Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Chili-lime fűszerezett kiterített csirke

Chili-lime fűszerezett kiterített csirke

chili lime kiteritett csirke recept-okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ez a chili maga az ízek fiesztája, tele fa pellet grillen sült csirkével, fehér babbal és salsa verdével. Tálalhatjuk friss avokádóval, tejföllel és korianderrel a még krémesebb és fűszeresebb chili ízért.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő15 percÖsszesen30 perc
Hozzávalók
 1 egész csirkekb. 1,5-2 kg
 3 evőkanál chili por
 2 evőkanál olívaolaj
 2 teáskanál lime héja
 3 evőkanál limelé
 1 evőkanál darált fokhagyma
 1 teáskanál őrölt koriander
 1 teáskanál őrölt kömény
 1 teáskanál szárított oregánó
 2 teáskanál
 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
 1 csipet őrölt fahéj
Tálaláshoz
 koriander
 lime szeletek
 salsa
Elkészítés
1

Ha készen állunk a sütésre, kapcsoljuk be és állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

2

Egy kis tálban keverjük össze a chiliport, az olívaolajat, a lime héját és levét, a fokhagymát, a koriandert, a köményt, az oregánót, a sót, a borsot és a fahéjat.

3

A kiterített csirkehúshoz távolítsuk el a gerincet, majd nyomjuk le a kezünkkel, hogy ellaposodjon.

4

Bőségesen kenjük be a fűszerkeverékkel a madár bőrét alul és fölül, valamint belül. Helyezzük egy tepsibe. Itt két választásunk is lehet, vagy lefedjük fóliával, és a hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára vagy azonnal visszük a grillrácsra.

5

A lényeg viszont ugyanaz, ha a sütésre kerül a sor: helyezzük egy maghőmérő szondát a csirkemell vastagabb részébe, elkerülve a csontot. Helyezze a csirkét mellfelével felfelé közvetlenül a grillrácsra. Zárja le a fedőt, és süssük amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 73-75°C-ot, kb. 60-70 percig

6

Tegyük a kész csirkét egy tálra, és hagyjuk pihenni 5-10 percig, mielőtt felvágnánk. Díszítsük korianderrel, és lime-szeletekkel és salsával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Mangalica burger sült paprikakrémmelNyár nem múlhat el hamburger nélkül. A amerikai vonaltól eltérve most egy mangalica burger következik sült paprikakrémmel, érlelt sonkával, pannónia sajttal.
Koktél grillezett eperrelA fa pellet grillsütő segítségével füstös édességet készítünk és így szuper finom nyári koktélokat hozhatunk létre. Az epret először is meggrillezzük, majd vodkával, cukorsziruppal, citromlével és gyömbérsörrel összerázzuk, majd tört jégen felszolgáljuk egy igazi frissítő, édes koktélként.
Grill gombás hot dogA hotdog rengeteg grillparti főszereplője, de mi történik ha mustáron túl is engedjük a fantáziánkat? Izgalmas grill gombás hotdog következik.
Grillezett zöldséges szendvicsCsak próbáld ki ezt a szendvicset és biztosan egyetértesz majd, hogy a zöldségek semmiképp sem unalmasak! Grillezett padlizsán, cukkini, tök és portobello gomba a pirított ciabatta között, pluszban füstölt hummusszal meglocsolva.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 egész csirkekb. 1,5-2 kg
 3 evőkanál chili por
 2 evőkanál olívaolaj
 2 teáskanál lime héja
 3 evőkanál limelé
 1 evőkanál darált fokhagyma
 1 teáskanál őrölt koriander
 1 teáskanál őrölt kömény
 1 teáskanál szárított oregánó
 2 teáskanál
 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
 1 csipet őrölt fahéj
Tálaláshoz
 koriander
 lime szeletek
 salsa

Elkészítés

Elkészítés
1

Ha készen állunk a sütésre, kapcsoljuk be és állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

2

Egy kis tálban keverjük össze a chiliport, az olívaolajat, a lime héját és levét, a fokhagymát, a koriandert, a köményt, az oregánót, a sót, a borsot és a fahéjat.

3

A kiterített csirkehúshoz távolítsuk el a gerincet, majd nyomjuk le a kezünkkel, hogy ellaposodjon.

4

Bőségesen kenjük be a fűszerkeverékkel a madár bőrét alul és fölül, valamint belül. Helyezzük egy tepsibe. Itt két választásunk is lehet, vagy lefedjük fóliával, és a hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára vagy azonnal visszük a grillrácsra.

5

A lényeg viszont ugyanaz, ha a sütésre kerül a sor: helyezzük egy maghőmérő szondát a csirkemell vastagabb részébe, elkerülve a csontot. Helyezze a csirkét mellfelével felfelé közvetlenül a grillrácsra. Zárja le a fedőt, és süssük amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 73-75°C-ot, kb. 60-70 percig

6

Tegyük a kész csirkét egy tálra, és hagyjuk pihenni 5-10 percig, mielőtt felvágnánk. Díszítsük korianderrel, és lime-szeletekkel és salsával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Chili-lime fűszerezett kiterített csirke
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66