Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

BBQ szósszal pácolt csirkemell

BBQ szósszal pácolt csirkemell


barbecue csirkemell recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A Traeger Sweet & Heat BBQ barbecue szósz pácként is jól használható és vele a konyhai műveletek is könnyűvé válnak. Készítsük el ezt a gyors és finom fogást a hétvégén és nyűgözzük le családunkat.

Adag4 főre
Előkészítési idő8 óraFőzési idő25 percÖsszesen8 óra 25 perc
Hozzávalók
 3 egész csirkemell
 só, bors ízlés szerint
 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemdíszítéshez
Elkészítés
1

Helyezzük a csirkemelleket és a Traeger Sweet & Heat BBQ szószt egy jól záródó zacskóba vagy nagy tálba.
1-2 evőkanál szószt hagyjunk meg a későbbi folyamatra.
Óvatosan dolgozzuk őket össze, amíg a csirkét egyenletesen el nem lepi a szósz. Így pácoljuk egy éjszakán keresztül a hűtőben a húst.

2

Melegítsük elő a grillsütőt magas hőmérsékletre, 230℃ -ra.

3

A csirkemellet vegyük ki a pácból és sóval, illetve borssal ízesítsük tovább.

4

Helyezzük a csirkét közvetlenül a grillrácsra, és süssük 10-10 percig mindkét oldalát egyszeri megfordítással, vagy ameddig a belső hőmérséklet el nem éri a 65℃-ot.

5

Kenjük meg a húst a maradék Traeger Sweet & Heat BBQ szósszal, amikor a csirke még a grillen van, és így folytassuk a sütést 5-10 percig, vagy amíg a belső hőmérséklet eléri a 75℃-ot.

6

Vegyük le a csirkét a grillről, és tálalás előtt hagyjuk pihenni 5 percig. Ízlés szerint megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Reggeli tojásos szendvics grillenHa unjátok a megszokott reggeliket és nem tudjátok eldönteni, hogy egy jó szendvicset vagy rántottát kéne enni akkor most figyeljetek: breakfast sandwich recept
Kentucky bourbon BBQ csülökBürgés Tomi ezúttal sertés hátsó csülköket dobott a rácsra, miután alaposan befűszerezte. A sütés közben még különböző szószokkal fokozta az élvezeteket na és persze alapos füstöt is kapott a csülök.
Füstölt sertésburgerNem lehet minden dicsőség kizárólag a marhahamburgereké! A füstölt sertéshúsburger szaftos, puha és tele van a füst hozzáadott ízével. A hamburger füstös íze mellett szerepet kap még a nektarin, jalapeno, avokádó és egy koriander-lime majonéz is.
Mustáros bbq szószA klasszikus ketchupos bbq szószok mellett létezik mustáros verzió is, bár sok helyen ez a recept kissé megosztónak számít. Elmondható, hogy ezt a szószt valaki vagy nagyon szereti vagy nagyon utálja, ezért ki kell próbálni!

Hozzávalók

Hozzávalók
 3 egész csirkemell
 só, bors ízlés szerint
 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemdíszítéshez

Elkészítés

Elkészítés
1

Helyezzük a csirkemelleket és a Traeger Sweet & Heat BBQ szószt egy jól záródó zacskóba vagy nagy tálba.
1-2 evőkanál szószt hagyjunk meg a későbbi folyamatra.
Óvatosan dolgozzuk őket össze, amíg a csirkét egyenletesen el nem lepi a szósz. Így pácoljuk egy éjszakán keresztül a hűtőben a húst.

2

Melegítsük elő a grillsütőt magas hőmérsékletre, 230℃ -ra.

3

A csirkemellet vegyük ki a pácból és sóval, illetve borssal ízesítsük tovább.

4

Helyezzük a csirkét közvetlenül a grillrácsra, és süssük 10-10 percig mindkét oldalát egyszeri megfordítással, vagy ameddig a belső hőmérséklet el nem éri a 65℃-ot.

5

Kenjük meg a húst a maradék Traeger Sweet & Heat BBQ szósszal, amikor a csirke még a grillen van, és így folytassuk a sütést 5-10 percig, vagy amíg a belső hőmérséklet eléri a 75℃-ot.

6

Vegyük le a csirkét a grillről, és tálalás előtt hagyjuk pihenni 5 percig. Ízlés szerint megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

BBQ szósszal pácolt csirkemell
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66