Bárányborda rozmaringos-mustáros mártással
Mi lehetne jobb egy bárányborda szeletnél? Hát a dupla bárányborda szelet! Ha darabolva csak egy-egy szeletet találunk, akkor vegyünk egy egész bordát és vágjuk fel magunk. Ha a csontokat nem „franciásították” eleve, akkor ezt saját magunk is megtehetjük úgy, hogy lekaparjuk a csontokról a felesleges zsírt, porcot és húst. Ez a lépés természetesen nem kötelező, de elegánsabb megjelenést kölcsönözhet ételünknek.
A bárányszeleteket alaposan dörzsöljük be 1 evőkanál olajjal, majd mindkét oldalukat jól megsózzuk, borsozzuk. Ha alaposan bemasszíroztuk ezeket az ízesítőket, akkor tegyük félre a húsokat.
Melegítsük fel a grillsütőnket 200°C-ra.
Közben egy kis serpenyőben közepes lángon hevítsünk fel 1 evőkanál olívaolajat. Ha kellően felmelegedett, adjuk hozzá a medvehagymát és addig süssük, időnként átkeverve, amíg megpuhul, de nem barnul meg, vagyis körülbelül 5 percig. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, és folyamatos keverés mellett süssük őket további 1 percig, amíg teljesen megpuhulnak.
Adjuk hozzá a csirkehúsleves alapot, a szójaszószt, az ecetet, a rozmaringot, a mustárt és a Worcestershire szószt. Forraljuk fel a keveréket és főzzük addig, amíg a szósz mennyisége a felére csökken, körülbelül 5 percen keresztül. Fontos, hogy tartsuk melegen a szószt, amíg elkészítjük a bárányszeletet.
A munkafelülettel párhuzamosan helyezzünk el egy húshőmérőt a dupla szeletek húsos végének közepébe, elkerülve a csontot. Ezután helyezzük a bordákat közvetlenül a grillrácsra, és süssük, félidőben egyszer megfordítva, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 57℃-ot, vagyis oldalanként körülbelül 4-4 percig, ezzel közepesen átsültre készítve a húsokat. (A sütési idő a szelet méretétől, a grillezőnk típusától és a sütési hőmérséklettől függően változhat.)
Ha a bárány kellően átsült, tálaljuk a rozmaringos-mustáros szósszal leöntve.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
A bárányszeleteket alaposan dörzsöljük be 1 evőkanál olajjal, majd mindkét oldalukat jól megsózzuk, borsozzuk. Ha alaposan bemasszíroztuk ezeket az ízesítőket, akkor tegyük félre a húsokat.
Melegítsük fel a grillsütőnket 200°C-ra.
Közben egy kis serpenyőben közepes lángon hevítsünk fel 1 evőkanál olívaolajat. Ha kellően felmelegedett, adjuk hozzá a medvehagymát és addig süssük, időnként átkeverve, amíg megpuhul, de nem barnul meg, vagyis körülbelül 5 percig. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, és folyamatos keverés mellett süssük őket további 1 percig, amíg teljesen megpuhulnak.
Adjuk hozzá a csirkehúsleves alapot, a szójaszószt, az ecetet, a rozmaringot, a mustárt és a Worcestershire szószt. Forraljuk fel a keveréket és főzzük addig, amíg a szósz mennyisége a felére csökken, körülbelül 5 percen keresztül. Fontos, hogy tartsuk melegen a szószt, amíg elkészítjük a bárányszeletet.
A munkafelülettel párhuzamosan helyezzünk el egy húshőmérőt a dupla szeletek húsos végének közepébe, elkerülve a csontot. Ezután helyezzük a bordákat közvetlenül a grillrácsra, és süssük, félidőben egyszer megfordítva, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 57℃-ot, vagyis oldalanként körülbelül 4-4 percig, ezzel közepesen átsültre készítve a húsokat. (A sütési idő a szelet méretétől, a grillezőnk típusától és a sütési hőmérséklettől függően változhat.)
Ha a bárány kellően átsült, tálaljuk a rozmaringos-mustáros szósszal leöntve.