Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

A legfinomabb cigánypecsenye

A legfinomabb cigánypecsenye


legfinomabb cigánypecse recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A cigánypecsenye az egyik legtradicionálisabb fogás a magyar konyhában. Igaz erre a receptre is, hogy eredet a homályba vész, és rengeteg egyedi változat él a köztudatban. Sokan készítik mustárral, illetve nélküle, sok helyen pedig tükörtojást sütnek rá. Próbáljátok ki az előre bepácolt, grillen készült verziót is.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 30 perc
Hozzávalók
 500 g tarja
 300 g zsírszalonna
 6 gerezd fokhagyma
 500 g burgonya
 6 evőkanál mustár
 1 magyaros fűszersóSó, paprika, fokhagyma, vöröshagyma, paszternák, bazsalikom, majoránna, koriander, borsikafű, szerecsendió, kömény, kakukkfű
 3 teáskanál őrölt pirospaprika
 étolaj
Elkészítés
1

A tarjaszeleteket némi klopfolás után 1-2 nappal az étel elkészítése előtt pácoljuk be az olajjal elkevert magyaros fűszersóval és tegyük a 4-5°C-os hűtőbe.
Ennek hiányába készíthetünk saját fűszervekeveréket só, paprika, fokhagyma, vöröshagyma, paszternák, bazsalikom, majoránna, koriander, borsikafű, szerecsendió, kömény, kakukkfű felhasználásával.

A fa pellet grillsütőt 200-210°C-ra melegítsük elő.

2

Hámozzuk és tisztítsuk meg krumplit, majd kockázzuk fel és süssük ki forró olajban. Miután kiszedtük szórjuk meg friss petrezselyemmel. A szalonnát vágjuk szeletekre és irdaljuk be, vaslapon süssük ki.

3

A cigánypecsenye másik páca, a mustár, a fokhagyma és a pirospaprika alapos összekeverésével készül el. Kenjük be vele a tarjaszeleteket és mehet is a rácsra vagy vaslapra. Oldalanként pár perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Fokhagymás-citromos csirkecombok parmezánnalEgészséges és finom csirkecomb recept citrommal, fokhagymával és egy kis parmezánnal. Ha ropogós csirkecombokat szeretnél hétvégi sütéskor a családnak és a barátoknak kínálni, ezzel a recepttel nem lősz mellé.
Pulykahere tojásos nokedlivelEgy igazán tökös receptet hoztunk most nektek: pulykahere tojásos nokedlivel. Tápanyagban gazdag alapanyag, egyes kultúrákban afrodiziákumként is vélekednek róla. Egy biztos, a gátlásokat leküzdve érdemes megkóstolni.
Grillezett cukkiniNépszerű zöldség a cukkini, bátran ajánljuk grillezéshez. A zöldséget vágás után olívaolajjal, egy kis ecettel és kakukkfüves öntettel megkenjük, a többit pedig a pellet grillsütő fa füstjére bízzuk.
Argentin T-bone steak chimichurri szósszalNézzétek meg, hogyan készíti el a Fald fel! csapata otthon a steaket. Egy gyönyörű szelet argentin marhához volt szerencséjük, amit a pellet grillre dobtak. Akik szeretik a szaftos húsokat, azoknak ez egy kötelező recept. T-Bone!

Hozzávalók

Hozzávalók
 500 g tarja
 300 g zsírszalonna
 6 gerezd fokhagyma
 500 g burgonya
 6 evőkanál mustár
 1 magyaros fűszersóSó, paprika, fokhagyma, vöröshagyma, paszternák, bazsalikom, majoránna, koriander, borsikafű, szerecsendió, kömény, kakukkfű
 3 teáskanál őrölt pirospaprika
 étolaj

Elkészítés

Elkészítés
1

A tarjaszeleteket némi klopfolás után 1-2 nappal az étel elkészítése előtt pácoljuk be az olajjal elkevert magyaros fűszersóval és tegyük a 4-5°C-os hűtőbe.
Ennek hiányába készíthetünk saját fűszervekeveréket só, paprika, fokhagyma, vöröshagyma, paszternák, bazsalikom, majoránna, koriander, borsikafű, szerecsendió, kömény, kakukkfű felhasználásával.

A fa pellet grillsütőt 200-210°C-ra melegítsük elő.

2

Hámozzuk és tisztítsuk meg krumplit, majd kockázzuk fel és süssük ki forró olajban. Miután kiszedtük szórjuk meg friss petrezselyemmel. A szalonnát vágjuk szeletekre és irdaljuk be, vaslapon süssük ki.

3

A cigánypecsenye másik páca, a mustár, a fokhagyma és a pirospaprika alapos összekeverésével készül el. Kenjük be vele a tarjaszeleteket és mehet is a rácsra vagy vaslapra. Oldalanként pár perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
A legfinomabb cigánypecsenye
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66