Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Carbonara spagetti BBQ Pork Belly Burnt Ends császárhússal

Carbonara spagetti BBQ Pork Belly Burnt Ends császárhússal

carbonara bbq recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A Carbonara spagetti BBQ császárhússal egy ínycsiklandó étel, melyben a tradicionális carbonara szósz és a füstös, ízletes BBQ császárhús tökéletesen összeolvadnak.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő2 óraÖsszesen2 óra 15 perc
BBQ császárhús:
 1 kg császárhús
 150 ml BBQ szósz
 3 evőkanál méz
 3 evőkanál vaj
Carbonara
 500 g spagetti tészta
 8 darab tojás sárgája
 1 merőkanál tészta főzővíz
 1 csipet őrölt szerecsendió
Ajánlott kiegészítők:
Elkészítés
1

A fa pellet grillsütőt melegítsük fel 130°C-ra és helyezzünk a rácsra egy mélyebb öntöttvas serpenyőt, amiben elfér majd a hús.

2

A császárhúst készítsük elő, bőrözzük le és vágjuk kockákra, majd fűszerekkel és egy kevés olajjal alaposan keverjük össze. Ezután a húst alacsony hőmérsékleten - mindössze 130 fokon - süssük 2 órán keresztül, hogy puhává váljon.

3

Miután a hús megpuhult, helyezzük át egy mélyebb edénybe, majd öntsük rá a mézet, a vajat és a BBQ szószt. Alaposan forgassuk össze, majd lefedve további 1 órán keresztül süssük, hogy a szósz szépen összesüljön a hússal, ezzel ízgazdag és krémes réteget képezve.

4

A carbonara tésztához a spagettit főzzük ki sós vízben, miközben a tojásokat szétválasztjuk, mivel csak a sárgáját fogjuk felhasználni. A tojássárgájába reszeljük bele a sajtot, hintsük meg szerecsendióval, ízlés szerint fűszerezzük, majd alaposan keverjük össze, hozzáadva egy merőkanálnyi tésztafőzővizet is.

5

A szószt öntsük rá a leszűrt spagettire, majd alacsony hőfokon óvatosan fogassuk össze, hogy a tészta és a szósz krémes állagot kapjon. Arra kiemelten figyeljünk oda, hogy ne süssük túl sokáig, hisz nem tojásrántottát szeretnénk enni.

6

Végül pedig a tálalás! A carbonára tésztát helyezzük rá a tányérra, majd a BBQ császárhússal koronázzuk meg, melynek füstös íze és ízletes húskockái extra gazdagabbá teszik az ételünket.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Kávés házi bbq szószKávékedvelőként ez az egyik kedvenc házi bbq szószunk. A spájzban mindig megtalálóak a hozzávalók, hisz egy egyszerű receptről van szó.
Chimayo szárított marhahús, beef jerkyA beef jerky vagy szárított marhahús a tökéletes fehérje, amelyet bárhova magunkkal vihetünk és kóstolhatunk. Húsos snack füstös, rágós, ami nagyon népszerű és könnyen elkészíthető fa pellet grillsütőn is. Vizet ne felejtsünk el inni utána.
Ázsiai malacpörköltAz ázsiai malacpörkölt csak nevében emlékeztet a magyar hagyományos fogásra, így összehasonlítani sem érdemes a két ízvilágot. Viszont kipróbálni annál inkább! Hagyományos ázsiai fűszerek, alaplé, hús és hosszú órák varázslata.
Mandulás pisztráng grill recept by Szoky konyhájaHa ritkán eszel halat, főképp pisztrángot, akkor ez a recept biztosan elcsábít majd, hogy többet kellene. Fantasztikus spenótos, vajas, fokhagymás, ropogós pisztráng receptet hozott nekünk Szoky és természetesen Pit Boss grillsütőn készíti el nekünk.

Hozzávalók

BBQ császárhús:
 1 kg császárhús
 150 ml BBQ szósz
 3 evőkanál méz
 3 evőkanál vaj
Carbonara
 500 g spagetti tészta
 8 darab tojás sárgája
 1 merőkanál tészta főzővíz
 1 csipet őrölt szerecsendió
Ajánlott kiegészítők:

Elkészítés

Elkészítés
1

A fa pellet grillsütőt melegítsük fel 130°C-ra és helyezzünk a rácsra egy mélyebb öntöttvas serpenyőt, amiben elfér majd a hús.

2

A császárhúst készítsük elő, bőrözzük le és vágjuk kockákra, majd fűszerekkel és egy kevés olajjal alaposan keverjük össze. Ezután a húst alacsony hőmérsékleten - mindössze 130 fokon - süssük 2 órán keresztül, hogy puhává váljon.

3

Miután a hús megpuhult, helyezzük át egy mélyebb edénybe, majd öntsük rá a mézet, a vajat és a BBQ szószt. Alaposan forgassuk össze, majd lefedve további 1 órán keresztül süssük, hogy a szósz szépen összesüljön a hússal, ezzel ízgazdag és krémes réteget képezve.

4

A carbonara tésztához a spagettit főzzük ki sós vízben, miközben a tojásokat szétválasztjuk, mivel csak a sárgáját fogjuk felhasználni. A tojássárgájába reszeljük bele a sajtot, hintsük meg szerecsendióval, ízlés szerint fűszerezzük, majd alaposan keverjük össze, hozzáadva egy merőkanálnyi tésztafőzővizet is.

5

A szószt öntsük rá a leszűrt spagettire, majd alacsony hőfokon óvatosan fogassuk össze, hogy a tészta és a szósz krémes állagot kapjon. Arra kiemelten figyeljünk oda, hogy ne süssük túl sokáig, hisz nem tojásrántottát szeretnénk enni.

6

Végül pedig a tálalás! A carbonára tésztát helyezzük rá a tányérra, majd a BBQ császárhússal koronázzuk meg, melynek füstös íze és ízletes húskockái extra gazdagabbá teszik az ételünket.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Carbonara spagetti BBQ Pork Belly Burnt Ends császárhússal
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66