Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Argentin stílusú BBQ marhaborda, marhaoldalas

Argentin stílusú BBQ marhaborda, marhaoldalas


argentin marhaoldalas recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A hagyományos argentin grillezés pusztán egyszerű, alapvető fűszerezést jelent, amely lehetővé teszi, hogy a hús természetes ízei feldobják a fogást, és a természetes fafüstölés aromáit. Az eredmény felejthetetlen lesz.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő3 óraÖsszesen3 óra 20 perc
Hozzávalók
 1 tábla argentin marhaoldalas
 1 evőkanál zúzott fokhagyma
 balzsamecet
 3 teáskanál
 ½ teáskanál őrölt fekete bors
 1 csokor petrezselyem
 1 teáskanál kömény
 1 darab szárított piros chilipaprikaösszetörve
 2 evőkanál balzsamecet
 60 ml olívaolaj
 1 darab egész friss citrom leve
 100 ml marhahúsleves
Elkészítés
1

Kezdésként keverjünk össze fokhagymát, ecetet, sót és borsot, hogy egy krémes szószt készítsünk.

2

Kenjük meg ezzel a masszával a bordákat, és tegyük hűtőbe 1 órára. Amíg a hús pácolódik, elkészítjük a Chimichurri szószt.

3

Chimichurri szósz: aprító- vagy turmixgépben keverjük össze a petrezselymet, köményt, pirospaprikát, sót, balzsamecetet, olívaolajat és citromlevet. Lassan adjuk hozzá az olívaolajat is; ebből egy sűrű szósz kell kapjunk. Tegyük hűtőbe, amíg a húst elkészítjük.

4

Állítsuk be pellet grillsütőt alacsonyabb hőmérsékletre, ezúttal 105℃ -ra.

5

Vegyük ki a bordákat a hűtőszekrényből és füstöljük őket a grillsütőben addig, amíg el nem érik a 70℃-os belső hőmérsékletet (kb. 2.5 óra).

6

Ha kész, távolítsuk el a bordákat a grillről és csomagoljuk be fóliába a marhahúslevessel meglocsolva.

7

Tegyük vissza a húsokat grillre, és süssük őket addig amíg el nem érik a 95℃-os belső hőmérsékletet (kb. még 2 óráig), vagy amíg a csontról le nem válik a hús. Chimichurri szósszal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Barbecue pulykamell zsályaöntettelNéhány hozzávaló és egy kis füst elegendő a szaftos, finom pulykához. Szeletelhetjük akár szendvicsbe vagy tálalhatjuk egy hagyományos körettel, nagyszerű eredményt kapunk.
Koreai csirkeszárny pácolva, füstölveAz ázsiai konyha előszeretettel nyúl egyik kedvenc grillhúsunkhoz, a csirkeszárnyhoz. Ebben a verzióban egy pácolt, grillezett, majd csípős szószban megforgatott és végül minden földi jóval megszórt szárnyat mutatunk be.
Baconbe tekert csirkeszárny és combFűszerezzük a kedvenc grillfűszerünkkel a csirkeszárnyakat, majd tekerjük be baconbe és irány a grill. Szuper fingerfood készül, amihez egy kellemes kéksajt mártás is jól passzolhat.
Friss sült sonka mustármártássalSokan azt hiszik, hogy a „sonka” szó füstöltséget jelent, de valójában egy húsvágási típusról van szó. Idén próbáljuk ki, hogy egy friss, nyers, pácolatlan és füstöletlen sonkát készítünk a húsvéti ünnepre - vagy éppen egy különleges vasárnapi vacsorára. A sertés hátsó combjából származó húst nem mindig könnyű frissen megtalálni a boltokban, ezért előfordulhat, hogy meg kell kérnünk a hentesünket, hogy külön rendelje meg. De egy biztos ezek az ízek megérik majd a fáradságot. Ráadásul mivel a fa pellet grillsütőn készítjük el, ez a friss sonka kellemes füstös ízt kap majd. A bőr és a hús íze akkor lesz a legjobb, ha egy-két nappal a főzés előtt besózzuk, ezért érdemes egy kicsit előre tervezni.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 tábla argentin marhaoldalas
 1 evőkanál zúzott fokhagyma
 balzsamecet
 3 teáskanál
 ½ teáskanál őrölt fekete bors
 1 csokor petrezselyem
 1 teáskanál kömény
 1 darab szárított piros chilipaprikaösszetörve
 2 evőkanál balzsamecet
 60 ml olívaolaj
 1 darab egész friss citrom leve
 100 ml marhahúsleves

Elkészítés

Elkészítés
1

Kezdésként keverjünk össze fokhagymát, ecetet, sót és borsot, hogy egy krémes szószt készítsünk.

2

Kenjük meg ezzel a masszával a bordákat, és tegyük hűtőbe 1 órára. Amíg a hús pácolódik, elkészítjük a Chimichurri szószt.

3

Chimichurri szósz: aprító- vagy turmixgépben keverjük össze a petrezselymet, köményt, pirospaprikát, sót, balzsamecetet, olívaolajat és citromlevet. Lassan adjuk hozzá az olívaolajat is; ebből egy sűrű szósz kell kapjunk. Tegyük hűtőbe, amíg a húst elkészítjük.

4

Állítsuk be pellet grillsütőt alacsonyabb hőmérsékletre, ezúttal 105℃ -ra.

5

Vegyük ki a bordákat a hűtőszekrényből és füstöljük őket a grillsütőben addig, amíg el nem érik a 70℃-os belső hőmérsékletet (kb. 2.5 óra).

6

Ha kész, távolítsuk el a bordákat a grillről és csomagoljuk be fóliába a marhahúslevessel meglocsolva.

7

Tegyük vissza a húsokat grillre, és süssük őket addig amíg el nem érik a 95℃-os belső hőmérsékletet (kb. még 2 óráig), vagy amíg a csontról le nem válik a hús. Chimichurri szósszal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Argentin stílusú BBQ marhaborda, marhaoldalas
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Kategóriák

  • Kategóriák
  • Pellet kültéri-beltéri fűtés
  • Okosgrill kiegészítők
  •    Ajándéktárgyak
  •    Könyvek
  •    Kesztyűk
  •    Grillhőmérő, hússzonda
  •    Pizzasütéshez
  •    Tepsik, sütőlapok
  •    Tisztító eszközök
  •    Csomagok, szettek
  •    Öntöttvas termékek
  •    Étkészletek
  • Fa pelletek
  • Grill takaróponyva
  • Grill-barbecue fűszerek, rubok, szószok
  •    Szárnyas
  •    Sertés
  •    Marha
  •    Zöldség és gyümölcs
  •    Szarvas és vad
  •    Hal és tenger gyümölcsei
  •    Bárány
  •    Univerzális
  •    Chili
  •    GMG
  •    Traeger
  •    Milestone66
  •    Grate Goods
  •    Pit Boss
  • Okosgrillek
  •    Pellet grillek
  •    Faszenes grillek
  •    GMG
  •    Traeger
  •    Pit Boss
  •    Louisiana
  •    Yoder Smokers
  •    Zgrills
  •    Masterbuilt
  • Egyéb okoseszközök
  • Savanyúság
  • Alapanyagok
  • Faszén
Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66