Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

4 sajtos és prosciutto pizza, olasz-nápolyi pizza

4 sajtos és prosciutto pizza, olasz-nápolyi pizza


4 sajtos pizza olasz prosciutto recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Az egyik legnépszerűbb étel az egész világon a pizza. Ahány ház, annyi szokás, annyi tészta, annyi elkészítés. Most mutatunk egy grillen, pizzakövön készült 4 sajtos és prosciutto sonkás változatot.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő1 óra 40 percÖsszesen2 óra
Hozzávalók
 500 g pizzaliszt (00-ás)
 25 g élesztő
 1 teáskanál cukor
 300 ml víz
 2 evőkanál olívaolaj
 1 teáskanál
 4 gerezd fokhagyma
 1 csomag prosciutto sonka
 parmezán, mozzarella, gouda és kék sajt
 sűrített paradicsom és paradicsomlé
 bazsalikom
Elkészítés
1

Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos vízbe és keverjük el egy kis cukorral. Amikor felfutott adjuk hozzá a liszthez és öntsünk még hozzá egy kis olívaolajat, illetve egy kis sót. Dagasztás után legalább 1,5 órát letakarva kelesztjük, pihentetjük.

2

Paradicsomszósz: az aprított fokhagymát pirítsuk le, majd adjuk hozzá a paradicsompürét, egy kis bazsalikomot és a paradicsomlevet, majd alacsony lángon főzzük össze szósz állagúra. Ezután a sajtokat is készítsük elő, aprítsuk és kockázzuk fel.

3

A megkelt tésztát válasszuk ketté és formázzunk vékony pizza lapokat. Érdemes mindkét pizzát teljesen előkészíteni még mielőtt bekerül a grilsütőbe. Kenjük át a paradicsomos szósszal, helyezzük rá a sajtokat.

4

A pizzát helyezzük be a grillre minél magasabb hőfokra (a videóban 340°C), amennyiben lehetséges egy pizza kőre.

5

A pizza néhány perc alatt elkészül. Ekkor tegyünk rá néhány levél friss bazsalikomot, rukkolát a prosciutto sonkát és szórjuk meg parmezán sajttal.

Jó étvágyat kívánunk!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

4 sajtos és prosciutto pizza, olasz-nápolyi pizzaAz egyik legnépszerűbb étel az egész világon a pizza. Ahány ház, annyi szokás, annyi tészta, annyi elkészítés. Most mutatunk egy grillen, pizzakövön készült 4 sajtos és prosciutto sonkás változatot.
Grillezett csirkemell sült retekkel, töltött édesburgonyávalGyakran kérdezik tőlünk, hogy mit ajánlunk egy könnyed nyári grillebéd vagy vacsora alkalmával. Nos, természetesen van néhány javaslatunk: egy egészséges és ízletes grillezett csirkemell, amit grillezett sült retekkel és narancsszeletekkel egészítünk ki. Továbbá, egy duplán sült édesburgonya csónakkal fokozzuk az élvezetet, hogy a teljes étel igazán fantasztikus ízorgiává váljon. Ez a különleges, mégis könnyen elkészíthető fogás tökéletesen kombinálja a hús és a zöldségek ízét. Ráadásul magas tápanyagtartalmú és egészséges, így a gyerkőcöknek is bátran kínálható.
Teriyaki sertéskörömHa meghalljuk, hogy sertésköröm, akkor a többségnek a körömpörkölt vagy egy jó körmös pacal jut eszébe. Ha már köröm, akkor legyen Ő a mai receptünk főszereplője - viszont a magyar ízek helyett most ázsiai fűszerekkel megbolondítva! Hála a pellet grillsütő füstjének, tovább bolondíthatjuk ezt az egyébként is markáns alapanyagot.
Grillezett barackos és baconos saláta juharszirupos öntettelA tökéletesre karamellizált és grillezett őszibarack emeli még magasabb szintre ezt az eleve mesés salátát. Az édes gyümölcs íze ugyanis remekül keveredik a sós szalonnával és a feta sajttal – mindezt pedig a juharszirupos currys öntet teszi teljessé.

Hozzávalók

Hozzávalók
 500 g pizzaliszt (00-ás)
 25 g élesztő
 1 teáskanál cukor
 300 ml víz
 2 evőkanál olívaolaj
 1 teáskanál
 4 gerezd fokhagyma
 1 csomag prosciutto sonka
 parmezán, mozzarella, gouda és kék sajt
 sűrített paradicsom és paradicsomlé
 bazsalikom

Elkészítés

Elkészítés
1

Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos vízbe és keverjük el egy kis cukorral. Amikor felfutott adjuk hozzá a liszthez és öntsünk még hozzá egy kis olívaolajat, illetve egy kis sót. Dagasztás után legalább 1,5 órát letakarva kelesztjük, pihentetjük.

2

Paradicsomszósz: az aprított fokhagymát pirítsuk le, majd adjuk hozzá a paradicsompürét, egy kis bazsalikomot és a paradicsomlevet, majd alacsony lángon főzzük össze szósz állagúra. Ezután a sajtokat is készítsük elő, aprítsuk és kockázzuk fel.

3

A megkelt tésztát válasszuk ketté és formázzunk vékony pizza lapokat. Érdemes mindkét pizzát teljesen előkészíteni még mielőtt bekerül a grilsütőbe. Kenjük át a paradicsomos szósszal, helyezzük rá a sajtokat.

4

A pizzát helyezzük be a grillre minél magasabb hőfokra (a videóban 340°C), amennyiben lehetséges egy pizza kőre.

5

A pizza néhány perc alatt elkészül. Ekkor tegyünk rá néhány levél friss bazsalikomot, rukkolát a prosciutto sonkát és szórjuk meg parmezán sajttal.

Jó étvágyat kívánunk!
4 sajtos és prosciutto pizza, olasz-nápolyi pizza
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66