Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Bourbon-ben párolt marhaborda

Bourbon-ben párolt marhaborda

bourbon marhaoldalas recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ezekkel az ízekkel érdemes eldicsekedni! Az erőteljes ízeket kedvelőknek érdemes kipróbálni ezt a marhaoldalast, ez a pác ugyanis mélyen behatol a marhahúsba és egy karakteres ételt kapunk végeredményként.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő3 óraÖsszesen3 óra 15 perc
Hozzávalók:
 1,50 kg marhaborda
 125 ml sárga mustár
 2 evőkanál Worcestershire szósz
 1 evőkanál melasz
Mop:
 250 ml marhahús alaplé
 3 evőkanál szójaszósz
 3 evőkanál bourbon whiskey
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

Állítsuk be a fa pellet grillsütőnket 120°C-ra.

2

Egy kis tálban keverjük össze a mustárt, a Worcestershire szószt és a melaszt.

3

Minden bordát minden oldalról kenjünk le a mustáros szósszal és fűszerezzük Milestone66 Black marhahúshoz ajánlott fűszerkeverékkel.

4

Készítsük el az mop szószt; egy spray-palackban keverjük össze a marhahúslevest, a szójaszószt és a bourbont.

5

Helyezzük a szondát egy a hús legvastagabb részébe, elkerülve a csontot és a nagyobb zsírcsomókat, majd tegyük a csontos oldalukkal lefelé közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a grillt, és 30 percenként a nedvesítő szósszal permetezve süssük, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 74℃-ot, vagyis kb. 2-2,5 órán keresztül.

6

Tegyük át a bordákat egy vastagabb alumíniumfóliára (vagy hentespapírra), majd hajtsuk fel a széleit és öntsük le a bordákat a maradék szósszal.

7

Illesszük össze a fólia ellentétes oldalait és hajtsuk össze többször, hogy szorosan beburkoljuk a marhaoldalast.

8

Rakjuk vissza a bordákat a grillrácsra és folytassuk a sütést amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 90℃-ot, ami még körülbelül további 1 óra sütési időt jelent.

9

15-30 percig pihentetjük a fóliában, majd óvatosan nyissuk ki a csomagot és hagyjuk, hogy a forró gőz kiszabaduljon.

10

A marhaoldalasokat tegyük át egy tálra és locsoljuk meg a csomagban felgyülemlett szafttal, majd tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Baconos grillezett sajtos szendvicsMinden jobb baconnel - ez egy régi alapszabály. Ezt a finom grillezett sajtos szendvicset is felturbóztuk vele és még egy másik trükköt is bevetettünk. Íme a nagyon sajtos szendvics receptje.
Ropogós narancsos csirkeszárnyGrillezett csirkeszárnyból tucatjával léteznek receptek, de ez a változat nem mindennapi! A ropogós, fa pellet grillsütőben sült szárnyak házi készítésű édes-csípős szószban forgatva szintén egy nagyon izgalmas változat.
Füstölt, tépett marhanyakPulled beef: tépett marhanyak szaftosan, fűszeresen. A marhanyak kiváló alapanyag és olcsóbban beszerezhető, mint a szegy. Fantasztikus ízek és (ha marad) a pulled beefből pedig ételeket is készíthetünk: szendvics, mac'n'cheese vagy akár sós pite is.
Könnyed bourbon whisky BBQ szószKészítsük el ezt az alap barbecue szószt házilag, egy ici-pici csavarral, ami pedig a whisky lesz. Könnyű egyszerű bbq szósz, amit sokoldalúan használhatunk a sertésoldalashoz, lapockához vagy akár egész csirkéhez.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1,50 kg marhaborda
 125 ml sárga mustár
 2 evőkanál Worcestershire szósz
 1 evőkanál melasz
Mop:
 250 ml marhahús alaplé
 3 evőkanál szójaszósz
 3 evőkanál bourbon whiskey
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk be a fa pellet grillsütőnket 120°C-ra.

2

Egy kis tálban keverjük össze a mustárt, a Worcestershire szószt és a melaszt.

3

Minden bordát minden oldalról kenjünk le a mustáros szósszal és fűszerezzük Milestone66 Black marhahúshoz ajánlott fűszerkeverékkel.

4

Készítsük el az mop szószt; egy spray-palackban keverjük össze a marhahúslevest, a szójaszószt és a bourbont.

5

Helyezzük a szondát egy a hús legvastagabb részébe, elkerülve a csontot és a nagyobb zsírcsomókat, majd tegyük a csontos oldalukkal lefelé közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a grillt, és 30 percenként a nedvesítő szósszal permetezve süssük, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 74℃-ot, vagyis kb. 2-2,5 órán keresztül.

6

Tegyük át a bordákat egy vastagabb alumíniumfóliára (vagy hentespapírra), majd hajtsuk fel a széleit és öntsük le a bordákat a maradék szósszal.

7

Illesszük össze a fólia ellentétes oldalait és hajtsuk össze többször, hogy szorosan beburkoljuk a marhaoldalast.

8

Rakjuk vissza a bordákat a grillrácsra és folytassuk a sütést amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 90℃-ot, ami még körülbelül további 1 óra sütési időt jelent.

9

15-30 percig pihentetjük a fóliában, majd óvatosan nyissuk ki a csomagot és hagyjuk, hogy a forró gőz kiszabaduljon.

10

A marhaoldalasokat tegyük át egy tálra és locsoljuk meg a csomagban felgyülemlett szafttal, majd tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Bourbon-ben párolt marhaborda
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66