Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Sült kerti zöldségek almaborecetes mártásban

Sült kerti zöldségek almaborecetes mártásban


sült zöldséges saláta recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Tegyük teljessé a lakomát ezzel a sült zöldségsalátával. A jellegzetes ecetes mártás és a füstölés ízei egyedi ízvilágot kölcsönöznek, mellyel minden vendégünket levehetjük a lábáról.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő35 percÖsszesen50 perc
Hozzávalók
 450 g paszternáktisztítva, hosszában félbevágva
 450 g sárgarépatisztítva és hosszában félbevágva
 450 g cékla meghámozva és durvára vágva
 1 fej vörös cikória
 12 gerezd fokhagyma
 250 g gyöngyhagymablansírozva
 450 g kis kelbimbófélbevágva
 4 szál friss rozmaring vagy kakukkfű
 3 darab kis szárított babérlevél
 3 evőkanál olvasztott vaj
 1,50 evőkanál olívaolaj
 1 teáskanál finom tengeri só
 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
Mártás
 180 ml extra szűz olívaolaj
 60 ml almaboralma cider, almalé
 60 ml almaecet
 2 evőkanál finomra vágott hagyma
 1 evőkanál dijoni mustár
 1 evőkanál méz
 finom tengeri só
 1 teáskanál friss kakukkfű levél
 ½ teáskanál frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
1

Ha készen állunk, tekerjük a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig. Eközben két tepsit béleljünk ki alufóliával.

2

A paszternákot, sárgarépát, céklát, fokhagymát, gyöngyhagymát, kelbimbót, rozmaringot és babérlevelet elosztjuk a két előkészített tepsi között. Meglocsoljuk a keveréket az olvasztott vajjal és az olívaolajjal, majd sóval és borssal ízesítjük, végül pedig egy rétegben terítsük szét a zöldségeket, ügyelve arra, hogy egyenletesen helyezkedjenek el.

3

Helyezzük a tepsiket a grillrácsra. Zárjuk le a fedőt, és süssük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak, kb. 30-35 percig. Ezután vegyük ki a zöldségeket a grillezőből, és hagyjuk teljesen kihűlni őket, 15-20 percig.

4

Közben elkészítjük az almaborecetes mártást. Egy jól záródó fedővel ellátott üvegedényben keverjük össze az olívaolajat, almalevet, ecetet, hagymát, mustárt, mézet, sót, kakukkfüvet és a borsot. Rögzítsük a fedelet, és rázzuk amíg az összetevők teljesen el nem keverednek.

5

Öntsünk 1/4 csésze öntetet a kihűlt zöldségekre, és forgassuk össze a keveréket, hogy jól eloszlassuk.

6

Tálaláskor a radicchio (vörös cikória) leveleket egy tálra rendezzük, és rátesszük a grillezett zöldségeket. Ezután csorgassunk még egy kis öntetet a keverékre.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Pácolt, sült báránycombokNemcsak húsvétkor és karácsonykor jó ötlet bárányt készíteni, de ez a pácolt báránycomb recept biztosan feldobja az ünnepi asztalt is.
Füstös oldalas SPG-velEgyszerű, de nagyszerű receptet keresel? Legyen ez az oldalas az új kedvenced. Csak néhány friss hússzeletre, sóra, borsra és fokhagymásra, na és persze egy kis hickory füstre van szükségünk ahhoz, hogy komoly ízélményeket érjünk el.

Hozzávalók

Hozzávalók
 450 g paszternáktisztítva, hosszában félbevágva
 450 g sárgarépatisztítva és hosszában félbevágva
 450 g cékla meghámozva és durvára vágva
 1 fej vörös cikória
 12 gerezd fokhagyma
 250 g gyöngyhagymablansírozva
 450 g kis kelbimbófélbevágva
 4 szál friss rozmaring vagy kakukkfű
 3 darab kis szárított babérlevél
 3 evőkanál olvasztott vaj
 1,50 evőkanál olívaolaj
 1 teáskanál finom tengeri só
 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
Mártás
 180 ml extra szűz olívaolaj
 60 ml almaboralma cider, almalé
 60 ml almaecet
 2 evőkanál finomra vágott hagyma
 1 evőkanál dijoni mustár
 1 evőkanál méz
 finom tengeri só
 1 teáskanál friss kakukkfű levél
 ½ teáskanál frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

Elkészítés
1

Ha készen állunk, tekerjük a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig. Eközben két tepsit béleljünk ki alufóliával.

2

A paszternákot, sárgarépát, céklát, fokhagymát, gyöngyhagymát, kelbimbót, rozmaringot és babérlevelet elosztjuk a két előkészített tepsi között. Meglocsoljuk a keveréket az olvasztott vajjal és az olívaolajjal, majd sóval és borssal ízesítjük, végül pedig egy rétegben terítsük szét a zöldségeket, ügyelve arra, hogy egyenletesen helyezkedjenek el.

3

Helyezzük a tepsiket a grillrácsra. Zárjuk le a fedőt, és süssük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak, kb. 30-35 percig. Ezután vegyük ki a zöldségeket a grillezőből, és hagyjuk teljesen kihűlni őket, 15-20 percig.

4

Közben elkészítjük az almaborecetes mártást. Egy jól záródó fedővel ellátott üvegedényben keverjük össze az olívaolajat, almalevet, ecetet, hagymát, mustárt, mézet, sót, kakukkfüvet és a borsot. Rögzítsük a fedelet, és rázzuk amíg az összetevők teljesen el nem keverednek.

5

Öntsünk 1/4 csésze öntetet a kihűlt zöldségekre, és forgassuk össze a keveréket, hogy jól eloszlassuk.

6

Tálaláskor a radicchio (vörös cikória) leveleket egy tálra rendezzük, és rátesszük a grillezett zöldségeket. Ezután csorgassunk még egy kis öntetet a keverékre.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Sült kerti zöldségek almaborecetes mártásban
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66