Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Édes-füstös BBQ oldalas

Édes-füstös BBQ oldalas


édes füstös sertésoldalas recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A sertésoldalasokat ezúttal először almalébe áztatjuk, befűszerezzük, majd alacsonyan hőfokon és lassan elkészítjük a pellet grillsütőn. Végül pedig egy édes BBQ mázzal tesszük tökéletessé az ízeket, amelyről vendégeink majd áradozni fognak.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő5 óraÖsszesen5 óra 20 perc
Hozzávalók:
 2 darab sertésoldalaskb. 1-1,5 kg-s, membrán eltávolítva
 1,50 l almalé
 60 g barna cukor
Ajánlott fa pellet:
Elkészítés
1

Ha a hentes még nem tette meg, távolítsuk el a vékony hártyát a bordák csontos oldaláról úgy, hogy egy vajkés hegyét a membrán alatt egy középső csont fölé helyezzük. Használjunk papírtörlőt, hogy erősen megfogjuk, majd tépjük le a hártyát.

2

Fektessük a bordákat tepsibe és öntsük le annyi almalével őket, hogy az oldalasok húsos felét teljesen belepje. Alaposan forgassuk át a húsokat, hogy teljesen bevonódjanak.

3

Fedjük le és tegyük hűtőbe 4-6 órára vagy egy egész éjszakára. Ezután távolítsuk el a bordákat az almaléből és tegyük el későbbre a levet.

4

Szórjuk be a bordákat minden oldalon alaposan a kedvenc barbecue fűszerkeverékünkkel.

5

Állítsuk be a pellet grillsütőt 105℃ -os hőmérsékletre.

6

Öntsük a félretett almalevet egy serpenyőbe és helyezzük a grill egyik sarkába, ezzel nedvesen tartva a grillsütő belsejét.

7

Rendezzük el az oldalasokat csontos oldalukkal lefelé, közvetlenül a grillrácsra. Süssük 4-5 órán keresztül, vagy amíg a csontok közé szúrt nyárs vagy vágókés könnyedén bele nem siklik.

8

Ellenőrizzük a bordák belső hőmérsékletét; a kívánt hőmérséklet 95℃. Ha nem érik el, süssük további 30 percig, vagy amíg el nem érjük az ideális hőfokot.

9

Közben a BBQ szószt és a barna cukrot keverjük össze egy kis serpenyőben. A főzés utolsó órájában alaposan kenjük meg a húsokat minden oldalról ezzel a szósszal.

10

Éles késsel vágjuk fel a szeleteket különálló bordákra és már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Könnyed bourbon whisky BBQ szószKészítsük el ezt az alap barbecue szószt házilag, egy ici-pici csavarral, ami pedig a whisky lesz. Könnyű egyszerű bbq szósz, amit sokoldalúan használhatunk a sertésoldalashoz, lapockához vagy akár egész csirkéhez.
Füstölt tésztasalátaMost egy kis fatüzelésű ízt adunk ehhez a piknik klasszikushoz. A paradicsom, a friss mozzarella, a paprika és a szalámi mind fa pellet füstölést kapnak, mielőtt egy könnyű, olasz szósz kíséretében a tésztához csatlakoznak.
Héjában sült fűszeres újburgonyaSzoky youtube csatornáján időnként Pit Boss Okosgrillen készít ételeket. Amikor grillcsirkét készített köretként fűszeres újburgonyát készített - íme a recept.
BBQ kacsamell sütőtökpürévelIdőigényes, de mégis egyszerűen elkészíthető recepttel érkeztünk az őszi sütőtök és kacsa szezonra: barbecue kacsamell.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 2 darab sertésoldalaskb. 1-1,5 kg-s, membrán eltávolítva
 1,50 l almalé
 60 g barna cukor
Ajánlott fa pellet:

Elkészítés

Elkészítés
1

Ha a hentes még nem tette meg, távolítsuk el a vékony hártyát a bordák csontos oldaláról úgy, hogy egy vajkés hegyét a membrán alatt egy középső csont fölé helyezzük. Használjunk papírtörlőt, hogy erősen megfogjuk, majd tépjük le a hártyát.

2

Fektessük a bordákat tepsibe és öntsük le annyi almalével őket, hogy az oldalasok húsos felét teljesen belepje. Alaposan forgassuk át a húsokat, hogy teljesen bevonódjanak.

3

Fedjük le és tegyük hűtőbe 4-6 órára vagy egy egész éjszakára. Ezután távolítsuk el a bordákat az almaléből és tegyük el későbbre a levet.

4

Szórjuk be a bordákat minden oldalon alaposan a kedvenc barbecue fűszerkeverékünkkel.

5

Állítsuk be a pellet grillsütőt 105℃ -os hőmérsékletre.

6

Öntsük a félretett almalevet egy serpenyőbe és helyezzük a grill egyik sarkába, ezzel nedvesen tartva a grillsütő belsejét.

7

Rendezzük el az oldalasokat csontos oldalukkal lefelé, közvetlenül a grillrácsra. Süssük 4-5 órán keresztül, vagy amíg a csontok közé szúrt nyárs vagy vágókés könnyedén bele nem siklik.

8

Ellenőrizzük a bordák belső hőmérsékletét; a kívánt hőmérséklet 95℃. Ha nem érik el, süssük további 30 percig, vagy amíg el nem érjük az ideális hőfokot.

9

Közben a BBQ szószt és a barna cukrot keverjük össze egy kis serpenyőben. A főzés utolsó órájában alaposan kenjük meg a húsokat minden oldalról ezzel a szósszal.

10

Éles késsel vágjuk fel a szeleteket különálló bordákra és már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Édes-füstös BBQ oldalas
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66