Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Burrito – kevésbé autentikus, de nagyon színes

Burrito – kevésbé autentikus, de nagyon színes


burrito recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

¡Viva México! Mai úti célunk a mesésen színes, egzotikus latin-amerikai ízvilág. És, ha nem is a föld legegyszerűbb, de garantáltan az egyik legfinomabb - exkluzív köntösbe bújtatott - burrito receptje következik, amely bármilyen asztalon megállja a helyét. Kiváltképp a laza hangvételű, baráti összejövetelek során.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 15 perc
Hozzávalók
 800 g darált marhahús
 200 g vaj
 worcester szósz
 tortilla lapok
 reszelt sajt
Hozzávalók - avokádókrém
 1 darab nem túl érett avokádó
 1 fej vöröshagyma
 2 evőkanál görög joghurt
 só, bors
 2 gerezd fokhagyma
 3 csipet petrezselyem zöld
Hozzávalók - salsa
 4 darab közepes paradicsom
 ½ darab lime leve
 1 darab lilahagyma
 só, bors
 3 darab nagyobb citromfű levél
 ízlés szerint chili pehely
Hozzávalók - babkrém
 2 darab konzervbab
 ½ fej vöröshagyma
 só, bors
 1 teáskanál fűszerkömény
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

Első lépésben: elkészítjük a salsát és az avokádókrémet. Ugyanis kiemelten fontos, hogy kellő időt hagyjunk a számukra. Ennek köszönhetően, az ízek kellemesen össze tudnak érni.

2

Kezdjük az avokádókrémmel: Meglehetősen finomra vágjuk az avokádót, a zöld jalapeño paprikát, a vöröshagymát és a petrezselymet, majd egy tálba helyezzük őket. Végül egy-két evőkanál görög joghurtot adunk hozzájuk. Az egyveleget sózzuk, borsozzuk, továbbá belenyomunk két gerezd fokhagymát is.
Most pedig mélyrehatóan összekeverjük a tál tartalmát, amelyet ezután a hűtőbe teszünk!

3

Tipp: Az avokádó kiválasztása során az ideális, amikor a gyümölcs már nem túl kemény, de nem is túl puha. Ettől függetlenül, krémünk állagát a hozzáadott görög joghurt mennyiségével is tökéletesen tudjuk befolyásolni.

4

Következzék a salsa: A paradicsomot kockára, a többi alkotóelemet (lilahagyma és citromfű) apróra vágjuk, majd egy tálba helyezzük. De előtte még a paradicsom levét gyengéden átszűrjük, hogy ne áztassa el az ételt. Ezután, a hozzávalókat gondosan meglocsoljuk egy friss lime levével.
Nem maradt más hátra, koronázzuk meg salsánkat őrölt chilivel, és keverjük össze alaposan az összetevőket. Irány a hűtő!

5

Elkészítjük a babkrémet: Ehhez apróra vágjuk a hagymát és olívaolajon megdinszteljük. Ezt követően, hozzá adjuk a babot, miután annak levét, előzőleg már leöntöttük és félre tettük. Ez az értékes nedű lesz a segítségünkre abban, hogy a keverék krémességét szabályozni tudjuk.
Sóval, borssal és fűszerköménnyel ízesítünk. Végül az elkészült kencét alaposan összenyomkodjuk egy kanál, vagy krumplinyomó segítségével.

6

Elérkeztünk a fő attrakcióhoz, a grillezett husihoz: Pellet grillsütőnket 170°C-ra melegítjük és bele helyezünk egy rostlapot vagy vaslapot. A marhahúst tetszés szerinti zsiradékon - jelen esetben vajon - készítjük el, a Worcestershire szósz locsolásával.

7

Most, hogy minden alkotórészünk elkészült: ízlésesen a tortilla lapokra pakoljuk őket, tetejüket megszórjuk sajttal, majd összeállítjuk az ételt.

