Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

4 sajtos és prosciutto pizza, olasz-nápolyi pizza

4 sajtos és prosciutto pizza, olasz-nápolyi pizza


4 sajtos pizza olasz prosciutto recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Az egyik legnépszerűbb étel az egész világon a pizza. Ahány ház, annyi szokás, annyi tészta, annyi elkészítés. Most mutatunk egy grillen, pizzakövön készült 4 sajtos és prosciutto sonkás változatot.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő1 óra 40 percÖsszesen2 óra
Hozzávalók
 500 g pizzaliszt (00-ás)
 25 g élesztő
 1 teáskanál cukor
 300 ml víz
 2 evőkanál olívaolaj
 1 teáskanál
 4 gerezd fokhagyma
 1 csomag prosciutto sonka
 parmezán, mozzarella, gouda és kék sajt
 sűrített paradicsom és paradicsomlé
 bazsalikom
Elkészítés
1

Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos vízbe és keverjük el egy kis cukorral. Amikor felfutott adjuk hozzá a liszthez és öntsünk még hozzá egy kis olívaolajat, illetve egy kis sót. Dagasztás után legalább 1,5 órát letakarva kelesztjük, pihentetjük.

2

Paradicsomszósz: az aprított fokhagymát pirítsuk le, majd adjuk hozzá a paradicsompürét, egy kis bazsalikomot és a paradicsomlevet, majd alacsony lángon főzzük össze szósz állagúra. Ezután a sajtokat is készítsük elő, aprítsuk és kockázzuk fel.

3

A megkelt tésztát válasszuk ketté és formázzunk vékony pizza lapokat. Érdemes mindkét pizzát teljesen előkészíteni még mielőtt bekerül a grilsütőbe. Kenjük át a paradicsomos szósszal, helyezzük rá a sajtokat.

4

A pizzát helyezzük be a grillre minél magasabb hőfokra (a videóban 340°C), amennyiben lehetséges egy pizza kőre.

5

A pizza néhány perc alatt elkészül. Ekkor tegyünk rá néhány levél friss bazsalikomot, rukkolát a prosciutto sonkát és szórjuk meg parmezán sajttal.

Jó étvágyat kívánunk!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Pulykahere tojásos nokedlivelEgy igazán tökös receptet hoztunk most nektek: pulykahere tojásos nokedlivel. Tápanyagban gazdag alapanyag, egyes kultúrákban afrodiziákumként is vélekednek róla. Egy biztos, a gátlásokat leküzdve érdemes megkóstolni.
Füstölt sertésburgerNem lehet minden dicsőség kizárólag a marhahamburgereké! A füstölt sertéshúsburger szaftos, puha és tele van a füst hozzáadott ízével. A hamburger füstös íze mellett szerepet kap még a nektarin, jalapeno, avokádó és egy koriander-lime majonéz is.
Grillezett zöldséges szendvicsCsak próbáld ki ezt a szendvicset és biztosan egyetértesz majd, hogy a zöldségek semmiképp sem unalmasak! Grillezett padlizsán, cukkini, tök és portobello gomba a pirított ciabatta között, pluszban füstölt hummusszal meglocsolva.
Chimayo szárított marhahús, beef jerkyA beef jerky vagy szárított marhahús a tökéletes fehérje, amelyet bárhova magunkkal vihetünk és kóstolhatunk. Húsos snack füstös, rágós, ami nagyon népszerű és könnyen elkészíthető fa pellet grillsütőn is. Vizet ne felejtsünk el inni utána.

Hozzávalók

Hozzávalók
 500 g pizzaliszt (00-ás)
 25 g élesztő
 1 teáskanál cukor
 300 ml víz
 2 evőkanál olívaolaj
 1 teáskanál
 4 gerezd fokhagyma
 1 csomag prosciutto sonka
 parmezán, mozzarella, gouda és kék sajt
 sűrített paradicsom és paradicsomlé
 bazsalikom

Elkészítés

Elkészítés
1

Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos vízbe és keverjük el egy kis cukorral. Amikor felfutott adjuk hozzá a liszthez és öntsünk még hozzá egy kis olívaolajat, illetve egy kis sót. Dagasztás után legalább 1,5 órát letakarva kelesztjük, pihentetjük.

2

Paradicsomszósz: az aprított fokhagymát pirítsuk le, majd adjuk hozzá a paradicsompürét, egy kis bazsalikomot és a paradicsomlevet, majd alacsony lángon főzzük össze szósz állagúra. Ezután a sajtokat is készítsük elő, aprítsuk és kockázzuk fel.

3

A megkelt tésztát válasszuk ketté és formázzunk vékony pizza lapokat. Érdemes mindkét pizzát teljesen előkészíteni még mielőtt bekerül a grilsütőbe. Kenjük át a paradicsomos szósszal, helyezzük rá a sajtokat.

4

A pizzát helyezzük be a grillre minél magasabb hőfokra (a videóban 340°C), amennyiben lehetséges egy pizza kőre.

5

A pizza néhány perc alatt elkészül. Ekkor tegyünk rá néhány levél friss bazsalikomot, rukkolát a prosciutto sonkát és szórjuk meg parmezán sajttal.

Jó étvágyat kívánunk!
4 sajtos és prosciutto pizza, olasz-nápolyi pizza
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66