Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Töltött paprika, paradicsomos húsgombóc – Szoky konyhája

Töltött paprika, paradicsomos húsgombóc – Szoky konyhája


szoky konyhája töltött paprika paradicsomos húsgombóc recept grillsütő okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Szoky ebben a videóban zseniális töltött paprika és paradicsomos húsgombóc receptjét mutatja be nekünk, amit egy kis füsttel felturbózva grillsütőben készített el.

Adag6 főre
Előkészítési idő45 percFőzési idő2 óraÖsszesen2 óra 45 perc
Hozzávalók:
 1450 g darált sertés lapocka
 3 evőkanál libazsírvagy a kedvenc zsírod
 3 darab egész tojás
 35 g étkezési kukorica keményítő
 450 g B típusú kerekszemű rizs
 9 darab nagyobb tv paprikaazaz tölteni való édes paprika
 6 darab vöröshagyma
 5 darab gerezd fokhagyma
 2 l paradicsomlé
 700 g paradicsompüré
 1 nagy csokor petrezselyem
 friss vagy szárított zellerlevél
 
 tört fehér bors
 kristálycukor
 majoránna
 bazsalikom
 600 ml víz
Elkészítés
1

Vágjuk össze a vöröshagymát, fokhagymát, majd zsiradékon pirítsuk meg egy kis sóval.

2

Vágjuk össze a petrezselymet is, majd adagoljuk hozzá a hagymához, keverjük össze.

3

Egy kanál libazsíron pirítsuk meg a rizst is (kb. 2-3 perc), szórjuk meg sóval és öntsük fel vízzel, majd fedjük le. A rizst egy kicsit nedvesre hagyva nyilváníthatjuk késznek. Így könnyebb lesz a töltés.

4

A paprikát csumázzuk ki. Néhány mozdulattal kiszedhető a magház, majd pedig belülről az ér és a további magok.

5

A töltelék elkészítése: miután a rizs kihűlt öntsük össze a hússal és a petrezselymes hagyma kb. 80%-val.

6

Üssük hozzá a 3 tojást és kissé sózzuk meg. Következhet a fehér bors és egy kevés majoránna is, majd alaposan keverjük össze az egész tölteléket.

7

Hosszabb kanál segítségével kezdhetjük is a paprikák betöltését. 1-2 kanál töltelék után nyomkodjuk meg kicsit. Így egyszerűen és tisztán megtölthető a paprika.

8

Helyezzük be a töltött paprikákat a tepsibe, majd kb. fél liter vizet öntsük alá.

9

A betöltött paprikák után következhetnek a húsgombócok. Kezünk segítségével formázzunk gombócokat és szintén helyezzük be a tepsibe. Mielőtt a grillbe tennénk a töltött paprikákat és a húsgombócokat is sózzuk meg.

10

A grillsütőnket melegítsük fel 180 fokra és helyezzük be a tepsit a grillsütő rácsaira.

11

Melegítsük újra a maradék petrezselymes hagymát, majd öntsük rá a sűrített paradicsomot. Öntsük hozzá a paradicsomlevet. Jöhet egy kis só és bazsalikom, majd szárított zeller. Összekeverés után tegyünk hozzá egy kis cukrot, majd 15-20 percig alacsony lángon főzzük tovább.

12

A keményítőhöz öntsünk egy kis hideg vizet, majd keverjük össze. Ezután egy kis paradicsomlével keverjük el és lassan öntsük a szószhoz. Pár perc főzés után vegyük le a tűzhelyről és botmixer segítségével krémesítsük össze a szószt.

13

Miután 70-75 percet töltött a pellet grillsütőben a húsgombóc és a töltött paprika ráönthetjük a paradicsomos szószt. Fontos, hogy nem alá öntjük, hanem rá. Egy kis adag mártást meghagyhatunk, hogy a tányéron is tudjunk majd mivel locsolni az elkészült finomságot.

