Alap BBQ marhaoldalas
Nagy adagok, merész ízek és első osztályú marhahús. A Milestone66 Black Rub fűszerkeverék és egy fatüzelésű pellet grillsütő minden, amire szükségünk van egy emlékezetes marhaborda elkészítéséhez. Csonttal, vagy felszeletelve tálaljuk, hogy igazán jóllakjon mindenki.
Állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 135℃-ra és melegítsük elő fedővel lezárva 15 percig.
Fordítsuk a bordákat úgy, hogy húsos felük legyen lefelé és távolítsuk el a hártyát a szelet hátuljáról. Ennek egyik trükkje az, hogy erősen megfogjuk a membránt egy papírtörlővel és lehúzzuk.
Vigyünk fel vastagon a rétegben Milestone66 Black Rub fűszerkeveréket az egyik szelet csontos oldalára úgy, hogy alaposan beledolgozzuk a fűszereket, majd ismételjük meg a másik húsokon is. Hagyjuk így állni 10 percig, majd fordítsuk meg a szeleteket és ismételjük meg a műveletet a húsok másik oldalán is.
Helyezzük a bordákat hússal felfelé a fa pellet grillsütőre. Óránként spriccelhetjük a bordákat folyadékkal (például marhahúslevessel vagy vízzel), hogy nedvesen tartsuk őket.
Folytassuk a füstölést, amíg a húsok megpuhulnak. Kész állapotban a húsdarabok belső hőmérséklete gyakran meghaladja akár a 100℃-ot. A folyamat felgyorsítása érdekében csomagoljuk be a bordákat, miután a hús elérte a legalább 70℃-os belső hőmérsékletet.
Amikor a marhaoldalas elérte a 95℃-100℃-t vegyük ki a grillsütőből és hagyjuk pihenni.
A bordák egészben történő tálalásához ejtsünk két hosszú vágást, vagy vágjuk le a húst a csontról és szeleteljük fel, hogy még többen élvezhessék.
Tegyünk egy nagy tálba sárgarépát, vörös káposztát, zöld káposztát, lilahagymát és szivárványos mángoldot felszeletelve vékony szálakra (vagy lereszelve), és közvetlenül tálalás előtt keverjük össze az öntettel.
Vegyük ki a marhaoldalasokat a grillből és a csontok között szeleteljük fel. A színes káposzta salátával tálaljuk.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 135℃-ra és melegítsük elő fedővel lezárva 15 percig.
Fordítsuk a bordákat úgy, hogy húsos felük legyen lefelé és távolítsuk el a hártyát a szelet hátuljáról. Ennek egyik trükkje az, hogy erősen megfogjuk a membránt egy papírtörlővel és lehúzzuk.
Vigyünk fel vastagon a rétegben Milestone66 Black Rub fűszerkeveréket az egyik szelet csontos oldalára úgy, hogy alaposan beledolgozzuk a fűszereket, majd ismételjük meg a másik húsokon is. Hagyjuk így állni 10 percig, majd fordítsuk meg a szeleteket és ismételjük meg a műveletet a húsok másik oldalán is.
Helyezzük a bordákat hússal felfelé a fa pellet grillsütőre. Óránként spriccelhetjük a bordákat folyadékkal (például marhahúslevessel vagy vízzel), hogy nedvesen tartsuk őket.
Folytassuk a füstölést, amíg a húsok megpuhulnak. Kész állapotban a húsdarabok belső hőmérséklete gyakran meghaladja akár a 100℃-ot. A folyamat felgyorsítása érdekében csomagoljuk be a bordákat, miután a hús elérte a legalább 70℃-os belső hőmérsékletet.
Amikor a marhaoldalas elérte a 95℃-100℃-t vegyük ki a grillsütőből és hagyjuk pihenni.
A bordák egészben történő tálalásához ejtsünk két hosszú vágást, vagy vágjuk le a húst a csontról és szeleteljük fel, hogy még többen élvezhessék.
Tegyünk egy nagy tálba sárgarépát, vörös káposztát, zöld káposztát, lilahagymát és szivárványos mángoldot felszeletelve vékony szálakra (vagy lereszelve), és közvetlenül tálalás előtt keverjük össze az öntettel.
Vegyük ki a marhaoldalasokat a grillből és a csontok között szeleteljük fel. A színes káposzta salátával tálaljuk.