Bourbon-ben párolt marhaborda
Ezekkel az ízekkel érdemes eldicsekedni! Az erőteljes ízeket kedvelőknek érdemes kipróbálni ezt a marhaoldalast, ez a pác ugyanis mélyen behatol a marhahúsba és egy karakteres ételt kapunk végeredményként.
Állítsuk be a fa pellet grillsütőnket 120°C-ra.
Egy kis tálban keverjük össze a mustárt, a Worcestershire szószt és a melaszt.
Minden bordát minden oldalról kenjünk le a mustáros szósszal és fűszerezzük Milestone66 Black marhahúshoz ajánlott fűszerkeverékkel.
Készítsük el az mop szószt; egy spray-palackban keverjük össze a marhahúslevest, a szójaszószt és a bourbont.
Helyezzük a szondát egy a hús legvastagabb részébe, elkerülve a csontot és a nagyobb zsírcsomókat, majd tegyük a csontos oldalukkal lefelé közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a grillt, és 30 percenként a nedvesítő szósszal permetezve süssük, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 74℃-ot, vagyis kb. 2-2,5 órán keresztül.
Tegyük át a bordákat egy vastagabb alumíniumfóliára (vagy hentespapírra), majd hajtsuk fel a széleit és öntsük le a bordákat a maradék szósszal.
Illesszük össze a fólia ellentétes oldalait és hajtsuk össze többször, hogy szorosan beburkoljuk a marhaoldalast.
Rakjuk vissza a bordákat a grillrácsra és folytassuk a sütést amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 90℃-ot, ami még körülbelül további 1 óra sütési időt jelent.
15-30 percig pihentetjük a fóliában, majd óvatosan nyissuk ki a csomagot és hagyjuk, hogy a forró gőz kiszabaduljon.
A marhaoldalasokat tegyük át egy tálra és locsoljuk meg a csomagban felgyülemlett szafttal, majd tálaljuk.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Állítsuk be a fa pellet grillsütőnket 120°C-ra.
Egy kis tálban keverjük össze a mustárt, a Worcestershire szószt és a melaszt.
Minden bordát minden oldalról kenjünk le a mustáros szósszal és fűszerezzük Milestone66 Black marhahúshoz ajánlott fűszerkeverékkel.
Készítsük el az mop szószt; egy spray-palackban keverjük össze a marhahúslevest, a szójaszószt és a bourbont.
Helyezzük a szondát egy a hús legvastagabb részébe, elkerülve a csontot és a nagyobb zsírcsomókat, majd tegyük a csontos oldalukkal lefelé közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a grillt, és 30 percenként a nedvesítő szósszal permetezve süssük, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 74℃-ot, vagyis kb. 2-2,5 órán keresztül.
Tegyük át a bordákat egy vastagabb alumíniumfóliára (vagy hentespapírra), majd hajtsuk fel a széleit és öntsük le a bordákat a maradék szósszal.
Illesszük össze a fólia ellentétes oldalait és hajtsuk össze többször, hogy szorosan beburkoljuk a marhaoldalast.
Rakjuk vissza a bordákat a grillrácsra és folytassuk a sütést amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 90℃-ot, ami még körülbelül további 1 óra sütési időt jelent.
15-30 percig pihentetjük a fóliában, majd óvatosan nyissuk ki a csomagot és hagyjuk, hogy a forró gőz kiszabaduljon.
A marhaoldalasokat tegyük át egy tálra és locsoljuk meg a csomagban felgyülemlett szafttal, majd tálaljuk.