Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Carbonara spagetti BBQ Pork Belly Burnt Ends császárhússal

Carbonara spagetti BBQ Pork Belly Burnt Ends császárhússal

carbonara bbq recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A Carbonara spagetti BBQ császárhússal egy ínycsiklandó étel, melyben a tradicionális carbonara szósz és a füstös, ízletes BBQ császárhús tökéletesen összeolvadnak.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő2 óraÖsszesen2 óra 15 perc
BBQ császárhús:
 1 kg császárhús
 150 ml BBQ szósz
 3 evőkanál méz
 3 evőkanál vaj
Carbonara
 500 g spagetti tészta
 8 darab tojás sárgája
 1 merőkanál tészta főzővíz
 1 csipet őrölt szerecsendió
Ajánlott kiegészítők:
Elkészítés
1

A fa pellet grillsütőt melegítsük fel 130°C-ra és helyezzünk a rácsra egy mélyebb öntöttvas serpenyőt, amiben elfér majd a hús.

2

A császárhúst készítsük elő, bőrözzük le és vágjuk kockákra, majd fűszerekkel és egy kevés olajjal alaposan keverjük össze. Ezután a húst alacsony hőmérsékleten - mindössze 130 fokon - süssük 2 órán keresztül, hogy puhává váljon.

3

Miután a hús megpuhult, helyezzük át egy mélyebb edénybe, majd öntsük rá a mézet, a vajat és a BBQ szószt. Alaposan forgassuk össze, majd lefedve további 1 órán keresztül süssük, hogy a szósz szépen összesüljön a hússal, ezzel ízgazdag és krémes réteget képezve.

4

A carbonara tésztához a spagettit főzzük ki sós vízben, miközben a tojásokat szétválasztjuk, mivel csak a sárgáját fogjuk felhasználni. A tojássárgájába reszeljük bele a sajtot, hintsük meg szerecsendióval, ízlés szerint fűszerezzük, majd alaposan keverjük össze, hozzáadva egy merőkanálnyi tésztafőzővizet is.

5

A szószt öntsük rá a leszűrt spagettire, majd alacsony hőfokon óvatosan fogassuk össze, hogy a tészta és a szósz krémes állagot kapjon. Arra kiemelten figyeljünk oda, hogy ne süssük túl sokáig, hisz nem tojásrántottát szeretnénk enni.

6

Végül pedig a tálalás! A carbonára tésztát helyezzük rá a tányérra, majd a BBQ császárhússal koronázzuk meg, melynek füstös íze és ízletes húskockái extra gazdagabbá teszik az ételünket.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Teriyaki csirkeszárny szószKészítsd el otthon az egyre népszerűbb japán édes-sós szószt. Mindenféle húshoz passzol, nem csak csirkéhez! Sertés és marha mellett szuper lazachoz is. Pillanatok alatt elkészül.
Karácsonyi kacsasült – mézes-narancsos kacsaEgy ünnepi fogásnak is kitűnően alkalmas, zamatos, citrusos aromában fürdő kacsa következik, amelynek elkészítése nem igényel túl sok időt és energiát. Ráadásul, ez a teljesen exkluzív recept, egy vadonatúj dimenziót kölcsönöz, ennek a klasszikus főételnek.
Pulled pork mac&cheese by JD’s BBQA múltkori pulled porkból maradt egy kis doboznyi a fagyasztóban, és mivel ma nem volt hangulatom egy nagyobb sütéshez, de a grill-t nem akartam pihenni hagyni, megkértem az asszonyt, hogy csinálja meg a sajt szószt és csináljunk a húsból egy jó PP-os M&C-t.
Csontról leomló BBQ oldalasFogj meg egy szelet oldalast és mélyítsd bele a fogaidat ebben a gyengéd, édes és fűszeres ízélménybe. Alacsony hőmérsékleten és lassan füstöljük, de határozottan megéri a várakozást.

Hozzávalók

BBQ császárhús:
 1 kg császárhús
 150 ml BBQ szósz
 3 evőkanál méz
 3 evőkanál vaj
Carbonara
 500 g spagetti tészta
 8 darab tojás sárgája
 1 merőkanál tészta főzővíz
 1 csipet őrölt szerecsendió
Ajánlott kiegészítők:

Elkészítés

Elkészítés
1

A fa pellet grillsütőt melegítsük fel 130°C-ra és helyezzünk a rácsra egy mélyebb öntöttvas serpenyőt, amiben elfér majd a hús.

2

A császárhúst készítsük elő, bőrözzük le és vágjuk kockákra, majd fűszerekkel és egy kevés olajjal alaposan keverjük össze. Ezután a húst alacsony hőmérsékleten - mindössze 130 fokon - süssük 2 órán keresztül, hogy puhává váljon.

3

Miután a hús megpuhult, helyezzük át egy mélyebb edénybe, majd öntsük rá a mézet, a vajat és a BBQ szószt. Alaposan forgassuk össze, majd lefedve további 1 órán keresztül süssük, hogy a szósz szépen összesüljön a hússal, ezzel ízgazdag és krémes réteget képezve.

4

A carbonara tésztához a spagettit főzzük ki sós vízben, miközben a tojásokat szétválasztjuk, mivel csak a sárgáját fogjuk felhasználni. A tojássárgájába reszeljük bele a sajtot, hintsük meg szerecsendióval, ízlés szerint fűszerezzük, majd alaposan keverjük össze, hozzáadva egy merőkanálnyi tésztafőzővizet is.

5

A szószt öntsük rá a leszűrt spagettire, majd alacsony hőfokon óvatosan fogassuk össze, hogy a tészta és a szósz krémes állagot kapjon. Arra kiemelten figyeljünk oda, hogy ne süssük túl sokáig, hisz nem tojásrántottát szeretnénk enni.

6

Végül pedig a tálalás! A carbonára tésztát helyezzük rá a tányérra, majd a BBQ császárhússal koronázzuk meg, melynek füstös íze és ízletes húskockái extra gazdagabbá teszik az ételünket.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Carbonara spagetti BBQ Pork Belly Burnt Ends császárhússal
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66