Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Buffalo csirkeszárnyak kék sajt mártogatóssal

Buffalo csirkeszárnyak kék sajt mártogatóssal

buffalo csirkeszárnyak recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Készülj fel egy igazi ízorgiára a buffalo csirkeszárny kéksajtos mártogatóssal receptünkkel! Ezek a pikáns és fűszeres csirkeszárnyak tökéletesen összeolvadnak a krémes kéksajt mártogatóssal, amely igazán különlegessé teszi ezt az ételt. Merülj el az intenzív ízek világában és készítsd el otthon ezt a feledhetetlen fogást!

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 15 perc
Hozzávalók
 12 darab csirkeszárny
 50 g teavaj
 100 g barbecue szósz
Kéksajtos mártogatós
 120 g krémsajt
 200 g tejföl
 100 g kéksajt
 1 csokor snidling vagy újhagyma
 frissen őrölt feketeborsízlés szerint
 1 ½ evőkanál majonéz
Tálaláshoz
 2 darab sárgarépa
 2 darab szárzeller
Ajánlott kiegészítők:
Elkészítés
1

Először is megtisztítjuk a csirkeszárnyakat, majd enyhén megolajoztuk és kellőképpen fűszerezzük őket azonnal betesszük a fa pellet grillsütőbe, beállítva a hőmérsékletet 180-200 °C-ra.

2

Készítsük el a kenő szószt. Ehhez egy serpenyőbe helyezzük a vajat, barbecue szószt, chilit és az almaecetet, majd a grillsütőben melegítsük össze.
A kész szósszal többször kenjük át a csirkeszárnyakat, kb. 15 percenként.

3

A kéksajt mártogatós elkészítése rendkívül egyszerű. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, majonézt, krémsajtot és természetesen belemorzsoljuk a kéksajtot és alaposan elkeverjük. Ezt az ízkombinációt tovább dúsíthatjuk snidlinggel vagy újhagymával.

4

Amikor elkészültek a csirkeszárnyak, (kb. 50-60 perc alatt) óvatosan fogyasszuk őket, mivel elég csípősek lesznek. Mártsuk őket a kéksajtos szószba, majd az egészségtudatosság jegyében zöldségekkel is kísérjük le.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Füstölt lazac lox – reggeli lazac receptSós reggeli pillanatok alatt. Pácolt-füstölt lazac vékonyra szeletelve egy roppanós bagelen kapribogyóval, lilahagymával, paradicsommal és kaporral kiegészítve, ez lox - egy szuper lazacos recept.
Friss sült sonka mustármártássalSokan azt hiszik, hogy a „sonka” szó füstöltséget jelent, de valójában egy húsvágási típusról van szó. Idén próbáljuk ki, hogy egy friss, nyers, pácolatlan és füstöletlen sonkát készítünk a húsvéti ünnepre - vagy éppen egy különleges vasárnapi vacsorára. A sertés hátsó combjából származó húst nem mindig könnyű frissen megtalálni a boltokban, ezért előfordulhat, hogy meg kell kérnünk a hentesünket, hogy külön rendelje meg. De egy biztos ezek az ízek megérik majd a fáradságot. Ráadásul mivel a fa pellet grillsütőn készítjük el, ez a friss sonka kellemes füstös ízt kap majd. A bőr és a hús íze akkor lesz a legjobb, ha egy-két nappal a főzés előtt besózzuk, ezért érdemes egy kicsit előre tervezni.
Supreme/Combination PizzaSzaftos, zamatos és laktató. A pizza ezen változata rendkívül népszerű a szelet árusoknál, akár négyzet alakban akár a klasszikus háromszög vágásban.

Hozzávalók

Hozzávalók
 12 darab csirkeszárny
 50 g teavaj
 100 g barbecue szósz
Kéksajtos mártogatós
 120 g krémsajt
 200 g tejföl
 100 g kéksajt
 1 csokor snidling vagy újhagyma
 frissen őrölt feketeborsízlés szerint
 1 ½ evőkanál majonéz
Tálaláshoz
 2 darab sárgarépa
 2 darab szárzeller
Ajánlott kiegészítők:

Elkészítés

Elkészítés
1

Először is megtisztítjuk a csirkeszárnyakat, majd enyhén megolajoztuk és kellőképpen fűszerezzük őket azonnal betesszük a fa pellet grillsütőbe, beállítva a hőmérsékletet 180-200 °C-ra.

2

Készítsük el a kenő szószt. Ehhez egy serpenyőbe helyezzük a vajat, barbecue szószt, chilit és az almaecetet, majd a grillsütőben melegítsük össze.
A kész szósszal többször kenjük át a csirkeszárnyakat, kb. 15 percenként.

3

A kéksajt mártogatós elkészítése rendkívül egyszerű. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, majonézt, krémsajtot és természetesen belemorzsoljuk a kéksajtot és alaposan elkeverjük. Ezt az ízkombinációt tovább dúsíthatjuk snidlinggel vagy újhagymával.

4

Amikor elkészültek a csirkeszárnyak, (kb. 50-60 perc alatt) óvatosan fogyasszuk őket, mivel elég csípősek lesznek. Mártsuk őket a kéksajtos szószba, majd az egészségtudatosság jegyében zöldségekkel is kísérjük le.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Buffalo csirkeszárnyak kék sajt mártogatóssal
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66