztás tésztával töltött egész liba receptje, amely mellett cékla is sült a pataki tálban és a grillsütőben.
Rozmaringos báránysült bbqA báránysült az egyik legcsodálatosabb étel, amely a BBQ művészet porcelán grillrácsain elkészülhet. Okosgrillel és ezzel a recepettel a siker garantált!
Teriyaki pulykaRecept videó: Egy kis japán szósz, egy egész pulyka és indul is a varázslat. Próbáld ki ezt a receptet, ha már unod a klasszikus szárnyas ízeket.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 evőkanál cukor
 1 evőkanál barnacukor
 3,50 evőkanál szójaszósz
 3,50 evőkanál 3-4 evőkanál hársméz
 1 evőkanál Worcestershire-szósz
 3 evőkanál 3 evőkanál reszelt gyömbér
 2 vöröshagyma aprítva
 3 gerezd fokhagyma aprítva
 3 dl sör
 5 evőkanál evőkanál olívaolaj
 2 evőkanál darált édes paprika
 1 evőkanál mustár
 chili paprika ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés
1

Kezdjük karamellizálással, keverjük össze a barna és fehér cukrot közepes lángon.

2

Kis sört adhatunk a karamellhez. Itt fontos, hogy magasfalú edénybe készüljön a kenőcs, mert felfuthat. Folyamatosan keverjük és adagoljuk hozzá a sört.

3

Beletehetjük a mézet, a reszelt gyömbért, a mustárt - további folyamatos keverés mellet.

4

A vöröshagymát és a fokhagymát minél apróbbra vágva tegyük a főzethez.

5

Kevergetés mellett adjuk hozzá az édes paprikát, olajat és a chilit is.

6

Habverő segítségével csomómentesítsük a kenőcst, majd adjunk hozzá egy evőkanál szójaszószt és Worcestershire-szószt is.

7

35-40 perc főzés közepes lángon történő főzés következik,amíg sűrű nem lesz a kenőcsünk. Időnként egy kis sört adagolhatunk a főzethez.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillcsirke kenőcs, pác
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66