Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Bundázott kalács – reggeli grillen

Bundázott kalács – reggeli grillen


bundás kalács szendvics grill recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Egy játékos, grillezett reggeli következik, amely jó eséllyel NEM indulhatna a világ egyik legegyszerűbb étele díjáért. Cserébe viszont hamar elkészül, ízkarakterei pedig tökéletes harmóniát alkotnak.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő40 percÖsszesen1 óra 10 perc
Hozzávalók
 1 darab kalács
 1 csomag kukorica pehely
 8 darab tojás
 1 csomag bacon
 250 g gomba
 100 ml tej
 50 g vaj
 100 g mozzarella sajt
 só, bors
 1 fej lilahagyma
 citromlé, balzsamecet
Elkészítés
1

Vágjuk fel nagyobb szeletekre a kalácsot. (6-8 szelet)

2

Lyukasszuk ki, vagy bontsuk fel finoman a kukoricapelyhet (corn flakes), és egy nyújtó fa segítségével zúzzuk össze. A legegyszerűbb, ha ezt a pehely saját zacskójában hajtjuk végre.

3

Felverjük a négy tojást, amelyhez 100 milliliter tejet, kevés sót és borsot adunk hozzá.

4

A kalács szeleteket megmártóztatjuk a tojásban, majd a kukoricapehelyben, végül egy serpenyőnkbe tesszük, ahol kevés vajon megsütjük.

5

Durvára vágunk egy lilahagymát és lassú lángon, rettentő kevés olajon megdinszteljük.

6

Kenjük ki olajjal egy rostlapot és helyezzük az Okosgrillünkbe, majd egyúttal, indítsuk is be a masinát és emeljük a hőmérsékletet 180-200 °C-ra

7

Mossuk meg alaposan a gombát. Ezt követően, szedjük ki a törzsét és a helyére balzsamecetet, valamint egy nagyon kevés, friss citromlevet töltünk.
Végül, a bacont a szendvicseink méretéhez igazítjuk.

8

Az előkészített bacon és gomba mindkét oldalát meggrillezzük. A gomba megfordításakor nem probléma, ha a benne lévő balzsamecet és citromlé kifolyik, hiszen, addigra már kellően átjárták azt.

9

Amint a bacon elkészült, a zsírján megsütjük a tükörtojásokat. Továbbá, még a bundáskenyereket is a rostlapra helyezzük, 1-1 sajttal a tetejükön.

10

Nem maradt más hátra, mint összeállítani a szendvicseket és reggelizni egy jót!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Amerikai baconös almás piteAz amerikaiak bármihez tudnak enni bacont és igazuk is van, nagyszerű ötlet. Elhoztunk nektek egy nagyszerű baconös almás pite receptet, amit természetesen érdemes grillsütőn elkészíteni.
Louisiana cajun burgerKülönböző konyhák keveredéséből született meg a cajun (kédzsön). Erős, karakteres ízek jellemzik a stílust, amelyben keveredik a francia, spanyol, mediterrán konyhavilág az USA-ba érkező népek szokásaival. Ebben a szellemben készült el ez a rendkívül érdekes burger, amely a cajun konyha központjáról Louisiana-ról neveztünk el.
Szaftos St. Louis oldalasEzek az édes és savanyú oldalasok, biztosan sok elismerést hoznak majd a következő kerti sütögetésen, próbáljuk ki!
Sokác bab agyagedényben készítveMi jellemzi a sokác babot? A hagyományos, tápláló étel összetevői gazdag ízeket rejt magában. A délvidéki konyha egyik ikonikus fogása, amely a helyi gasztronómia jellegzetességeit mutatja be nekünk. Az étel elkészítése során a hagyományos agyagedényt használnak, amelyet a tűz körül, egy kis távolságra helyeznek el. Ezzel a módszerrel az étel mindig csak az egyik oldalán érintkezik nagyobb hővel, és mivel a rétegeket lazán vannak egymásra helyezve így forgásban van és minden része egységesen átmelegszik. A hozzávalók lassan, hosszú órák alatt szinte összeolvadnak, kialakítva az étel jellegzetes ízét és textúráját.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 darab kalács
 1 csomag kukorica pehely
 8 darab tojás
 1 csomag bacon
 250 g gomba
 100 ml tej
 50 g vaj
 100 g mozzarella sajt
 só, bors
 1 fej lilahagyma
 citromlé, balzsamecet

Elkészítés

Elkészítés
1

Vágjuk fel nagyobb szeletekre a kalácsot. (6-8 szelet)

2

Lyukasszuk ki, vagy bontsuk fel finoman a kukoricapelyhet (corn flakes), és egy nyújtó fa segítségével zúzzuk össze. A legegyszerűbb, ha ezt a pehely saját zacskójában hajtjuk végre.

3

Felverjük a négy tojást, amelyhez 100 milliliter tejet, kevés sót és borsot adunk hozzá.

4

A kalács szeleteket megmártóztatjuk a tojásban, majd a kukoricapehelyben, végül egy serpenyőnkbe tesszük, ahol kevés vajon megsütjük.

5

Durvára vágunk egy lilahagymát és lassú lángon, rettentő kevés olajon megdinszteljük.

6

Kenjük ki olajjal egy rostlapot és helyezzük az Okosgrillünkbe, majd egyúttal, indítsuk is be a masinát és emeljük a hőmérsékletet 180-200 °C-ra

7

Mossuk meg alaposan a gombát. Ezt követően, szedjük ki a törzsét és a helyére balzsamecetet, valamint egy nagyon kevés, friss citromlevet töltünk.
Végül, a bacont a szendvicseink méretéhez igazítjuk.

8

Az előkészített bacon és gomba mindkét oldalát meggrillezzük. A gomba megfordításakor nem probléma, ha a benne lévő balzsamecet és citromlé kifolyik, hiszen, addigra már kellően átjárták azt.

9

Amint a bacon elkészült, a zsírján megsütjük a tükörtojásokat. Továbbá, még a bundáskenyereket is a rostlapra helyezzük, 1-1 sajttal a tetejükön.

10

Nem maradt más hátra, mint összeállítani a szendvicseket és reggelizni egy jót!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Bundázott kalács – reggeli grillen
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66