Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett burgonya nyársak

Grillezett burgonya nyársak


krumpli nyárson recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Dobjuk fel a szokásosnál jobban a burgonya köretünket! A rozmaringban sült krumplikat nyársra tűzve grillezzük, miközben a pellet grill füst minden centiméterét karakteres ízűvé varázsolja.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő25 percÖsszesen40 perc
Hozzávalók
 8 darab nagyobb burgonyapiros vagy sárga, félbevágba
 2 gerezd fokhagymaapróra vágva
 2 szál rozmaringőrölt
 2 evőkanál olívaolaj
 1 teáskanál
 ½ teáskanál fekete bors
 25 g parmezán sajtreszelve
Elkészítés
1

Állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

2

A burgonyákat félbevágjuk, és mindegyiket többször megszurkáljuk villával.

3

Tegyük a krumplikat egy nagy tálba, és adjuk hozzá a darált fokhagymát, rozmaringleveleket, néhány evőkanál olívaolajat, sót és borsot.

4

Mikrohullámú sütőben 4 percig melegítsük a burgonyát. Majd óvatosan keverjük át a krumplikat és tegyük vissza a mikróba további 3 percre.

5

Tűzzünk 4-5 darab krumplit minden nyársra, majd kenjük meg őket olívaolajjal.

6

Helyezzük a nyársakat úgy a fa pellet grillsütőre, hogy vágott oldalukkal lefelé legyenek, és addig süssük, amíg az oldaluk pirulni nem kezd (kb. 4-7 perc).

7

Ezután fordítsuk meg a krumpli nyársakat és grillezzük a héjas oldalukkal lefelé további 7-10 percen keresztül.

8

Akkor leszünk készen ha egy éles késhegy könnyen be tud hatolni a krumplikba. Ekkor vegyük le őket a grillről, és szórjuk meg reszelt parmezán sajttal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Ropogós BBQ csirkeszárnyakEgyszerű elkészítés és mindenki imádja: bbq csirkeszárnyak az okosgrillről. Ha tuti befutó sikert akarunk, akkor ezzel a recepttel nem tévedhetünk.
Grillezett csirkemell sült retekkel, töltött édesburgonyávalGyakran kérdezik tőlünk, hogy mit ajánlunk egy könnyed nyári grillebéd vagy vacsora alkalmával. Nos, természetesen van néhány javaslatunk: egy egészséges és ízletes grillezett csirkemell, amit grillezett sült retekkel és narancsszeletekkel egészítünk ki. Továbbá, egy duplán sült édesburgonya csónakkal fokozzuk az élvezetet, hogy a teljes étel igazán fantasztikus ízorgiává váljon. Ez a különleges, mégis könnyen elkészíthető fogás tökéletesen kombinálja a hús és a zöldségek ízét. Ráadásul magas tápanyagtartalmú és egészséges, így a gyerkőcöknek is bátran kínálható.
Sajtburger grillezett jalapenoval és baconnalEgy jó burger mindig leveszi a lábáról a vendégeket. Eltérünk egy picit az alap sajtburgertől és egy kicsit pikánssá tesszük. Érkezzen most egy burger jalapenoval, sajttal és baconnel. A pikáns ízek kedvelőinek kötelező, mindenki másnak erősen ajánlott.
Házi bolti bbq szószHa szeretjük a bolti bbq szósz ízét, akkor készítsük el otthon is, hátha még finomabb is lesz! Ez egy alap bbq recept, biztosan ízleni fog!

Hozzávalók

Hozzávalók
 8 darab nagyobb burgonyapiros vagy sárga, félbevágba
 2 gerezd fokhagymaapróra vágva
 2 szál rozmaringőrölt
 2 evőkanál olívaolaj
 1 teáskanál
 ½ teáskanál fekete bors
 25 g parmezán sajtreszelve

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

2

A burgonyákat félbevágjuk, és mindegyiket többször megszurkáljuk villával.

3

Tegyük a krumplikat egy nagy tálba, és adjuk hozzá a darált fokhagymát, rozmaringleveleket, néhány evőkanál olívaolajat, sót és borsot.

4

Mikrohullámú sütőben 4 percig melegítsük a burgonyát. Majd óvatosan keverjük át a krumplikat és tegyük vissza a mikróba további 3 percre.

5

Tűzzünk 4-5 darab krumplit minden nyársra, majd kenjük meg őket olívaolajjal.

6

Helyezzük a nyársakat úgy a fa pellet grillsütőre, hogy vágott oldalukkal lefelé legyenek, és addig süssük, amíg az oldaluk pirulni nem kezd (kb. 4-7 perc).

7

Ezután fordítsuk meg a krumpli nyársakat és grillezzük a héjas oldalukkal lefelé további 7-10 percen keresztül.

8

Akkor leszünk készen ha egy éles késhegy könnyen be tud hatolni a krumplikba. Ekkor vegyük le őket a grillről, és szórjuk meg reszelt parmezán sajttal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett burgonya nyársak
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66