Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Ázsiai stílusú ragacsos oldalas

Ázsiai stílusú ragacsos oldalas


ázsiai ragacsos oldalas recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Az édes és szaftos, karamellizált BBQ-oldalasok őrülten finomak, szóval szedj magadnak hamar, mielőtt elfogy. Ezekért az ázsiai stílusú húsokért érdemes rendetlenséget csinálni.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő4 óraÖsszesen4 óra 20 perc
Hozzávalók
 2 darab teljes sertésoldalas
 4 evőkanál Milestone66 Red fűszerkeverék
 230 ml hoisin szósz
 120 ml szójaszósz
 120 ml szaké (japán rizsbor)
 120 ml narancslé
 110 g barna cukor
 ½ teáskanál Cayenne-bors
 4 gerezd fokhagymazúzott
 3 darab friss gyömbérmeghámozva és vékonyan karikára vágva
 6 darab nagy mogyoróhagymaszeletelve, fehér és zöld részét különrakva
 285 g pirospaprika zselé vagy alma zselé
 120 ml almaecet
  pirított szezámmagtálaláshoz
Ajánlott eszközök:
Elkészítés
1

Kapcsoljuk be a pellet grillsütőt és állítsuk be a hőmérsékletét 75-80℃-ra.

2

Alaposan dörzsöljünk be minden húst a Milestone66 Red sertés fűszerkeverékkel, majd helyezzük őket közvetlenül a grillrácsra és füstöljük 1 órán át.

3

Béleljünk ki egy nagy tepsit nagy teherbírású alufóliával, majd miután az oldalasok 1 órán át füstölődtek, tegyük át őket a tepsire és emeljük a pellet grillsütő hőmérsékletét 150℃-ra.

4

Egy tálban keverjünk össze hoisin szószt, szójaszószt, szakét, narancslevet, barna cukrot és cayenne-t. Addig keverjük, amíg a cukorkristályok fel nem oldódnak, majd adjuk hozzá a fokhagymát, a gyömbért és a mogyoróhagyma fehér részét (a zöld tetejét tartsuk meg díszítéshez).

5

Nyissuk ki a grill fedelét, és egyenletesen öntsük a keveréket a serpenyőben lévő húsokra és forgassuk meg őket, hogy teljesen bevonódjanak.

6

Végül hagyjuk a darabokat húsos felükkel lefelé a szószba és fedjük le szorosan a serpenyőt vastagabb vagy duplarétegű alufóliával.

7

Süssük az oldalasokat, amíg meg nem puhulnak, körülbelül 3-3,5 órán keresztül, vagy amíg a húsok körülbelül 1,5 cm-nyire elválnak a csontoktól. Helyezzük a szeleteket egy vágódeszkára és hagyjuk őket pihenni.

8

Hagyjuk bekapcsolva a fa pellet grillsütőt és készítsük el a mártást. Szűrjünk át 3 csészényi sütőszaftot egy hőálló edénybe. A szilárd anyagokra vagy az ezenfelüli extra folyadékra nem lesz szükségünk. Távolítsuk el a felesleges zsírt.

9

Öntsük a folyadékot egy nagy serpenyőbe és keverjünk hozzá zselét és almaecetet, majd forraljuk fel az egészet egy főzőlapon közepes vagy nagy lángon, amíg az 1/3-a elpárolog. Ekkor vegyük le a tűzről.

10

Közben éles késsel szeleteljük fel a szeleteket külön-külön darabokra bordánként. Minden szeleten 10-13 csontnak kell lennie. Minden darabot forgassunk az elkészült mártásba egy fogó segítségével.

11

Helyezzük vissza a húsokat közvetlenül a grillrácsra vagy tegyük vissza abba a serpenyőbe, amelyben eddig készültek, és grillezzük őket 5-10 percig. Szükség szerint fordítsuk meg őket, hogy a darabok felmelegedjenek és a szósz „megdermedjen”. Ha kész, tegyük át a húsokat egy tálra és szórjuk meg a félrerakott medvehagyma zöldjével és pirított szezámmaggal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Sült sós perec sörös sajtmártássalTunkold a frissen sült perecet meleg és sörös sajtmártásba. A házilag készült lágy pereceket megsütheted egy Okosgrill segítségével, sok sóval és gazdag sör-sajtmártással párosítva. Tökéletes grillen készült meccsnézős finomság.
Édes fűszeres marhabordákAhhoz, hogy a borda nagyszerű legyen elárulunk egy titkot. Ami pedig nem más, minthogy gyakran kenjük át a marhabordákat a páccal, különösen a főzési idő vége felé. Ez rétegezi a mártást, így a bordák ragadósak és igazán tökéletesek lesznek.
Muffuletta, a hedonisták szendvicstortájaA muffuletta (muffaletta) egyfajta kerek szicíliai kenyér és egyben egy népszerű szendvics is, New Orleans-ból Louisiana államból. Ebből a kenyérből készül ugyanis az olasz bevándorlók hedonista szendvicstortája, amelyben többféle sajtot és sonkát egészít kis az olívás saláta.
Márton napi töltött liba grillenMárton napi hagyomány libás ételeket fogyasztani. Jöjjön most egy különleges, káposztás tésztával töltött egész liba receptje, amely mellett cékla is sült a pataki tálban és a grillsütőben.

