Grill desszert: meggyes piskóta Pit Boss kerti grillstütőben by Szoky konyhája (recept és videó)

Grill desszert: meggyes piskóta Pit Boss kerti grillstütőben by Szoky konyhája (recept és videó)

Szoky az a szakács, aki a hagyomás ételek mellett szeret kipróbálni újdonságokat is, és akár mindezeket keresztezni is. Újabb videójában a meggyes piskóta elkészítését és receptjét mutat be, mégpedig a konyha helyett a Pit Boss kerti grillsütőjén készíti el ezt a klasszikus süteményt. Vigyázat, ipari mennyiség, csorgó nyálak!

meggyes piskota grill desszert szoky konyhája okosgrill
Szoky konyhája meggyes piskota grill desszert Pit Boss kerti grillsütőn

Szoky elővette a kedvenc tepsijét és úgy döntött, hogy ebben készíti el a szezonális finomságot. Mivel a tepsi a konyhaiakhoz képest jelentősen nagyobb, így adott volt a lehetőség egy látványos sütéshez. Ipari mennyiségű meggyes piskóta készült, de a strandon hamar elfogyott a grill desszert.

Érdekesség, hogy az egész világon népszerű piskóta a 16. századtól van jelen az európai konyhákban és mostmár nevezhetjük grill desszertnek is, hisz az alábbi videó bizonyítja: nincs lehetetlen a Pit Boss kerti grillsütők számára.


Szoky Youtube csatornáját és az eddig közel 300 receptjét itt éritek el. Brutál jó recepteket találhattok itt és az ételek jelentős része könnyen elkészíthető grillsütőn is.

Milyen hozzávalókra van szükség a klasszikus meggyes piskótához?

  • 6 db tojás
  • evőkanál cukor
  • púpos evőkanál liszt
  • 300 g magozott meggy
  • csipet só
  • fél citrom és negyed narancs reszelt héja
  • ízlés szerint vanília
  • 80 g csokoládé pasztilla
  • a tepsi kikenéséhez kis vaj és morzsa

Részletes (és nyomtatható) recept:

Meggyes piskóta grill desszert by Szoky konyhájaA Pit Boss és Louisiana grillsütők segítésgével nem csak húsokat, de desszerteket is készíthetünk. Szoky épp egy klasszikus meggyes piskótát készített el a kerti grillsütőjén.

 

A videóban részletesen bemutatásra került a klasszikus meggyes piskóta elkészítése, ami bár a megszokott eltérő mennyiség, de a recept annyira egyszerű, hogy biztosan sikerülni fog az otthoni megvalósítás is.

Mi a receptkártyára a videóban látható mennyiség negyedéhez írtuk le a hozzávalókat. 

Természetesen a recept megtalálható szövegesen is a receptek menüpontban, így akár külön is elmenthető, de akár ki is nyomtathatjuk, ha szeretnénk.

Köszönjük a recepteket Szokynak! Öröm látni, hogy mennyire jól használja a Pit Boss Okosgrillben rejlő lehetőségeket.

Kedves Okosgrillesek!

A koronavírus járvány idején a webshopban leadott rendelések teljesítése zavartalan!

Edina/Gábor - okosgrill.hu