Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

BBQ marhabordák

BBQ marhabordák


marhaborda bbq recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ezek a marhabordák nagyon komoly ízeket hozhatnak Neked! A húst bőségesen fűszerezzük Milestone66 Black fűszerkeverékkel, majd áztatjuk almalével a szaftosság érdekében, végül pedig alacsony hőfokon, lassan tökéletesre sütjük.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő10 óraÖsszesen10 óra 20 perc
Hozzávalók
 2 kg marhaoldalas 2 db 4-csontos
 200 ml almalé
Ajánlott eszközök:
Elkészítés
1

Állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 105℃-ra és melegítsük elő fedővel lezárva 15 percig.

2

Ha a hentes még nem tette meg, távolítsuk el a vékony hártyát a bordák csontos oldaláról úgy, hogy egy kés hegyét a membrán alatti középső csont fölé helyezzük. Használjunk papírtörlőt, hogy stabilan megfogjuk, majd tépjük le a hártyát.

3

Fűszerezzük a bordák mindkét oldalát Milestone66 Black marhahús fűszerkeverékkel.

4

Helyezzük a bordákat közvetlenül a grillrácsra, csontos felükkel lefelé. Tegyük a hússzondát vízszintesen az egyik szelet húsos részébe, elkerülve a csontot.

5

Zárjuk le a fedőt és amíg sül permetezzük vagy töröljük át almalével óránként, amíg a húsok belső hőmérséklete el nem éri a 96℃-ot, vagyis összesen 8-10 órán keresztül.

6

Vágjuk fel az egyes szeleteket a csontok között különálló bordákra.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Baconös, tojásos hash brown röszti pizzaA hash brown tulajdonképpen a magyar röszti burgonyának felel meg, ami ugye a lapcsánka, a tócsni, a berét vagy épp csak simán lepény. Ahány táj, annyi neve van, de mi most egy turbózott hash brown receptet mutatunk nektek.
Hot Dog Chicago stílusbanNyugodtan kijelenthetjük, hogy a chicagói hot dognál kevés klasszikusabb típust találunk a étlapon. A savanyúságot nyugodtan cseréld le az ízlésednek megfelelően, illetve a zöld paprikát is helyettesítheted jalapeñoval, ha szeretnéd. Ehhez a recepthez hosszabb típusú virslik használata javasolt.

Hozzávalók

Hozzávalók
 2 kg marhaoldalas 2 db 4-csontos
 200 ml almalé
Ajánlott eszközök:

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 105℃-ra és melegítsük elő fedővel lezárva 15 percig.

2

Ha a hentes még nem tette meg, távolítsuk el a vékony hártyát a bordák csontos oldaláról úgy, hogy egy kés hegyét a membrán alatti középső csont fölé helyezzük. Használjunk papírtörlőt, hogy stabilan megfogjuk, majd tépjük le a hártyát.

3

Fűszerezzük a bordák mindkét oldalát Milestone66 Black marhahús fűszerkeverékkel.

4

Helyezzük a bordákat közvetlenül a grillrácsra, csontos felükkel lefelé. Tegyük a hússzondát vízszintesen az egyik szelet húsos részébe, elkerülve a csontot.

5

Zárjuk le a fedőt és amíg sül permetezzük vagy töröljük át almalével óránként, amíg a húsok belső hőmérséklete el nem éri a 96℃-ot, vagyis összesen 8-10 órán keresztül.

6

Vágjuk fel az egyes szeleteket a csontok között különálló bordákra.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
BBQ marhabordák
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66