Hozzávalók

Hozzávalók
 2 darab teljes sertésoldalas
 4 evőkanál Milestone66 Red fűszerkeverék
 230 ml hoisin szósz
 120 ml szójaszósz
 120 ml szaké (japán rizsbor)
 120 ml narancslé
 110 g barna cukor
 ½ teáskanál Cayenne-bors
 4 gerezd fokhagymazúzott
 3 darab friss gyömbérmeghámozva és vékonyan karikára vágva
 6 darab nagy mogyoróhagymaszeletelve, fehér és zöld részét különrakva
 285 g pirospaprika zselé vagy alma zselé
 120 ml almaecet
  pirított szezámmagtálaláshoz
Ajánlott eszközök:

Elkészítés

Elkészítés
1

Kapcsoljuk be a pellet grillsütőt és állítsuk be a hőmérsékletét 75-80℃-ra.

2

Alaposan dörzsöljünk be minden húst a Milestone66 Red sertés fűszerkeverékkel, majd helyezzük őket közvetlenül a grillrácsra és füstöljük 1 órán át.

3

Béleljünk ki egy nagy tepsit nagy teherbírású alufóliával, majd miután az oldalasok 1 órán át füstölődtek, tegyük át őket a tepsire és emeljük a pellet grillsütő hőmérsékletét 150℃-ra.

4

Egy tálban keverjünk össze hoisin szószt, szójaszószt, szakét, narancslevet, barna cukrot és cayenne-t. Addig keverjük, amíg a cukorkristályok fel nem oldódnak, majd adjuk hozzá a fokhagymát, a gyömbért és a mogyoróhagyma fehér részét (a zöld tetejét tartsuk meg díszítéshez).

5

Nyissuk ki a grill fedelét, és egyenletesen öntsük a keveréket a serpenyőben lévő húsokra és forgassuk meg őket, hogy teljesen bevonódjanak.

6

Végül hagyjuk a darabokat húsos felükkel lefelé a szószba és fedjük le szorosan a serpenyőt vastagabb vagy duplarétegű alufóliával.

7

Süssük az oldalasokat, amíg meg nem puhulnak, körülbelül 3-3,5 órán keresztül, vagy amíg a húsok körülbelül 1,5 cm-nyire elválnak a csontoktól. Helyezzük a szeleteket egy vágódeszkára és hagyjuk őket pihenni.

8

Hagyjuk bekapcsolva a fa pellet grillsütőt és készítsük el a mártást. Szűrjünk át 3 csészényi sütőszaftot egy hőálló edénybe. A szilárd anyagokra vagy az ezenfelüli extra folyadékra nem lesz szükségünk. Távolítsuk el a felesleges zsírt.

9

Öntsük a folyadékot egy nagy serpenyőbe és keverjünk hozzá zselét és almaecetet, majd forraljuk fel az egészet egy főzőlapon közepes vagy nagy lángon, amíg az 1/3-a elpárolog. Ekkor vegyük le a tűzről.

10

Közben éles késsel szeleteljük fel a szeleteket külön-külön darabokra bordánként. Minden szeleten 10-13 csontnak kell lennie. Minden darabot forgassunk az elkészült mártásba egy fogó segítségével.

11

Helyezzük vissza a húsokat közvetlenül a grillrácsra vagy tegyük vissza abba a serpenyőbe, amelyben eddig készültek, és grillezzük őket 5-10 percig. Szükség szerint fordítsuk meg őket, hogy a darabok felmelegedjenek és a szósz „megdermedjen”. Ha kész, tegyük át a húsokat egy tálra és szórjuk meg a félrerakott medvehagyma zöldjével és pirított szezámmaggal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Ázsiai stílusú ragacsos oldalas
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66