Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

BBQ Kocsonya

BBQ Kocsonya


bbq kocsonya recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

BBQ és kocsonya együtt? Két lassan készülő, hagyományos recept fúzióját mutatjuk most be nektek. Készítsétek el, hiszen zseniális a két tradicionális finomság együtt!

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő3 óraÖsszesen3 óra 15 perc
Hozzávalók a pulled porkhoz
 egész tarja vagy lapocka
 olívaolaj
Hozzávalók a kocsonyához
 elkészült pulled pork
 6 darab sertéskörömmosott, tisztított
 350 g egyben füstölt tarja
 víz
 3 gerezd fokhagyma
 2 fej vöröshagyma
 20 szem egészbors
 babérlevél
 2 darab sárgarépa
 citrom és pirospaprika a díszitéshez
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

A BBQ kocsonya elkészítése egy hosszabb folyamat, de annál inkább megéri a két hagyományos ételt összeházasítani a csodás ízélmény miatt!

2

Kezdésnek a pulled porkot készítsük el, csak nagyon egyszerű módszerrel: trimmeljük a húst, kenjük át olívaolajjal, fűszerezzük Milestone66 Red barbecue fűszerrel, majd 110-120°C-on süssük pellet grillsütőn addig, amíg ki nem alakul a szép mahagóni színű bark.

3

Ezután csomagoljuk hentespapírba vagy alufóliába és helyezzük vissza a grillsütőbe addig, amíg el nem éri a szükséges 92-96°C-os maghőmérsékletet. Ezután szedjük szét villa vagy medvekarom segítségével.

4

A kocsonya elkészítéséhez a tisztított sertéskörmöket helyezzük a bográcsba (vagy a megfelelő edénybe), tegyük mellé a füstölt tarját és öntsük fel vízzel.

5

Miután felforrt, a habot távolítsuk el, majd tegyük hozzá a fokhagymát, a hagymát, a borsot, a babérlevelet és az SPG fűszert.

6

Az egész főzés nagyjából 3 órát vesz igénybe, ennek közepén, féltávnál tegyük bele a sárgarépát is.

7

Miután elkészültünk a kocsonya alaplével egy üres tányérba tegyünk pár villányi pulled porkot, tegyünk mellé főtt répát, majd szűrőn keresztül öntsük fel alaplével. Hagyjuk megdermedni, hogy elnyerje a klasszikus kocsonya állagát.

8

Sokan már ekkor szórnak a tetejére díszítésképpen egy kis pirospaprikát, majd pedig fogyasztás előtt citromlével locsolják meg.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Hagyományos karácsonyi amerikai töltött egész pulykaBürgés Tomi barátunk egy nagyon finom karácsonyi bbq receptet készített el - a Zgrills 1100b2 fa pellet grillsütőn -, amit a tengerentúlon élő jóbarátja osztott meg vele . Íme a hagyományos amerikai töltött pulyka receptje.
BBQ csirkés pizzaA klasszikus paradicsomos pizzák népszerű alternatívája a BBQ-s, csirkés pizza, amelyet már pellet okosgrill is elkészíthet, a klasszikus olasz kemencés-füstös ízzel együtt!
Koreai csirkeszárny pácolva, füstölveAz ázsiai konyha előszeretettel nyúl egyik kedvenc grillhúsunkhoz, a csirkeszárnyhoz. Ebben a verzióban egy pácolt, grillezett, majd csípős szószban megforgatott és végül minden földi jóval megszórt szárnyat mutatunk be.
Fokhagymás zsemlékÚjabb zseniális grill receptet kaptunk Csókáné Enyedi Judit-tól, akire már-már haragszik a konyhai sütője, mivel mindig a Pit Boss grillt használja. A fokhagymás zsemlék nagyon hamar elkészülnek a grillsütőben és kiváló buci lesz hamburgerhez, pulled porkhoz, de akár szimplán házi szendvicshez is.

Hozzávalók

Hozzávalók a pulled porkhoz
 egész tarja vagy lapocka
 olívaolaj
Hozzávalók a kocsonyához
 elkészült pulled pork
 6 darab sertéskörömmosott, tisztított
 350 g egyben füstölt tarja
 víz
 3 gerezd fokhagyma
 2 fej vöröshagyma
 20 szem egészbors
 babérlevél
 2 darab sárgarépa
 citrom és pirospaprika a díszitéshez
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

A BBQ kocsonya elkészítése egy hosszabb folyamat, de annál inkább megéri a két hagyományos ételt összeházasítani a csodás ízélmény miatt!

2

Kezdésnek a pulled porkot készítsük el, csak nagyon egyszerű módszerrel: trimmeljük a húst, kenjük át olívaolajjal, fűszerezzük Milestone66 Red barbecue fűszerrel, majd 110-120°C-on süssük pellet grillsütőn addig, amíg ki nem alakul a szép mahagóni színű bark.

3

Ezután csomagoljuk hentespapírba vagy alufóliába és helyezzük vissza a grillsütőbe addig, amíg el nem éri a szükséges 92-96°C-os maghőmérsékletet. Ezután szedjük szét villa vagy medvekarom segítségével.

4

A kocsonya elkészítéséhez a tisztított sertéskörmöket helyezzük a bográcsba (vagy a megfelelő edénybe), tegyük mellé a füstölt tarját és öntsük fel vízzel.

5

Miután felforrt, a habot távolítsuk el, majd tegyük hozzá a fokhagymát, a hagymát, a borsot, a babérlevelet és az SPG fűszert.

6

Az egész főzés nagyjából 3 órát vesz igénybe, ennek közepén, féltávnál tegyük bele a sárgarépát is.

7

Miután elkészültünk a kocsonya alaplével egy üres tányérba tegyünk pár villányi pulled porkot, tegyünk mellé főtt répát, majd szűrőn keresztül öntsük fel alaplével. Hagyjuk megdermedni, hogy elnyerje a klasszikus kocsonya állagát.

8

Sokan már ekkor szórnak a tetejére díszítésképpen egy kis pirospaprikát, majd pedig fogyasztás előtt citromlével locsolják meg.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
BBQ Kocsonya
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66