Baconbe tekert hagymakarika

Kezdőlap / Baconbe tekert hagymakarika
Baconbe tekert hagymakarika
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ehhez a recepthez egy klasszikus rántott köret formációját gondoltuk újra és a végeredmény magáért beszél: baconbe tekert hagymakarika következik grillsütőn elkészítve.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő30 percÖsszesen45 perc
Hozzávalók:
 3 fej nagy lilahagyma
 2 csomag szeletelt bacon
Köret:
 500 g újburgonya
 2 evőkanál olívaolaj
 1 csipet rozmaring
 só, bors ízlés szerint
Tálaláshoz:
Elkészítés
1

Három darab óriási lilahagymát érdemes ehhez a recepthez kiválasztani. Vágjunk belőle ujjnyi vastag karikákat és a külső réteget tekerjük be a baconnel. Ízlés szerint szórhatunk rá fűszert is.

2

A körethez rozmaringot, sót, borsot keverjük össze az olajjal, majd a félbevágott újburgonyával. A rozmaring szuperül passzol a burgonyához.

3

Mindkét résztvevő mehet is a fa pellet Okosgrill rácsaira 160-180°C-on, hogy ropogósra süljön. Egy fordításnál többre nem is lesz szükség.

4

Amikor már a sütés végéhez érünk, akár barbecue/grill szósszal is érdemes vékonyan átkenni, hogy rásüljön a baconre és plusz ízt kapjon. Az utolsó 5 percre magasabb hőfokra is kapcsoljuk a pellet grillsütőt.

5

Közben bőven lesz idő összedobni egy házi mártogatóst is. Ehhez 200 gramm tejföl, 1 evőkanál majonéz és mustár, valamint egy csipet petrezselymet kell összekeverni.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Tájékozódj az Okosgrillekről:

Hozzávalók

Hozzávalók:
 3 fej nagy lilahagyma
 2 csomag szeletelt bacon
Köret:
 500 g újburgonya
 2 evőkanál olívaolaj
 1 csipet rozmaring
 só, bors ízlés szerint
Tálaláshoz:

Elkészítés

Elkészítés
1

Három darab óriási lilahagymát érdemes ehhez a recepthez kiválasztani. Vágjunk belőle ujjnyi vastag karikákat és a külső réteget tekerjük be a baconnel. Ízlés szerint szórhatunk rá fűszert is.

2

A körethez rozmaringot, sót, borsot keverjük össze az olajjal, majd a félbevágott újburgonyával. A rozmaring szuperül passzol a burgonyához.

3

Mindkét résztvevő mehet is a fa pellet Okosgrill rácsaira 160-180°C-on, hogy ropogósra süljön. Egy fordításnál többre nem is lesz szükség.

4

Amikor már a sütés végéhez érünk, akár barbecue/grill szósszal is érdemes vékonyan átkenni, hogy rásüljön a baconre és plusz ízt kapjon. Az utolsó 5 percre magasabb hőfokra is kapcsoljuk a pellet grillsütőt.

5

Közben bőven lesz idő összedobni egy házi mártogatóst is. Ehhez 200 gramm tejföl, 1 evőkanál majonéz és mustár, valamint egy csipet petrezselymet kell összekeverni.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Baconbe tekert hagymakarika
Főoldal
Szoky könyv
Pellet grillek
Milestone66