8

Utolsó lépésben: a burrito-kat gyengéden átpirítjuk a grillsütő rácsán vagy a vaslapon maradt szafton.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Egész grillcsirke almával és kolbásszal töltveEz a grillezett egész csirke tökéletes egy vasárnapi vacsorához vagy az ünnepi lakomához. Kolbász és alma töltelékkel ízletes finomság őszi ízekkel. Az almafa pellet gyümölcsös füstje és az édes-pikáns fűzerezés ínycsiklandóan ropogós bőrt varázsol.
Grillezett spárgaEgyszerű zöldséges köret: elkészítéséhez csak szórjuk meg a spárgát SPG fűszerkeverékkel. Az eredmény üdítően zamatos sült spárga fa pellet füsttel.
Grillezett mézes-dijoni mustáros csirkemellEgy izgalmas pácolt csirkemell mézes-dijoni mustáros szószban nagyszerű döntés az ünnepi asztalra, de egy normál hétköznapra is. Próbáld ki ezt a könnyű receptet grillsütőben és nyűgözd le vele a családot, barátokat.
Grillezett spárga baconbe tekerveBaconbe tekerve minden étel jobb. Persze bacon rajongóként nehéz is máshogy vélekedni. Ezért is szenvedélyünk mindent baconbe csomagolni és grillen megsütni. Most a népszerű grillköret, a spárga került a szalonna szorításába.

Hozzávalók

Hozzávalók
 800 g darált marhahús
 200 g vaj
 worcester szósz
 tortilla lapok
 reszelt sajt
Hozzávalók - avokádókrém
 1 darab nem túl érett avokádó
 1 fej vöröshagyma
 2 evőkanál görög joghurt
 só, bors
 2 gerezd fokhagyma
 3 csipet petrezselyem zöld
Hozzávalók - salsa
 4 darab közepes paradicsom
 ½ darab lime leve
 1 darab lilahagyma
 só, bors
 3 darab nagyobb citromfű levél
 ízlés szerint chili pehely
Hozzávalók - babkrém
 2 darab konzervbab
 ½ fej vöröshagyma
 só, bors
 1 teáskanál fűszerkömény
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Első lépésben: elkészítjük a salsát és az avokádókrémet. Ugyanis kiemelten fontos, hogy kellő időt hagyjunk a számukra. Ennek köszönhetően, az ízek kellemesen össze tudnak érni.

2

Kezdjük az avokádókrémmel: Meglehetősen finomra vágjuk az avokádót, a zöld jalapeño paprikát, a vöröshagymát és a petrezselymet, majd egy tálba helyezzük őket. Végül egy-két evőkanál görög joghurtot adunk hozzájuk. Az egyveleget sózzuk, borsozzuk, továbbá belenyomunk két gerezd fokhagymát is.
Most pedig mélyrehatóan összekeverjük a tál tartalmát, amelyet ezután a hűtőbe teszünk!

3

Tipp: Az avokádó kiválasztása során az ideális, amikor a gyümölcs már nem túl kemény, de nem is túl puha. Ettől függetlenül, krémünk állagát a hozzáadott görög joghurt mennyiségével is tökéletesen tudjuk befolyásolni.

4

Következzék a salsa: A paradicsomot kockára, a többi alkotóelemet (lilahagyma és citromfű) apróra vágjuk, majd egy tálba helyezzük. De előtte még a paradicsom levét gyengéden átszűrjük, hogy ne áztassa el az ételt. Ezután, a hozzávalókat gondosan meglocsoljuk egy friss lime levével.
Nem maradt más hátra, koronázzuk meg salsánkat őrölt chilivel, és keverjük össze alaposan az összetevőket. Irány a hűtő!

5

Elkészítjük a babkrémet: Ehhez apróra vágjuk a hagymát és olívaolajon megdinszteljük. Ezt követően, hozzá adjuk a babot, miután annak levét, előzőleg már leöntöttük és félre tettük. Ez az értékes nedű lesz a segítségünkre abban, hogy a keverék krémességét szabályozni tudjuk.
Sóval, borssal és fűszerköménnyel ízesítünk. Végül az elkészült kencét alaposan összenyomkodjuk egy kanál, vagy krumplinyomó segítségével.

6

Elérkeztünk a fő attrakcióhoz, a grillezett husihoz: Pellet grillsütőnket 170°C-ra melegítjük és bele helyezünk egy rostlapot vagy vaslapot. A marhahúst tetszés szerinti zsiradékon - jelen esetben vajon - készítjük el, a Worcestershire szósz locsolásával.

7

Most, hogy minden alkotórészünk elkészült: ízlésesen a tortilla lapokra pakoljuk őket, tetejüket megszórjuk sajttal, majd összeállítjuk az ételt.

8

Utolsó lépésben: a burrito-kat gyengéden átpirítjuk a grillsütő rácsán vagy a vaslapon maradt szafton.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Burrito – kevésbé autentikus, de nagyon színes
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66