Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

BBQ szósszal pácolt csirkemell

BBQ szósszal pácolt csirkemell


barbecue csirkemell recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A Traeger Sweet & Heat BBQ barbecue szósz pácként is jól használható és vele a konyhai műveletek is könnyűvé válnak. Készítsük el ezt a gyors és finom fogást a hétvégén és nyűgözzük le családunkat.

Adag4 főre
Előkészítési idő8 óraFőzési idő25 percÖsszesen8 óra 25 perc
Hozzávalók
 3 egész csirkemell
 só, bors ízlés szerint
 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemdíszítéshez
Elkészítés
1

Helyezzük a csirkemelleket és a Traeger Sweet & Heat BBQ szószt egy jól záródó zacskóba vagy nagy tálba.
1-2 evőkanál szószt hagyjunk meg a későbbi folyamatra.
Óvatosan dolgozzuk őket össze, amíg a csirkét egyenletesen el nem lepi a szósz. Így pácoljuk egy éjszakán keresztül a hűtőben a húst.

2

Melegítsük elő a grillsütőt magas hőmérsékletre, 230℃ -ra.

3

A csirkemellet vegyük ki a pácból és sóval, illetve borssal ízesítsük tovább.

4

Helyezzük a csirkét közvetlenül a grillrácsra, és süssük 10-10 percig mindkét oldalát egyszeri megfordítással, vagy ameddig a belső hőmérséklet el nem éri a 65℃-ot.

5

Kenjük meg a húst a maradék Traeger Sweet & Heat BBQ szósszal, amikor a csirke még a grillen van, és így folytassuk a sütést 5-10 percig, vagy amíg a belső hőmérséklet eléri a 75℃-ot.

6

Vegyük le a csirkét a grillről, és tálalás előtt hagyjuk pihenni 5 percig. Ízlés szerint megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Ázsiai malacpörköltAz ázsiai malacpörkölt csak nevében emlékeztet a magyar hagyományos fogásra, így összehasonlítani sem érdemes a két ízvilágot. Viszont kipróbálni annál inkább! Hagyományos ázsiai fűszerek, alaplé, hús és hosszú órák varázslata.
Chimayo szárított marhahús, beef jerkyA beef jerky vagy szárított marhahús a tökéletes fehérje, amelyet bárhova magunkkal vihetünk és kóstolhatunk. Húsos snack füstös, rágós, ami nagyon népszerű és könnyen elkészíthető fa pellet grillsütőn is. Vizet ne felejtsünk el inni utána.
Kétszer sült édesburgonyaBatáta, édesburgonya, teljesen mindegy. Az egyik legjobb alapanyag, hiszen annyira könnyen formálhatjuk az ízét. Sajt, bacon, tejföl... akár egy nyári lángos is lehetne itt, de ez most könnyű és nagyon finom kétszer sütött édesburgonya receptje.
Baconbe tekert töltött savanyú uborkaAmikor egy recept annyira abszurd, hogy épp ezért muszáj kipróbálni! Na ilyen a töltött savanyú uborka baconbe tekerve és grillen megsütve. Ha valami különlegesre vágysz ez lesz az!

Hozzávalók

Hozzávalók
 3 egész csirkemell
 só, bors ízlés szerint
 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemdíszítéshez

Elkészítés

Elkészítés
1

Helyezzük a csirkemelleket és a Traeger Sweet & Heat BBQ szószt egy jól záródó zacskóba vagy nagy tálba.
1-2 evőkanál szószt hagyjunk meg a későbbi folyamatra.
Óvatosan dolgozzuk őket össze, amíg a csirkét egyenletesen el nem lepi a szósz. Így pácoljuk egy éjszakán keresztül a hűtőben a húst.

2

Melegítsük elő a grillsütőt magas hőmérsékletre, 230℃ -ra.

3

A csirkemellet vegyük ki a pácból és sóval, illetve borssal ízesítsük tovább.

4

Helyezzük a csirkét közvetlenül a grillrácsra, és süssük 10-10 percig mindkét oldalát egyszeri megfordítással, vagy ameddig a belső hőmérséklet el nem éri a 65℃-ot.

5

Kenjük meg a húst a maradék Traeger Sweet & Heat BBQ szósszal, amikor a csirke még a grillen van, és így folytassuk a sütést 5-10 percig, vagy amíg a belső hőmérséklet eléri a 75℃-ot.

6

Vegyük le a csirkét a grillről, és tálalás előtt hagyjuk pihenni 5 percig. Ízlés szerint megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
BBQ szósszal pácolt csirkemell
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66