Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Baconos grillezett sajtos szendvics

Baconos grillezett sajtos szendvics


grillezett sajt szendvics recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Minden jobb baconnel - ez egy régi alapszabály. Ezt a finom grillezett sajtos szendvicset is felturbóztuk vele és még egy másik trükköt is bevetettünk. Íme a nagyon sajtos szendvics receptje.

Adag4 főre
Előkészítési idő5 percFőzési idő25 percÖsszesen30 perc
Hozzávalók
 8 szelet szendvics kenyér
 1 csomag szeletelt füstölt bacon
 16 szelet cheddar sajt (lapka sajt is jó)
 majonéz
 vaj
Elkészítés
1

Ha készen állunk erre a klasszikus szendvicsre, akkor állítsuk be a fa pellet grillsütőnket 190°C-ra. Ehhez a recepthez almás fa pelletet ajánlunk, ha ez nem áll rendelkezésre, természetesen akkor is elkészíthető az étel.

2

A szendvics összeállítása a siker titka. Egy szelet kenyeret kenjünk meg véknyan majonézzal, majd tegyünk rá egy szelet sajtot és pár szelet bacont.

3

Itt el is értük a szenvics közepét, most ugyanezt a folyamatot kell visszafele megismételni. Jöhet egy újabb szelet sajt és rá egy újabb szelet vékony majoznéz réteggel megkínált kenyérszelet. Ha a bacon szeletek kilógnak az természetesen nem gond.

4

Most jön a trükk: a felső szelet külsejét szintén véknyan kenjük meg vajjal.

5

Amikor már a grillsütő elérte a kívánt hőmérséklete tegyük a rácsra a szendvicset úgy, hogy a vajas fele lefele nézzen. Ilyenkor van lehetőségünk a másik szelet kenyér külsejét is megvajazni.

6

A grilelzett sajtos szendvicset 5-7 percig tartsuk a grill rácsain, szépen meg fog olvadni a sajt és izzadni fog a bacon is.

7

Ha ez a kis idő eltelt, akkor fordítsuk meg a szendvicset, hogy a másik oldal is pirulhasson egy kicsit.

8

Akkor nyílváníthatjuk késznek és vehetjük le a szendvicset a grillről, ha a sajt megoldvadt és a szendvics kenyerek megpirultak.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Extra csípős hot dog tálEgy különleges és roppant egyszerű hot dog tál, amely finom, tápláló, ráadásul személyes kedvencünk is egyben. TIPP: Gyors és kényelmes megoldás a váratlan összejövetelekre, sőt, akár szimpla vendégvárónak is kitűnő választás, az ízlelőbimbók felcsigázása érdekében.
Sült zöldségek citromos gyógynövényes öntettelLegyen ez a friss és színes köret a következő vacsoránk kiegészítője! A sárgarépát, tököt, paprikát és a cukorborsót először a fa pellet grillsütőn meggrillezzük, majd egy könnyű és ízes citrom-gyógynövényes öntetbe forgatjuk.
Teriyaki csirkeszárnyEnyhén édes-sós egy kis fa füsttel tovább fűszerezve. Ezek a ragacsos Teriyaki szárnyak mindig nagy sikert aratnak. USA-ban focimeccs nézés közben a legnépszerűbbek.
Croque Monsieur, az eredeti francia pirítósA francia kávézókból és bárokból származó croque monsieur egy gyors harapnivaló. Semmi extra, csak egy francia pirítós? Mutatjuk miért nem! A croque monsieur olyan melegszendvics, amelyet sonkával és sajttal készítenek és a besamelmártás teszi igazán különlegessé.

Hozzávalók

Hozzávalók
 8 szelet szendvics kenyér
 1 csomag szeletelt füstölt bacon
 16 szelet cheddar sajt (lapka sajt is jó)
 majonéz
 vaj

Elkészítés

Elkészítés
1

Ha készen állunk erre a klasszikus szendvicsre, akkor állítsuk be a fa pellet grillsütőnket 190°C-ra. Ehhez a recepthez almás fa pelletet ajánlunk, ha ez nem áll rendelkezésre, természetesen akkor is elkészíthető az étel.

2

A szendvics összeállítása a siker titka. Egy szelet kenyeret kenjünk meg véknyan majonézzal, majd tegyünk rá egy szelet sajtot és pár szelet bacont.

3

Itt el is értük a szenvics közepét, most ugyanezt a folyamatot kell visszafele megismételni. Jöhet egy újabb szelet sajt és rá egy újabb szelet vékony majoznéz réteggel megkínált kenyérszelet. Ha a bacon szeletek kilógnak az természetesen nem gond.

4

Most jön a trükk: a felső szelet külsejét szintén véknyan kenjük meg vajjal.

5

Amikor már a grillsütő elérte a kívánt hőmérséklete tegyük a rácsra a szendvicset úgy, hogy a vajas fele lefele nézzen. Ilyenkor van lehetőségünk a másik szelet kenyér külsejét is megvajazni.

6

A grilelzett sajtos szendvicset 5-7 percig tartsuk a grill rácsain, szépen meg fog olvadni a sajt és izzadni fog a bacon is.

7

Ha ez a kis idő eltelt, akkor fordítsuk meg a szendvicset, hogy a másik oldal is pirulhasson egy kicsit.

8

Akkor nyílváníthatjuk késznek és vehetjük le a szendvicset a grillről, ha a sajt megoldvadt és a szendvics kenyerek megpirultak.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Baconos grillezett sajtos szendvics
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66