Mandulás pisztráng grill recept by Szoky konyhája

Kezdőlap / Mandulás pisztráng grill recept by Szoky konyhája
Mandulás pisztráng grill recept by Szoky konyhája

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ha ritkán eszel halat, főképp pisztrángot, akkor ez a recept biztosan elcsábít majd, hogy többet kellene. Fantasztikus spenótos, vajas, fokhagymás, ropogós pisztráng receptet hozott nekünk Szoky és természetesen Pit Boss grillsütőn készíti el nekünk.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 20 perc

Hozzávalók a mandulás pisztrángoz:
 4 darab pisztráng
 15 dkg vaj
 10 dkg szeletelt mandula
 10 dkg bébi spenót
 1 kis csokor petrezselyem
 4 gerezd fokhagyma
 
 színes tört bors
 pár szem burgonya a talapzathoz, vagy egyéb más kemény zöldség
Hozzávalók a salátához
 60 ml extra szűz olíva olaj
 10 dkg rukkola saláta
 15 dkg jégsaláta
 1 közepes fej lila hagyma
 15 dkg paradicsom
 2 darab kápia paprika
 pár csepp citromnak a levealmaecet is jó, akár együtt is.
 csipet rozmaring
 kevés tépett kakukkfű

Elkészítés
1

A pellet grillsütőnket indítsuk el füstölés funkcióra állítva.

2

A pisztrángokat tisztítsuk meg belül és ha távolítsuk el a fölösleges dolgokat.

3

Kis vajat felolvasztunk, leszereljük a fokhagymát, aprítunk egy kis petrezselymet, megmossuk a bébi spenótot. Ez a keverék fog a pisztráng belsejébe kerülni.

4

Kb. 1,5 evőkanál vajat hozzáadunk a spenóthoz, majd a fokhagymát is rátesszük és a petrezselyem kb. egy harmada. Kis kakukkfűvel és rozmaringgal is ízesítsük. Ezután forgassuk össze, majd egy pici sót is tegyünk hozzá.

5

A pisztrángot kívül-belül sózzuk és borsozzuk át. Beirdalni nem szükséges, mert hamar kiszáradna.

6

Egy megmosott krumplit vágjunk félbe és igazítsuk a hal szélességéhez. Ez lesz a segítség ahhoz, hogy a pisztrángokat állítva, talpon tudjuk sütni.

7

A krumplit elhelyezzük a pisztráng belsejében. Teszteljük, hogy stabil talpakon áll-e a hal. Ha igen, akkor a fűszerezett spenóttal töltsük meg a pisztráng belsejét. (a krumpli közben már bent van). Akár baconnal is körbe lehet tekerni a halakat.

8

Helyezzük egy tepsibe, majd a grillsütőre a pisztrángokat kb. 80 Celsius fokon. Ha maradt spenót, tegyük mellé. Fokhagymás-petrezselymes vajjal kívülről átkenhetjük 2-3x. 25-30 percig hagyjuk a sütőben.

9

Készítsük el a pirított mandulát is. Olvasztott vajon süssük lassan aranybarnára, a végén picit sózzuk meg.

10

200 Celsius fokra állítva a sütőt tegyük vissza a pisztrángokat.

11

Készítsük el addig a kevert, vegyes salátát. Rukkola és jégsalátához csatlakozik az vágott paprika, felezett koktél paradicsom, aprított hagyma, só, bors, olíva olaj. Keverjük össze kézzel. Ezután adjuk hozzá az olíva olajat és az almacetet vagy citromlevet is, majd keverjük össze újra. Tálalásig tartsuk hűtőben.

12

Tálaláshoz tegyük a pirított mandulát és a salátát az elkészült pisztrángok mellé.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Tájékozódj az Okosgrillekről:

Hozzávalók

Hozzávalók a mandulás pisztrángoz:
 4 darab pisztráng
 15 dkg vaj
 10 dkg szeletelt mandula
 10 dkg bébi spenót
 1 kis csokor petrezselyem
 4 gerezd fokhagyma
 
 színes tört bors
 pár szem burgonya a talapzathoz, vagy egyéb más kemény zöldség
Hozzávalók a salátához
 60 ml extra szűz olíva olaj
 10 dkg rukkola saláta
 15 dkg jégsaláta
 1 közepes fej lila hagyma
 15 dkg paradicsom
 2 darab kápia paprika
 pár csepp citromnak a levealmaecet is jó, akár együtt is.
 csipet rozmaring
 kevés tépett kakukkfű

Elkészítés

Elkészítés
1

A pellet grillsütőnket indítsuk el füstölés funkcióra állítva.

2

A pisztrángokat tisztítsuk meg belül és ha távolítsuk el a fölösleges dolgokat.

3

Kis vajat felolvasztunk, leszereljük a fokhagymát, aprítunk egy kis petrezselymet, megmossuk a bébi spenótot. Ez a keverék fog a pisztráng belsejébe kerülni.

4

Kb. 1,5 evőkanál vajat hozzáadunk a spenóthoz, majd a fokhagymát is rátesszük és a petrezselyem kb. egy harmada. Kis kakukkfűvel és rozmaringgal is ízesítsük. Ezután forgassuk össze, majd egy pici sót is tegyünk hozzá.

5

A pisztrángot kívül-belül sózzuk és borsozzuk át. Beirdalni nem szükséges, mert hamar kiszáradna.

6

Egy megmosott krumplit vágjunk félbe és igazítsuk a hal szélességéhez. Ez lesz a segítség ahhoz, hogy a pisztrángokat állítva, talpon tudjuk sütni.

7

A krumplit elhelyezzük a pisztráng belsejében. Teszteljük, hogy stabil talpakon áll-e a hal. Ha igen, akkor a fűszerezett spenóttal töltsük meg a pisztráng belsejét. (a krumpli közben már bent van). Akár baconnal is körbe lehet tekerni a halakat.

8

Helyezzük egy tepsibe, majd a grillsütőre a pisztrángokat kb. 80 Celsius fokon. Ha maradt spenót, tegyük mellé. Fokhagymás-petrezselymes vajjal kívülről átkenhetjük 2-3x. 25-30 percig hagyjuk a sütőben.

9

Készítsük el a pirított mandulát is. Olvasztott vajon süssük lassan aranybarnára, a végén picit sózzuk meg.

10

200 Celsius fokra állítva a sütőt tegyük vissza a pisztrángokat.

11

Készítsük el addig a kevert, vegyes salátát. Rukkola és jégsalátához csatlakozik az vágott paprika, felezett koktél paradicsom, aprított hagyma, só, bors, olíva olaj. Keverjük össze kézzel. Ezután adjuk hozzá az olíva olajat és az almacetet vagy citromlevet is, majd keverjük össze újra. Tálalásig tartsuk hűtőben.

12

Tálaláshoz tegyük a pirított mandulát és a salátát az elkészült pisztrángok mellé.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Mandulás pisztráng grill recept by Szoky konyhája