Chili-lime fűszerezett kiterített csirke
Ez a chili maga az ízek fiesztája, tele fa pellet grillen sült csirkével, fehér babbal és salsa verdével. Tálalhatjuk friss avokádóval, tejföllel és korianderrel a még krémesebb és fűszeresebb chili ízért.
Ha készen állunk a sütésre, kapcsoljuk be és állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.
Egy kis tálban keverjük össze a chiliport, az olívaolajat, a lime héját és levét, a fokhagymát, a koriandert, a köményt, az oregánót, a sót, a borsot és a fahéjat.
A kiterített csirkehúshoz távolítsuk el a gerincet, majd nyomjuk le a kezünkkel, hogy ellaposodjon.
Bőségesen kenjük be a fűszerkeverékkel a madár bőrét alul és fölül, valamint belül. Helyezzük egy tepsibe. Itt két választásunk is lehet, vagy lefedjük fóliával, és a hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára vagy azonnal visszük a grillrácsra.
A lényeg viszont ugyanaz, ha a sütésre kerül a sor: helyezzük egy maghőmérő szondát a csirkemell vastagabb részébe, elkerülve a csontot. Helyezze a csirkét mellfelével felfelé közvetlenül a grillrácsra. Zárja le a fedőt, és süssük amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 73-75°C-ot, kb. 60-70 percig
Tegyük a kész csirkét egy tálra, és hagyjuk pihenni 5-10 percig, mielőtt felvágnánk. Díszítsük korianderrel, és lime-szeletekkel és salsával tálaljuk.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Ha készen állunk a sütésre, kapcsoljuk be és állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.
Egy kis tálban keverjük össze a chiliport, az olívaolajat, a lime héját és levét, a fokhagymát, a koriandert, a köményt, az oregánót, a sót, a borsot és a fahéjat.
A kiterített csirkehúshoz távolítsuk el a gerincet, majd nyomjuk le a kezünkkel, hogy ellaposodjon.
Bőségesen kenjük be a fűszerkeverékkel a madár bőrét alul és fölül, valamint belül. Helyezzük egy tepsibe. Itt két választásunk is lehet, vagy lefedjük fóliával, és a hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára vagy azonnal visszük a grillrácsra.
A lényeg viszont ugyanaz, ha a sütésre kerül a sor: helyezzük egy maghőmérő szondát a csirkemell vastagabb részébe, elkerülve a csontot. Helyezze a csirkét mellfelével felfelé közvetlenül a grillrácsra. Zárja le a fedőt, és süssük amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 73-75°C-ot, kb. 60-70 percig
Tegyük a kész csirkét egy tálra, és hagyjuk pihenni 5-10 percig, mielőtt felvágnánk. Díszítsük korianderrel, és lime-szeletekkel és salsával tálaljuk.