Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Barbecue pulykamell zsályaöntettel

Barbecue pulykamell zsályaöntettel


bbq pulykamell recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Néhány hozzávaló és egy kis füst elegendő a szaftos, finom pulykához. Szeletelhetjük akár szendvicsbe vagy tálalhatjuk egy hagyományos körettel, nagyszerű eredményt kapunk.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő1 óra 40 percÖsszesen2 óra 10 perc
Hozzávalók
 1 darab egész pulykamellcsont nélkül, bőrrel
 3 evőkanál olívaolaj
 3 evőkanál frissen facsart lime lé
 só, őrölt fekete bors ízlés szerint
 1 marék friss zsályalevél
 2 evőkanál olívaolaj
 3 evőkanál vaj
Fűszererkeverék
Elkészítés
1

Vágjuk le a pulykamellről a felesleges hártyákat, zsírokat, majd töröljük szárazra papírtörlővel.

2

Keverjük össze az olívaolajat és a lime levét egy visszazárható műanyag zacskóban. Tegyük bele a pulykát és forgassuk meg, hogy egyenletesen bevonja a pác. Helyezzük a hűtőszekrénybe legalább 6, legfeljebb 24 órára.

3

Melegítsük fel a grillsütőt 120-130°C -ra.

4

Vegyük ki a pulykát a pácból és csepegtessük le. Helyezzük a rácsra csontos oldalával lefelé és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, de természetesen használhatunk szárnyas fűszerkeveréket is. (Pl. Milestone66 - Yellow-t.

5

A pulykamell 74°C-os maghőnél készül el, körülbelül 1,5 órán keresztül sül. A sütési idő felénél fordítsuk meg a pulykát.
A maghőt mindig a legvastagabb részen mérjük, ügyelve rá, hogy ne érjen csontot a tű.

6

A sütés utolsó 10-15 percében alkalmazzunk közvetlen hőt, hogy a bőr egyenletesen barnuljon. Ha erre nincs lehetőségünk emeljük magasabbra a hőmérsékletet és használjunk vaslapot.

7

Végül tegyük át egy vágódeszkára és mielőtt szeletelnénk, pihentessük lefedve 10 percen keresztül.

8

Amíg a pulyka pihen, pirítsuk meg a zsályaleveleket: a vajat egy kis serpenyőben hevítsük addig, amíg el nem kezd habzani. Adjuk hozzá a zsályaleveleket, és süssük körülbelül 2 percen keresztül.

9

A sült zsályaleveleket és a vajat öntsük a felszeletelt pulykára.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

A tökéletes meccsnézős BBQ oldalasKészüljünk fel a nyálcsorgatásra ezekkel a St. Louis-stílusú oldalasokkal. Ez a hústípus több zsírt és csontot tartalmaz, így ízletes és olcsó választás lehet, ha a tökéletes meccsnapi receptet keressük.
Marha oldalassal tuningolt burgerHa marhahúsra vágysz, akkor ezt a receptet kerested, minden vágyad ki fogja elégíteni. Ebben a hamburgerben keveredik a grill és a barbecue műfaja. A kész húspogácsák ízvilágát bbq marha oldalassal emeljük egy új szintre és kerül bele még egy tojás is, hátha nem lenne elég laktató önmagában.
Füstölt tésztasalátaMost egy kis fatüzelésű ízt adunk ehhez a piknik klasszikushoz. A paradicsom, a friss mozzarella, a paprika és a szalámi mind fa pellet füstölést kapnak, mielőtt egy könnyű, olasz szósz kíséretében a tésztához csatlakoznak.
Grillezett görögdinnye fetasajttalA grillezett görögdinnye minden kalandos ízvilágot kedvelő számára kötelező! Könnyen elkészíthető, egyszerű recept és ezzel együtt mennyei ízeket kóstolhatunk a pellet grillről.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 darab egész pulykamellcsont nélkül, bőrrel
 3 evőkanál olívaolaj
 3 evőkanál frissen facsart lime lé
 só, őrölt fekete bors ízlés szerint
 1 marék friss zsályalevél
 2 evőkanál olívaolaj
 3 evőkanál vaj
Fűszererkeverék

Elkészítés

Elkészítés
1

Vágjuk le a pulykamellről a felesleges hártyákat, zsírokat, majd töröljük szárazra papírtörlővel.

2

Keverjük össze az olívaolajat és a lime levét egy visszazárható műanyag zacskóban. Tegyük bele a pulykát és forgassuk meg, hogy egyenletesen bevonja a pác. Helyezzük a hűtőszekrénybe legalább 6, legfeljebb 24 órára.

3

Melegítsük fel a grillsütőt 120-130°C -ra.

4

Vegyük ki a pulykát a pácból és csepegtessük le. Helyezzük a rácsra csontos oldalával lefelé és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, de természetesen használhatunk szárnyas fűszerkeveréket is. (Pl. Milestone66 - Yellow-t.

5

A pulykamell 74°C-os maghőnél készül el, körülbelül 1,5 órán keresztül sül. A sütési idő felénél fordítsuk meg a pulykát.
A maghőt mindig a legvastagabb részen mérjük, ügyelve rá, hogy ne érjen csontot a tű.

6

A sütés utolsó 10-15 percében alkalmazzunk közvetlen hőt, hogy a bőr egyenletesen barnuljon. Ha erre nincs lehetőségünk emeljük magasabbra a hőmérsékletet és használjunk vaslapot.

7

Végül tegyük át egy vágódeszkára és mielőtt szeletelnénk, pihentessük lefedve 10 percen keresztül.

8

Amíg a pulyka pihen, pirítsuk meg a zsályaleveleket: a vajat egy kis serpenyőben hevítsük addig, amíg el nem kezd habzani. Adjuk hozzá a zsályaleveleket, és süssük körülbelül 2 percen keresztül.

9

A sült zsályaleveleket és a vajat öntsük a felszeletelt pulykára.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Barbecue pulykamell zsályaöntettel
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66