Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Barbecue pulykamell zsályaöntettel

Barbecue pulykamell zsályaöntettel


bbq pulykamell recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Néhány hozzávaló és egy kis füst elegendő a szaftos, finom pulykához. Szeletelhetjük akár szendvicsbe vagy tálalhatjuk egy hagyományos körettel, nagyszerű eredményt kapunk.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő1 óra 40 percÖsszesen2 óra 10 perc
Hozzávalók
 1 darab egész pulykamellcsont nélkül, bőrrel
 3 evőkanál olívaolaj
 3 evőkanál frissen facsart lime lé
 só, őrölt fekete bors ízlés szerint
 1 marék friss zsályalevél
 2 evőkanál olívaolaj
 3 evőkanál vaj
Fűszererkeverék
Elkészítés
1

Vágjuk le a pulykamellről a felesleges hártyákat, zsírokat, majd töröljük szárazra papírtörlővel.

2

Keverjük össze az olívaolajat és a lime levét egy visszazárható műanyag zacskóban. Tegyük bele a pulykát és forgassuk meg, hogy egyenletesen bevonja a pác. Helyezzük a hűtőszekrénybe legalább 6, legfeljebb 24 órára.

3

Melegítsük fel a grillsütőt 120-130°C -ra.

4

Vegyük ki a pulykát a pácból és csepegtessük le. Helyezzük a rácsra csontos oldalával lefelé és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, de természetesen használhatunk szárnyas fűszerkeveréket is. (Pl. Milestone66 - Yellow-t.

5

A pulykamell 74°C-os maghőnél készül el, körülbelül 1,5 órán keresztül sül. A sütési idő felénél fordítsuk meg a pulykát.
A maghőt mindig a legvastagabb részen mérjük, ügyelve rá, hogy ne érjen csontot a tű.

6

A sütés utolsó 10-15 percében alkalmazzunk közvetlen hőt, hogy a bőr egyenletesen barnuljon. Ha erre nincs lehetőségünk emeljük magasabbra a hőmérsékletet és használjunk vaslapot.

7

Végül tegyük át egy vágódeszkára és mielőtt szeletelnénk, pihentessük lefedve 10 percen keresztül.

8

Amíg a pulyka pihen, pirítsuk meg a zsályaleveleket: a vajat egy kis serpenyőben hevítsük addig, amíg el nem kezd habzani. Adjuk hozzá a zsályaleveleket, és süssük körülbelül 2 percen keresztül.

9

A sült zsályaleveleket és a vajat öntsük a felszeletelt pulykára.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Teriyaki sertéskörömHa meghalljuk, hogy sertésköröm, akkor a többségnek a körömpörkölt vagy egy jó körmös pacal jut eszébe. Ha már köröm, akkor legyen Ő a mai receptünk főszereplője - viszont a magyar ízek helyett most ázsiai fűszerekkel megbolondítva! Hála a pellet grillsütő füstjének, tovább bolondíthatjuk ezt az egyébként is markáns alapanyagot.
Grillezett cukkiniNépszerű zöldség a cukkini, bátran ajánljuk grillezéshez. A zöldséget vágás után olívaolajjal, egy kis ecettel és kakukkfüves öntettel megkenjük, a többit pedig a pellet grillsütő fa füstjére bízzuk.
Ropogós BBQ csirkeszárnyakEgyszerű elkészítés és mindenki imádja: bbq csirkeszárnyak az okosgrillről. Ha tuti befutó sikert akarunk, akkor ezzel a recepttel nem tévedhetünk.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 darab egész pulykamellcsont nélkül, bőrrel
 3 evőkanál olívaolaj
 3 evőkanál frissen facsart lime lé
 só, őrölt fekete bors ízlés szerint
 1 marék friss zsályalevél
 2 evőkanál olívaolaj
 3 evőkanál vaj
Fűszererkeverék

Elkészítés

Elkészítés
1

Vágjuk le a pulykamellről a felesleges hártyákat, zsírokat, majd töröljük szárazra papírtörlővel.

2

Keverjük össze az olívaolajat és a lime levét egy visszazárható műanyag zacskóban. Tegyük bele a pulykát és forgassuk meg, hogy egyenletesen bevonja a pác. Helyezzük a hűtőszekrénybe legalább 6, legfeljebb 24 órára.

3

Melegítsük fel a grillsütőt 120-130°C -ra.

4

Vegyük ki a pulykát a pácból és csepegtessük le. Helyezzük a rácsra csontos oldalával lefelé és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, de természetesen használhatunk szárnyas fűszerkeveréket is. (Pl. Milestone66 - Yellow-t.

5

A pulykamell 74°C-os maghőnél készül el, körülbelül 1,5 órán keresztül sül. A sütési idő felénél fordítsuk meg a pulykát.
A maghőt mindig a legvastagabb részen mérjük, ügyelve rá, hogy ne érjen csontot a tű.

6

A sütés utolsó 10-15 percében alkalmazzunk közvetlen hőt, hogy a bőr egyenletesen barnuljon. Ha erre nincs lehetőségünk emeljük magasabbra a hőmérsékletet és használjunk vaslapot.

7

Végül tegyük át egy vágódeszkára és mielőtt szeletelnénk, pihentessük lefedve 10 percen keresztül.

8

Amíg a pulyka pihen, pirítsuk meg a zsályaleveleket: a vajat egy kis serpenyőben hevítsük addig, amíg el nem kezd habzani. Adjuk hozzá a zsályaleveleket, és süssük körülbelül 2 percen keresztül.

9

A sült zsályaleveleket és a vajat öntsük a felszeletelt pulykára.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Barbecue pulykamell zsályaöntettel
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66