Barbecue pulykamell zsályaöntettel
Néhány hozzávaló és egy kis füst elegendő a szaftos, finom pulykához. Szeletelhetjük akár szendvicsbe vagy tálalhatjuk egy hagyományos körettel, nagyszerű eredményt kapunk.
Vágjuk le a pulykamellről a felesleges hártyákat, zsírokat, majd töröljük szárazra papírtörlővel.
Keverjük össze az olívaolajat és a lime levét egy visszazárható műanyag zacskóban. Tegyük bele a pulykát és forgassuk meg, hogy egyenletesen bevonja a pác. Helyezzük a hűtőszekrénybe legalább 6, legfeljebb 24 órára.
Melegítsük fel a grillsütőt 120-130°C -ra.
Vegyük ki a pulykát a pácból és csepegtessük le. Helyezzük a rácsra csontos oldalával lefelé és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, de természetesen használhatunk szárnyas fűszerkeveréket is. (Pl. Milestone66 - Yellow-t.
A pulykamell 74°C-os maghőnél készül el, körülbelül 1,5 órán keresztül sül. A sütési idő felénél fordítsuk meg a pulykát.
A maghőt mindig a legvastagabb részen mérjük, ügyelve rá, hogy ne érjen csontot a tű.
A sütés utolsó 10-15 percében alkalmazzunk közvetlen hőt, hogy a bőr egyenletesen barnuljon. Ha erre nincs lehetőségünk emeljük magasabbra a hőmérsékletet és használjunk vaslapot.
Végül tegyük át egy vágódeszkára és mielőtt szeletelnénk, pihentessük lefedve 10 percen keresztül.
Amíg a pulyka pihen, pirítsuk meg a zsályaleveleket: a vajat egy kis serpenyőben hevítsük addig, amíg el nem kezd habzani. Adjuk hozzá a zsályaleveleket, és süssük körülbelül 2 percen keresztül.
A sült zsályaleveleket és a vajat öntsük a felszeletelt pulykára.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Vágjuk le a pulykamellről a felesleges hártyákat, zsírokat, majd töröljük szárazra papírtörlővel.
Keverjük össze az olívaolajat és a lime levét egy visszazárható műanyag zacskóban. Tegyük bele a pulykát és forgassuk meg, hogy egyenletesen bevonja a pác. Helyezzük a hűtőszekrénybe legalább 6, legfeljebb 24 órára.
Melegítsük fel a grillsütőt 120-130°C -ra.
Vegyük ki a pulykát a pácból és csepegtessük le. Helyezzük a rácsra csontos oldalával lefelé és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, de természetesen használhatunk szárnyas fűszerkeveréket is. (Pl. Milestone66 - Yellow-t.
A pulykamell 74°C-os maghőnél készül el, körülbelül 1,5 órán keresztül sül. A sütési idő felénél fordítsuk meg a pulykát.
A maghőt mindig a legvastagabb részen mérjük, ügyelve rá, hogy ne érjen csontot a tű.
A sütés utolsó 10-15 percében alkalmazzunk közvetlen hőt, hogy a bőr egyenletesen barnuljon. Ha erre nincs lehetőségünk emeljük magasabbra a hőmérsékletet és használjunk vaslapot.
Végül tegyük át egy vágódeszkára és mielőtt szeletelnénk, pihentessük lefedve 10 percen keresztül.
Amíg a pulyka pihen, pirítsuk meg a zsályaleveleket: a vajat egy kis serpenyőben hevítsük addig, amíg el nem kezd habzani. Adjuk hozzá a zsályaleveleket, és süssük körülbelül 2 percen keresztül.
A sült zsályaleveleket és a vajat öntsük a felszeletelt pulykára.