Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Chilis csirkecombok grillezett almaszeletekkel

Chilis csirkecombok grillezett almaszeletekkel


chilis csirkecomb recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Íme egy kiváló recept egy kellemes őszi sütögetéshez: szójaszószos-chilis csirkecomb grillezett almaszeletekkel.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő45 percÖsszesen1 óra 5 perc
Hozzávalók
 3 darab egész csirkecomb
 só, bors ízlés szerint
 2 evőkanál szója szósz
 2 evőkanál őrölt chili
 1 evőkanál zsír
 200 ml barbecue szósz
 2 evőkanál méz
 1 csipet friss petrezselyem
 1 csipet szezámmág
Grillezett almaszeletek
 2 darab nagy alma
 3 evőkanál méz
 2 csipet fahéj
 dióbél
Elkészítés
1

Kettő darab nagyobb almát vágjunk fel vastagabb karikákra, majd mézzel csurgassuk meg a szeleteket és mehetnek is a már felhevített fa pellet Okosgrillre, ahol pár perc alatt kell karamellizálni őket.

2

Közben az egész csirkecombot rakjuk ki a vágódeszkára. Először sózzuk borsozzuk, valamint hintsétek meg őrölt chilivel, végül pedig egy ecset segítségével szójaszósszal kenjük át vastagon.
Tipp: Használhatjuk a Milestone66 Yellow fűszerét is, ami kifejezetten szárnyasokhoz ajánlott.

3

A husik mehetnek is a rácsra körülbelül 180°C-on, közben elkészítjük a kenő szószt, amivel többször átkenjük majd sütés közben a combokat.

4

Ehhez egy tálba egy evőkanál olvasztott zsiradékot kell 200 ml barbecue szószt és 2 evőkanál mézet összekeverni, és hogy igazán pikáns legyen ehhez is adhatunk még egy evőkanál chilit.

5

A csirkecombokat ecsettel kenegetve néhány fordítás mellett süssük készre és már tálalhatjuk is tépett petrezselyemmel, valamint szezámmaggal megszórva. Az almaszeleteket pedig végezetül még érdemes meghinteni egy kevés fahéjjal, valamint tört diót szórni a tetejükre.

6

Egy fej apróra vágott vöröshagymát olajon dinszteljünk meg nyomjunk hozzá egy gerezd fokhagymát.

7

Adjuk hozzá a bulgurt és két szál felkarikázott újhagymát. Egy kis keverés után vegyük le a tűzhelyről és kerüljön hozzá fél citrom leve, egy csomag bébispenót és 50 gramm pirított tökmag. Keverés után tálaljuk a szeletekre vágott gesztenyés-aszaltszilvás töltött húshoz.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

BBQ KocsonyaBBQ és kocsonya együtt? Két lassan készülő, hagyományos recept fúzióját mutatjuk most be nektek. Készítsétek el, hiszen zseniális a két tradicionális finomság együtt!
Grill pizza by Szoky konyhájaGrill pizza, a család bbqmentes tagjainak kedvenc étele. Paradicsomos vagy tejszínes alapú pizzák: Szoky recept videóban mutatja meg a hogyan készítsd el.
Mindent bele hot dogEz nem a szokásos bárhol kapható típus! Ez a fa pellet grillben készült hot dog hosszabb típusú virsliket követel meg, baconbe tekerve, hagymával, tépett malaccal majd végül sajttal megszórva és barbecue szósszal megkenve. Ebben minden benne van, semmi sem hiányzik! 

Hozzávalók

Hozzávalók
 3 darab egész csirkecomb
 só, bors ízlés szerint
 2 evőkanál szója szósz
 2 evőkanál őrölt chili
 1 evőkanál zsír
 200 ml barbecue szósz
 2 evőkanál méz
 1 csipet friss petrezselyem
 1 csipet szezámmág
Grillezett almaszeletek
 2 darab nagy alma
 3 evőkanál méz
 2 csipet fahéj
 dióbél

Elkészítés

Elkészítés
1

Kettő darab nagyobb almát vágjunk fel vastagabb karikákra, majd mézzel csurgassuk meg a szeleteket és mehetnek is a már felhevített fa pellet Okosgrillre, ahol pár perc alatt kell karamellizálni őket.

2

Közben az egész csirkecombot rakjuk ki a vágódeszkára. Először sózzuk borsozzuk, valamint hintsétek meg őrölt chilivel, végül pedig egy ecset segítségével szójaszósszal kenjük át vastagon.
Tipp: Használhatjuk a Milestone66 Yellow fűszerét is, ami kifejezetten szárnyasokhoz ajánlott.

3

A husik mehetnek is a rácsra körülbelül 180°C-on, közben elkészítjük a kenő szószt, amivel többször átkenjük majd sütés közben a combokat.

4

Ehhez egy tálba egy evőkanál olvasztott zsiradékot kell 200 ml barbecue szószt és 2 evőkanál mézet összekeverni, és hogy igazán pikáns legyen ehhez is adhatunk még egy evőkanál chilit.

5

A csirkecombokat ecsettel kenegetve néhány fordítás mellett süssük készre és már tálalhatjuk is tépett petrezselyemmel, valamint szezámmaggal megszórva. Az almaszeleteket pedig végezetül még érdemes meghinteni egy kevés fahéjjal, valamint tört diót szórni a tetejükre.

6

Egy fej apróra vágott vöröshagymát olajon dinszteljünk meg nyomjunk hozzá egy gerezd fokhagymát.

7

Adjuk hozzá a bulgurt és két szál felkarikázott újhagymát. Egy kis keverés után vegyük le a tűzhelyről és kerüljön hozzá fél citrom leve, egy csomag bébispenót és 50 gramm pirított tökmag. Keverés után tálaljuk a szeletekre vágott gesztenyés-aszaltszilvás töltött húshoz.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Chilis csirkecombok grillezett almaszeletekkel
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66