Mandulás pisztráng grill recept by Szoky konyhája
Ha ritkán eszel halat, főképp pisztrángot, akkor ez a recept biztosan elcsábít majd, hogy többet kellene. Fantasztikus spenótos, vajas, fokhagymás, ropogós pisztráng receptet hozott nekünk Szoky és természetesen Pit Boss grillsütőn készíti el nekünk.
A fa pellet grillsütőnket indítsuk el füstölés funkcióra állítva.
A pisztrángokat tisztítsuk meg belül és ha távolítsuk el a fölösleges dolgokat.
Kis vajat felolvasztunk, leszereljük a fokhagymát, aprítunk egy kis petrezselymet, megmossuk a bébi spenótot. Ez a keverék fog a pisztráng belsejébe kerülni.
Kb. 1,5 evőkanál vajat hozzáadunk a spenóthoz, majd a fokhagymát is rátesszük és a petrezselyem kb. egy harmada. Kis kakukkfűvel és rozmaringgal is ízesítsük. Ezután forgassuk össze, majd egy pici sót is tegyünk hozzá.
A pisztrángot kívül-belül sózzuk és borsozzuk át. Beirdalni nem szükséges, mert hamar kiszáradna.
Egy megmosott krumplit vágjunk félbe és igazítsuk a hal szélességéhez. Ez lesz a segítség ahhoz, hogy a pisztrángokat állítva, talpon tudjuk sütni.
A krumplit elhelyezzük a pisztráng belsejében. Teszteljük, hogy stabil talpakon áll-e a hal. Ha igen, akkor a fűszerezett spenóttal töltsük meg a pisztráng belsejét. (a krumpli közben már bent van). Akár baconnal is körbe lehet tekerni a halakat.
Helyezzük egy tepsibe, majd a grillsütőre a pisztrángokat kb. 80 Celsius fokon. Ha maradt spenót, tegyük mellé. Fokhagymás-petrezselymes vajjal kívülről átkenhetjük 2-3x. 25-30 percig hagyjuk a sütőben.
Készítsük el a pirított mandulát is. Olvasztott vajon süssük lassan aranybarnára, a végén picit sózzuk meg.
200 Celsius fokra állítva a sütőt tegyük vissza a pisztrángokat.
Készítsük el addig a kevert, vegyes salátát. Rukkola és jégsalátához csatlakozik az vágott paprika, felezett koktél paradicsom, aprított hagyma, só, bors, olíva olaj. Keverjük össze kézzel. Ezután adjuk hozzá az olíva olajat és az almacetet vagy citromlevet is, majd keverjük össze újra. Tálalásig tartsuk hűtőben.
Tálaláshoz tegyük a pirított mandulát és a salátát az elkészült pisztrángok mellé.
Szoky konyhája receptkönyv:
Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
A fa pellet grillsütőnket indítsuk el füstölés funkcióra állítva.
A pisztrángokat tisztítsuk meg belül és ha távolítsuk el a fölösleges dolgokat.
Kis vajat felolvasztunk, leszereljük a fokhagymát, aprítunk egy kis petrezselymet, megmossuk a bébi spenótot. Ez a keverék fog a pisztráng belsejébe kerülni.
Kb. 1,5 evőkanál vajat hozzáadunk a spenóthoz, majd a fokhagymát is rátesszük és a petrezselyem kb. egy harmada. Kis kakukkfűvel és rozmaringgal is ízesítsük. Ezután forgassuk össze, majd egy pici sót is tegyünk hozzá.
A pisztrángot kívül-belül sózzuk és borsozzuk át. Beirdalni nem szükséges, mert hamar kiszáradna.
Egy megmosott krumplit vágjunk félbe és igazítsuk a hal szélességéhez. Ez lesz a segítség ahhoz, hogy a pisztrángokat állítva, talpon tudjuk sütni.
A krumplit elhelyezzük a pisztráng belsejében. Teszteljük, hogy stabil talpakon áll-e a hal. Ha igen, akkor a fűszerezett spenóttal töltsük meg a pisztráng belsejét. (a krumpli közben már bent van). Akár baconnal is körbe lehet tekerni a halakat.
Helyezzük egy tepsibe, majd a grillsütőre a pisztrángokat kb. 80 Celsius fokon. Ha maradt spenót, tegyük mellé. Fokhagymás-petrezselymes vajjal kívülről átkenhetjük 2-3x. 25-30 percig hagyjuk a sütőben.
Készítsük el a pirított mandulát is. Olvasztott vajon süssük lassan aranybarnára, a végén picit sózzuk meg.
200 Celsius fokra állítva a sütőt tegyük vissza a pisztrángokat.
Készítsük el addig a kevert, vegyes salátát. Rukkola és jégsalátához csatlakozik az vágott paprika, felezett koktél paradicsom, aprított hagyma, só, bors, olíva olaj. Keverjük össze kézzel. Ezután adjuk hozzá az olíva olajat és az almacetet vagy citromlevet is, majd keverjük össze újra. Tálalásig tartsuk hűtőben.
Tálaláshoz tegyük a pirított mandulát és a salátát az elkészült pisztrángok mellé.