Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Chimayo szárított marhahús, beef jerky

Chimayo szárított marhahús, beef jerky

Chimayo szárított marhahús recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A beef jerky vagy szárított marhahús a tökéletes fehérje, amelyet bárhova magunkkal vihetünk és kóstolhatunk. Húsos snack füstös, rágós, ami nagyon népszerű és könnyen elkészíthető fa pellet grillsütőn is. Vizet ne felejtsünk el inni utána.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő5 óraÖsszesen5 óra 15 perc
Hozzávalók:
 1 kg marhahús: fekete vagy fehérpecsenye, hátszín, hasaalja
 5 darab közepes limemeghámozva
 1 darab egész chipotle paprikaplusz 2 teáskanál chiliszósz
 2 gerezd fokhagymameghámozva, durván felvágva
 1 üveg mexikói sörpéldául Corona
 80 ml szójaszósz
 60 ml Worcestershire szósz
 ½ teáskanál rózsaszín pácsó (opcionális)
 5 ½ teáskanál őrölt kömény
 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

Turmixgépben vagy konyhai robotgépben keverjük össze a lime levét, a chili paprikát és chili szószt, a fokhagymát.

2

Ezt a pürét öntsük ki egy nagyobb keverőtálba és lassan öntsük hozzá a sört és kézi habverő segítségével egyenletesen, folyamatosan keverjük össze. Adjuk hozzá a szójaszószt, Worcestershire szószt, fűszereket és szintén keverjük össze.

3

Vágódeszkán éles késsel vágjuk le az összes felesleges zsírt a steakről, majd szeleteljük fel együtt 0,5-0,6 cm vastag szeletekre.

4

Egy nagy, visszazárható tasakban keverjük össze a pácot és a húst. Helyezzük a zacskót egy tálba és tegyük hűtőszekrénybe legalább 12 vagy legfeljebb 24 órára.

5

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 80°C-ra.

6

Helyezzük a steakszeleteket közvetlenül a grillrácsra, hagyva egy kis rést az egyes szeletek között. Zárjuk le a fedelet és füstöljük 5 órán keresztül, amíg a szépen kiszárad a hús.

7

Vegyük el a jerky-t a grillről és még melegen vagy szobahőmérsékletűre hűtve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Kentucky bourbon BBQ csülökBürgés Tomi ezúttal sertés hátsó csülköket dobott a rácsra, miután alaposan befűszerezte. A sütés közben még különböző szószokkal fokozta az élvezeteket na és persze alapos füstöt is kapott a csülök.
Füstölt, töltött, baconbe tekert jalapeno popperJóból is megárt a sok, kivéve ha füstről, sajtról, csípős jalapeno paprikáról, baconről és grillről van szó. Ez a recept maga a menyország egy kis pikáns ízvilággal, ami (nem) sajnos mindig pillanatok alatt elfogy.
Grill gombás hot dogA hotdog rengeteg grillparti főszereplője, de mi történik ha mustáron túl is engedjük a fantáziánkat? Izgalmas grill gombás hotdog következik.
Narancsos kacsasült, kacsacombKaramellizált narancsos-vörösborban pácolódik a kacsánk, amit rozmaringos füstölő pellettel egészítettünk ki. Nagyon egyszerű recept, alig néhány hozzávalóval.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1 kg marhahús: fekete vagy fehérpecsenye, hátszín, hasaalja
 5 darab közepes limemeghámozva
 1 darab egész chipotle paprikaplusz 2 teáskanál chiliszósz
 2 gerezd fokhagymameghámozva, durván felvágva
 1 üveg mexikói sörpéldául Corona
 80 ml szójaszósz
 60 ml Worcestershire szósz
 ½ teáskanál rózsaszín pácsó (opcionális)
 5 ½ teáskanál őrölt kömény
 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Turmixgépben vagy konyhai robotgépben keverjük össze a lime levét, a chili paprikát és chili szószt, a fokhagymát.

2

Ezt a pürét öntsük ki egy nagyobb keverőtálba és lassan öntsük hozzá a sört és kézi habverő segítségével egyenletesen, folyamatosan keverjük össze. Adjuk hozzá a szójaszószt, Worcestershire szószt, fűszereket és szintén keverjük össze.

3

Vágódeszkán éles késsel vágjuk le az összes felesleges zsírt a steakről, majd szeleteljük fel együtt 0,5-0,6 cm vastag szeletekre.

4

Egy nagy, visszazárható tasakban keverjük össze a pácot és a húst. Helyezzük a zacskót egy tálba és tegyük hűtőszekrénybe legalább 12 vagy legfeljebb 24 órára.

5

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 80°C-ra.

6

Helyezzük a steakszeleteket közvetlenül a grillrácsra, hagyva egy kis rést az egyes szeletek között. Zárjuk le a fedelet és füstöljük 5 órán keresztül, amíg a szépen kiszárad a hús.

7

Vegyük el a jerky-t a grillről és még melegen vagy szobahőmérsékletűre hűtve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Chimayo szárított marhahús, beef jerky
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Kategóriák

  • Kategóriák
  • Pellet kültéri-beltéri fűtés
  • Okosgrill kiegészítők
  •    Ajándéktárgyak
  •    Könyvek
  •    Kesztyűk
  •    Grillhőmérő, hússzonda
  •    Pizzasütéshez
  •    Tepsik, sütőlapok
  •    Tisztító eszközök
  •    Csomagok, szettek
  •    Öntöttvas termékek
  •    Étkészletek
  • Fa pelletek
  • Grill takaróponyva
  • Grill-barbecue fűszerek, rubok, szószok
  •    Szárnyas
  •    Sertés
  •    Marha
  •    Zöldség és gyümölcs
  •    Szarvas és vad
  •    Hal és tenger gyümölcsei
  •    Bárány
  •    Univerzális
  •    Chili
  •    GMG
  •    Traeger
  •    Milestone66
  •    Grate Goods
  •    Pit Boss
  • Okosgrillek
  •    Pellet grillek
  •    Faszenes grillek
  •    GMG
  •    Traeger
  •    Pit Boss
  •    Louisiana
  •    Yoder Smokers
  •    Zgrills
  •    Masterbuilt
  • Egyéb okoseszközök
  • Savanyúság
  • Alapanyagok
  • Faszén
Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66