Buffalo csirkeszárnyak grill recept by Szoky konyhája

Kezdőlap / Buffalo csirkeszárnyak grill recept by Szoky konyhája
Buffalo csirkeszárnyak grill recept by Szoky konyhája

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A Buffalo csirkeszárnyak az egyik top tv előtt - főleg sportműsorok közben - fogyasztott étel. Talán az egyik legjobb kifejezése az amerikai életnek. Az elkészítésében ismét Szoky jeleskedett és fantasztikus recepttel tette grillre a szárnyakat.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 20 perc

Hozzávalók:
 2 kg csirkeszárny
 2 evőkanál
 1 evőkanál édes nemes piros paprika
 1 evőkanál koriander mag
 1 evőkanál zöld bors
 1 evőkanál rózsabors
 0,50 evőkanál szegfűbors
 50 ml szója szósz
 100 ml olíva olaj
 4 gerezd fokhagyma
  egy kevés pecsenyeléami a sült csirke alatt keletkezik majd
 3 evőkanál paradicsompüré
 400 ml paradicsomlé300-400 ml, ízlés szerint
 1 evőkanál csípős paprika krém
 2 evőkanál kukoricakeményítő
 1 teáskanál cukor
 50 ml víz a keményítőhöz
 12 dkg vaj

Elkészítés
1

A csirkeszárnyakat tisztítsuk meg és vágjuk fel 2-3 részre.

2

A só, paprika és fokhagyma kivételével a fűszereket egy mozsárban (vagy kávédarálóban) törjük össze alaposan, majd aduk hozzá a csirkeszárnyakhoz.

3

Két csapott evőkanál sót is öntsük az alapanyagokra, majd az reszelt fokhagymát, a paprikát. A szójaszósz és az olaj hozzáadása előtt keverjük össze a csirkeszárnyakat és a fűszereket. 1 éjszakára tegyük a hűtőbe.

4

A grillsütőt állítsuk 220 fokra, majd tegyük a szárnyakat a tepsibe (ráccsal) vagy közvetlenül a grillsütő rácsaira.

5

Addig is készítsük el a mártást. A vaj egy részét olvasszuk fel egy serpenyőben, majd mehet is hozzá az erős paprika és kicsit pirulhat.

6

Tegyük hozzá a paradicsompürét, majd két percig főzzük tovább. Folyamatos kavargatás mellett öntsük hozzá a paradicsomlevet is, majd 3-4 percig főzzük fel egy kis cukorral.

7

A keményítőt felengedve hideg vízzel kikeverjük alaposan és folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a mártáshoz. Amint felforrt, adagolhatjuk hozzá lassan a maradék vajat. Ha megfogtuk a csirkeszárnyak alatti zsírokat, levet 1-2 evőkanállal érdemes a szószhoz adni.

8

A grillsütőn elkészült csirkeszárnyakat belemártjuk a mártásba, lecsepegetjük, majd félretesszük és fogyasztjuk. A receptet természetesen csirkecombokkal is elkészíthetjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Tájékozódj az Okosgrillekről:

Hozzávalók

Hozzávalók:
 2 kg csirkeszárny
 2 evőkanál
 1 evőkanál édes nemes piros paprika
 1 evőkanál koriander mag
 1 evőkanál zöld bors
 1 evőkanál rózsabors
 0,50 evőkanál szegfűbors
 50 ml szója szósz
 100 ml olíva olaj
 4 gerezd fokhagyma
  egy kevés pecsenyeléami a sült csirke alatt keletkezik majd
 3 evőkanál paradicsompüré
 400 ml paradicsomlé300-400 ml, ízlés szerint
 1 evőkanál csípős paprika krém
 2 evőkanál kukoricakeményítő
 1 teáskanál cukor
 50 ml víz a keményítőhöz
 12 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés
1

A csirkeszárnyakat tisztítsuk meg és vágjuk fel 2-3 részre.

2

A só, paprika és fokhagyma kivételével a fűszereket egy mozsárban (vagy kávédarálóban) törjük össze alaposan, majd aduk hozzá a csirkeszárnyakhoz.

3

Két csapott evőkanál sót is öntsük az alapanyagokra, majd az reszelt fokhagymát, a paprikát. A szójaszósz és az olaj hozzáadása előtt keverjük össze a csirkeszárnyakat és a fűszereket. 1 éjszakára tegyük a hűtőbe.

4

A grillsütőt állítsuk 220 fokra, majd tegyük a szárnyakat a tepsibe (ráccsal) vagy közvetlenül a grillsütő rácsaira.

5

Addig is készítsük el a mártást. A vaj egy részét olvasszuk fel egy serpenyőben, majd mehet is hozzá az erős paprika és kicsit pirulhat.

6

Tegyük hozzá a paradicsompürét, majd két percig főzzük tovább. Folyamatos kavargatás mellett öntsük hozzá a paradicsomlevet is, majd 3-4 percig főzzük fel egy kis cukorral.

7

A keményítőt felengedve hideg vízzel kikeverjük alaposan és folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a mártáshoz. Amint felforrt, adagolhatjuk hozzá lassan a maradék vajat. Ha megfogtuk a csirkeszárnyak alatti zsírokat, levet 1-2 evőkanállal érdemes a szószhoz adni.

8

A grillsütőn elkészült csirkeszárnyakat belemártjuk a mártásba, lecsepegetjük, majd félretesszük és fogyasztjuk. A receptet természetesen csirkecombokkal is elkészíthetjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Buffalo csirkeszárnyak grill recept by Szoky konyhája