Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

BBQ szósszal pácolt csirkemell

BBQ szósszal pácolt csirkemell


barbecue csirkemell recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A Traeger Sweet & Heat BBQ barbecue szósz pácként is jól használható és vele a konyhai műveletek is könnyűvé válnak. Készítsük el ezt a gyors és finom fogást a hétvégén és nyűgözzük le családunkat.

Adag4 főre
Előkészítési idő8 óraFőzési idő25 percÖsszesen8 óra 25 perc
Hozzávalók
 3 egész csirkemell
 só, bors ízlés szerint
 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemdíszítéshez
Elkészítés
1

Helyezzük a csirkemelleket és a Traeger Sweet & Heat BBQ szószt egy jól záródó zacskóba vagy nagy tálba.
1-2 evőkanál szószt hagyjunk meg a későbbi folyamatra.
Óvatosan dolgozzuk őket össze, amíg a csirkét egyenletesen el nem lepi a szósz. Így pácoljuk egy éjszakán keresztül a hűtőben a húst.

2

Melegítsük elő a grillsütőt magas hőmérsékletre, 230℃ -ra.

3

A csirkemellet vegyük ki a pácból és sóval, illetve borssal ízesítsük tovább.

4

Helyezzük a csirkét közvetlenül a grillrácsra, és süssük 10-10 percig mindkét oldalát egyszeri megfordítással, vagy ameddig a belső hőmérséklet el nem éri a 65℃-ot.

5

Kenjük meg a húst a maradék Traeger Sweet & Heat BBQ szósszal, amikor a csirke még a grillen van, és így folytassuk a sütést 5-10 percig, vagy amíg a belső hőmérséklet eléri a 75℃-ot.

6

Vegyük le a csirkét a grillről, és tálalás előtt hagyjuk pihenni 5 percig. Ízlés szerint megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Tavaszi frittataReggelire, ebédre vagy könnyű vacsorára is kiváló választás lehet ez a tavaszi frittata, hiszen olyan ikonikus szezonális összetevőket tartalmaz, mint a friss spárga, a sonka vagy épp a metélőhagyma. De természetesen könnyen változtathatunk a felhasznált összetevőkön, hogy igazán saját ízlésünkre formáljuk ezt a finomságot.
Sloppy Joe – amcsi ragus szendvicsSzaftos, maszatos, brutál finom: ez a Sloppy Joe. Egy amerikai grillszendvics, amiben a fűszeres marharagú annyira elvarázsol minket, hogy hopp máris leettük a kedvenc pólónkat! Csak óvatosan!
Betyár tarja szeletek – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky ebben a videóban betyár tarja szeleteket készít kolbászos-hagymás-gombás raguval, majd érkezik rá finom sajt, paradicsom és kakastaréjos szalonna.
Sajtos-fokhagymás kenyér grillenIgazi menő party étel, délutáni beszélgetésekhez sörhöz vagy társasjátékhoz. Elkészítése nagyon egyszerű és gyors, cserébe mindenki imádni fogja.

Hozzávalók

Hozzávalók
 3 egész csirkemell
 só, bors ízlés szerint
 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemdíszítéshez

Elkészítés

Elkészítés
1

Helyezzük a csirkemelleket és a Traeger Sweet & Heat BBQ szószt egy jól záródó zacskóba vagy nagy tálba.
1-2 evőkanál szószt hagyjunk meg a későbbi folyamatra.
Óvatosan dolgozzuk őket össze, amíg a csirkét egyenletesen el nem lepi a szósz. Így pácoljuk egy éjszakán keresztül a hűtőben a húst.

2

Melegítsük elő a grillsütőt magas hőmérsékletre, 230℃ -ra.

3

A csirkemellet vegyük ki a pácból és sóval, illetve borssal ízesítsük tovább.

4

Helyezzük a csirkét közvetlenül a grillrácsra, és süssük 10-10 percig mindkét oldalát egyszeri megfordítással, vagy ameddig a belső hőmérséklet el nem éri a 65℃-ot.

5

Kenjük meg a húst a maradék Traeger Sweet & Heat BBQ szósszal, amikor a csirke még a grillen van, és így folytassuk a sütést 5-10 percig, vagy amíg a belső hőmérséklet eléri a 75℃-ot.

6

Vegyük le a csirkét a grillről, és tálalás előtt hagyjuk pihenni 5 percig. Ízlés szerint megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
BBQ szósszal pácolt csirkemell
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66