Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

BBQ szósszal pácolt csirkemell

BBQ szósszal pácolt csirkemell


barbecue csirkemell recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A Traeger Sweet & Heat BBQ barbecue szósz pácként is jól használható és vele a konyhai műveletek is könnyűvé válnak. Készítsük el ezt a gyors és finom fogást a hétvégén és nyűgözzük le családunkat.

Adag4 főre
Előkészítési idő8 óraFőzési idő25 percÖsszesen8 óra 25 perc
Hozzávalók
 3 egész csirkemell
 só, bors ízlés szerint
 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemdíszítéshez
Elkészítés
1

Helyezzük a csirkemelleket és a Traeger Sweet & Heat BBQ szószt egy jól záródó zacskóba vagy nagy tálba.
1-2 evőkanál szószt hagyjunk meg a későbbi folyamatra.
Óvatosan dolgozzuk őket össze, amíg a csirkét egyenletesen el nem lepi a szósz. Így pácoljuk egy éjszakán keresztül a hűtőben a húst.

2

Melegítsük elő a grillsütőt magas hőmérsékletre, 230℃ -ra.

3

A csirkemellet vegyük ki a pácból és sóval, illetve borssal ízesítsük tovább.

4

Helyezzük a csirkét közvetlenül a grillrácsra, és süssük 10-10 percig mindkét oldalát egyszeri megfordítással, vagy ameddig a belső hőmérséklet el nem éri a 65℃-ot.

5

Kenjük meg a húst a maradék Traeger Sweet & Heat BBQ szósszal, amikor a csirke még a grillen van, és így folytassuk a sütést 5-10 percig, vagy amíg a belső hőmérséklet eléri a 75℃-ot.

6

Vegyük le a csirkét a grillről, és tálalás előtt hagyjuk pihenni 5 percig. Ízlés szerint megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Teriyaki pulykaRecept videó: Egy kis japán szósz, egy egész pulyka és indul is a varázslat. Próbáld ki ezt a receptet, ha már unod a klasszikus szárnyas ízeket.
BBQ marhabordákEzek a marhabordák nagyon komoly ízeket hozhatnak Neked! A húst bőségesen fűszerezzük Milestone66 Black fűszerkeverékkel, majd áztatjuk almalével a szaftosság érdekében, végül pedig alacsony hőfokon, lassan tökéletesre sütjük.
St. Louisi oldalas csípős texasi BBQ szószbanEzek nem az átlagos oldalasok!. Ezeket a darabokat Milestone66 keverékkel fűszerezzük, és lassan készítjük olvasztott vajjal, karamellizált barnacukorral, és egy kis texasi csípősséggel, hogy kellően sós, édes és fűszeres legyen minden falat.
Marha oldalassal tuningolt burgerHa marhahúsra vágysz, akkor ezt a receptet kerested, minden vágyad ki fogja elégíteni. Ebben a hamburgerben keveredik a grill és a barbecue műfaja. A kész húspogácsák ízvilágát bbq marha oldalassal emeljük egy új szintre és kerül bele még egy tojás is, hátha nem lenne elég laktató önmagában.

Hozzávalók

Hozzávalók
 3 egész csirkemell
 só, bors ízlés szerint
 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemdíszítéshez

Elkészítés

Elkészítés
1

Helyezzük a csirkemelleket és a Traeger Sweet & Heat BBQ szószt egy jól záródó zacskóba vagy nagy tálba.
1-2 evőkanál szószt hagyjunk meg a későbbi folyamatra.
Óvatosan dolgozzuk őket össze, amíg a csirkét egyenletesen el nem lepi a szósz. Így pácoljuk egy éjszakán keresztül a hűtőben a húst.

2

Melegítsük elő a grillsütőt magas hőmérsékletre, 230℃ -ra.

3

A csirkemellet vegyük ki a pácból és sóval, illetve borssal ízesítsük tovább.

4

Helyezzük a csirkét közvetlenül a grillrácsra, és süssük 10-10 percig mindkét oldalát egyszeri megfordítással, vagy ameddig a belső hőmérséklet el nem éri a 65℃-ot.

5

Kenjük meg a húst a maradék Traeger Sweet & Heat BBQ szósszal, amikor a csirke még a grillen van, és így folytassuk a sütést 5-10 percig, vagy amíg a belső hőmérséklet eléri a 75℃-ot.

6

Vegyük le a csirkét a grillről, és tálalás előtt hagyjuk pihenni 5 percig. Ízlés szerint megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
BBQ szósszal pácolt csirkemell
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66