14

További 40-45 percig visszatehetjük a pellet grillsütőre a készülő ételünket. 1-2x a paradicsomos lével leönthetjük a paprikákat. A végén friss petrezselyemmel még megszórhatjuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

BBQ oldalas fűszeres burgonyávalCsontjáról leomló, puha bbq oldalas... A szavak meg se közelítik, amit a 6 órás ápolgatás után a kezünkben tarthattunk. Az egyik legjobb husi, amit recept videóban bemutathatunk nektek. Próbáljátok ki, mert kötelező, de vigyázzatok, mert függőséget okoz!
Mandulás pisztráng grill recept by Szoky konyhájaHa ritkán eszel halat, főképp pisztrángot, akkor ez a recept biztosan elcsábít majd, hogy többet kellene. Fantasztikus spenótos, vajas, fokhagymás, ropogós pisztráng receptet hozott nekünk Szoky és természetesen Pit Boss grillsütőn készíti el nekünk.
Carolina pulled pork szendvicsCarolina barbecue stílus jegyeit viseli magán ez a pulled pork szendvics: Házi készítésű nedvesítő mop szósszal készült pulled pork és káposztasaláta alkotja és kiteljesednek benne a csípős-ecetes füstös aromák.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1450 g darált sertés lapocka
 3 evőkanál libazsírvagy a kedvenc zsírod
 3 darab egész tojás
 35 g étkezési kukorica keményítő
 450 g B típusú kerekszemű rizs
 9 darab nagyobb tv paprikaazaz tölteni való édes paprika
 6 darab vöröshagyma
 5 darab gerezd fokhagyma
 2 l paradicsomlé
 700 g paradicsompüré
 1 nagy csokor petrezselyem
 friss vagy szárított zellerlevél
 
 tört fehér bors
 kristálycukor
 majoránna
 bazsalikom
 600 ml víz

Elkészítés

Elkészítés
1

Vágjuk össze a vöröshagymát, fokhagymát, majd zsiradékon pirítsuk meg egy kis sóval.

2

Vágjuk össze a petrezselymet is, majd adagoljuk hozzá a hagymához, keverjük össze.

3

Egy kanál libazsíron pirítsuk meg a rizst is (kb. 2-3 perc), szórjuk meg sóval és öntsük fel vízzel, majd fedjük le. A rizst egy kicsit nedvesre hagyva nyilváníthatjuk késznek. Így könnyebb lesz a töltés.

4

A paprikát csumázzuk ki. Néhány mozdulattal kiszedhető a magház, majd pedig belülről az ér és a további magok.

5

A töltelék elkészítése: miután a rizs kihűlt öntsük össze a hússal és a petrezselymes hagyma kb. 80%-val.

6

Üssük hozzá a 3 tojást és kissé sózzuk meg. Következhet a fehér bors és egy kevés majoránna is, majd alaposan keverjük össze az egész tölteléket.

7

Hosszabb kanál segítségével kezdhetjük is a paprikák betöltését. 1-2 kanál töltelék után nyomkodjuk meg kicsit. Így egyszerűen és tisztán megtölthető a paprika.

8

Helyezzük be a töltött paprikákat a tepsibe, majd kb. fél liter vizet öntsük alá.

9

A betöltött paprikák után következhetnek a húsgombócok. Kezünk segítségével formázzunk gombócokat és szintén helyezzük be a tepsibe. Mielőtt a grillbe tennénk a töltött paprikákat és a húsgombócokat is sózzuk meg.

10

A grillsütőnket melegítsük fel 180 fokra és helyezzük be a tepsit a grillsütő rácsaira.

11

Melegítsük újra a maradék petrezselymes hagymát, majd öntsük rá a sűrített paradicsomot. Öntsük hozzá a paradicsomlevet. Jöhet egy kis só és bazsalikom, majd szárított zeller. Összekeverés után tegyünk hozzá egy kis cukrot, majd 15-20 percig alacsony lángon főzzük tovább.

12

A keményítőhöz öntsünk egy kis hideg vizet, majd keverjük össze. Ezután egy kis paradicsomlével keverjük el és lassan öntsük a szószhoz. Pár perc főzés után vegyük le a tűzhelyről és botmixer segítségével krémesítsük össze a szószt.

13

Miután 70-75 percet töltött a pellet grillsütőben a húsgombóc és a töltött paprika ráönthetjük a paradicsomos szószt. Fontos, hogy nem alá öntjük, hanem rá. Egy kis adag mártást meghagyhatunk, hogy a tányéron is tudjunk majd mivel locsolni az elkészült finomságot.

14

További 40-45 percig visszatehetjük a pellet grillsütőre a készülő ételünket. 1-2x a paradicsomos lével leönthetjük a paprikákat. A végén friss petrezselyemmel még megszórhatjuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Töltött paprika, paradicsomos húsgombóc – Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66