Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

BBQ marhabordák

BBQ marhabordák


marhaborda bbq recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ezek a marhabordák nagyon komoly ízeket hozhatnak Neked! A húst bőségesen fűszerezzük Milestone66 Black fűszerkeverékkel, majd áztatjuk almalével a szaftosság érdekében, végül pedig alacsony hőfokon, lassan tökéletesre sütjük.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő10 óraÖsszesen10 óra 20 perc
Hozzávalók
 2 kg marhaoldalas 2 db 4-csontos
 200 ml almalé
Ajánlott eszközök:
Elkészítés
1

Állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 105℃-ra és melegítsük elő fedővel lezárva 15 percig.

2

Ha a hentes még nem tette meg, távolítsuk el a vékony hártyát a bordák csontos oldaláról úgy, hogy egy kés hegyét a membrán alatti középső csont fölé helyezzük. Használjunk papírtörlőt, hogy stabilan megfogjuk, majd tépjük le a hártyát.

3

Fűszerezzük a bordák mindkét oldalát Milestone66 Black marhahús fűszerkeverékkel.

4

Helyezzük a bordákat közvetlenül a grillrácsra, csontos felükkel lefelé. Tegyük a hússzondát vízszintesen az egyik szelet húsos részébe, elkerülve a csontot.

5

Zárjuk le a fedőt és amíg sül permetezzük vagy töröljük át almalével óránként, amíg a húsok belső hőmérséklete el nem éri a 96℃-ot, vagyis összesen 8-10 órán keresztül.

6

Vágjuk fel az egyes szeleteket a csontok között különálló bordákra.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Pácolt, sült báránycombokNemcsak húsvétkor és karácsonykor jó ötlet bárányt készíteni, de ez a pácolt báránycomb recept biztosan feldobja az ünnepi asztalt is.
Teriyaki sertéskörömHa meghalljuk, hogy sertésköröm, akkor a többségnek a körömpörkölt vagy egy jó körmös pacal jut eszébe. Ha már köröm, akkor legyen Ő a mai receptünk főszereplője - viszont a magyar ízek helyett most ázsiai fűszerekkel megbolondítva! Hála a pellet grillsütő füstjének, tovább bolondíthatjuk ezt az egyébként is markáns alapanyagot.

Hozzávalók

Hozzávalók
 2 kg marhaoldalas 2 db 4-csontos
 200 ml almalé
Ajánlott eszközök:

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 105℃-ra és melegítsük elő fedővel lezárva 15 percig.

2

Ha a hentes még nem tette meg, távolítsuk el a vékony hártyát a bordák csontos oldaláról úgy, hogy egy kés hegyét a membrán alatti középső csont fölé helyezzük. Használjunk papírtörlőt, hogy stabilan megfogjuk, majd tépjük le a hártyát.

3

Fűszerezzük a bordák mindkét oldalát Milestone66 Black marhahús fűszerkeverékkel.

4

Helyezzük a bordákat közvetlenül a grillrácsra, csontos felükkel lefelé. Tegyük a hússzondát vízszintesen az egyik szelet húsos részébe, elkerülve a csontot.

5

Zárjuk le a fedőt és amíg sül permetezzük vagy töröljük át almalével óránként, amíg a húsok belső hőmérséklete el nem éri a 96℃-ot, vagyis összesen 8-10 órán keresztül.

6

Vágjuk fel az egyes szeleteket a csontok között különálló bordákra.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
BBQ marhabordák
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66