Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett garnélarák

Grillezett garnélarák


barbecue bbq garnélarák recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Percek alatt elkészül és könnyedén tengerparti ízeket idézhetünk meg ezzel a garnélarák recepttel. Csak rövid ideig szabad sütni, különben megkeményedik.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő10 percÖsszesen25 perc
Hozzávalók
 1 kg garnélarákkb. 20-24 db
 4 evőkanál édes, őrölt füstölt paprika
 2 evőkanál őrölt chili
 2 evőkanál barnacukor
 2 teáskanál őrölt kömény
 3 evőkanál olaj
 2 teáskanál
 1 teáskanál őrölt fekete bors
 Milestone66 Blue fűszerkeverékA fűszerezést kiválthatjuk a Milestone66 tengergyümölcse fűszerkeverékkel is.
Egyéb
 fa saslik pálcák
 fém saslik pálcák
Elkészítés
1

Egy tálban keverjük össze a paprikát, a chilit, a barnacukrot, a köményt, a fokhagymát, az olajat, a sót és a borsot.
(Alternatívaként csak a paprikát, a chilit és a Milestone66 tengergyümölcse vagy Greek fűszerkeverékét ajánljuk)

2

Helyezzük a garnélarákot a tálba és alaposan keverjük össze, hogy a fűszer egységesen mindenhol bevonja.

3

A garnélarákokat húzzuk rá a nyársra.
Ha fapálcákat használunk, akkor érdemes 10 percre vízbe áztatni. Ha fém pálcáink vannak nincs erre szükség.

4

Melegítsük elő a fa pellet grillsütőnket 170-180°C-ra.

5

Helyezzük a garnélarákot a rácsra és süssük oldalanként, körülbelül 2-3 percig. Amikor a garnélarák "átlátszó", akkor már biztosan készen vagyunk. Vigyázzunk a túlsütéssel, mert sajnos megkeményedik és cipőtalp lesz.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Egész grillcsirke almával és kolbásszal töltveEz a grillezett egész csirke tökéletes egy vasárnapi vacsorához vagy az ünnepi lakomához. Kolbász és alma töltelékkel ízletes finomság őszi ízekkel. Az almafa pellet gyümölcsös füstje és az édes-pikáns fűzerezés ínycsiklandóan ropogós bőrt varázsol.
Reggeli tojásos szendvics grillenHa unjátok a megszokott reggeliket és nem tudjátok eldönteni, hogy egy jó szendvicset vagy rántottát kéne enni akkor most figyeljetek: breakfast sandwich recept

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 kg garnélarákkb. 20-24 db
 4 evőkanál édes, őrölt füstölt paprika
 2 evőkanál őrölt chili
 2 evőkanál barnacukor
 2 teáskanál őrölt kömény
 3 evőkanál olaj
 2 teáskanál
 1 teáskanál őrölt fekete bors
 Milestone66 Blue fűszerkeverékA fűszerezést kiválthatjuk a Milestone66 tengergyümölcse fűszerkeverékkel is.
Egyéb
 fa saslik pálcák
 fém saslik pálcák

Elkészítés

Elkészítés
1

Egy tálban keverjük össze a paprikát, a chilit, a barnacukrot, a köményt, a fokhagymát, az olajat, a sót és a borsot.
(Alternatívaként csak a paprikát, a chilit és a Milestone66 tengergyümölcse vagy Greek fűszerkeverékét ajánljuk)

2

Helyezzük a garnélarákot a tálba és alaposan keverjük össze, hogy a fűszer egységesen mindenhol bevonja.

3

A garnélarákokat húzzuk rá a nyársra.
Ha fapálcákat használunk, akkor érdemes 10 percre vízbe áztatni. Ha fém pálcáink vannak nincs erre szükség.

4

Melegítsük elő a fa pellet grillsütőnket 170-180°C-ra.

5

Helyezzük a garnélarákot a rácsra és süssük oldalanként, körülbelül 2-3 percig. Amikor a garnélarák "átlátszó", akkor már biztosan készen vagyunk. Vigyázzunk a túlsütéssel, mert sajnos megkeményedik és cipőtalp lesz.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett garnélarák
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66